3Ds Max Gölge Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Sorun bir objenin gölge hatlarının soft,yumuşak olmaması ne tarz bir ayar yaptıysam beceremedim çok keskin bir gölge oluyor ve benim istediğim o tarz bir gölge olmadığı için işime yaramıyor.

Örnekler : istediğim gölge ve aydınlatma aşağıda görüldüğü gibi

V-ray render motorunu kullanıyorum

V-ray Light'ı  top ekranından tam tepesine yerleştiriyorum v-ray light seçili iken modify bölümünden gölge ayarlarını nasıl yapmam lazım ?

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

arkadaşlar v-ray light ayarlarından gölgeyi örneklerdeki gibi nasıl yapabilirim yokmu yardımcı olacak kimse

KNOWLEDGE IS POWER!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

3ds max ten anlayan bir mürit lütfen

KNOWLEDGE IS POWER!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

hocam bırak onu cinema 4d'ye başla :|

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

inception bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam bırak onu cinema 4d'ye başla :|

öyle hemen başla demekle olsa keşke şu lanet gölge olayında takılı kaldım adam gibi sağdan soldan bilgi de bulamadım iyice morallerim bozuldu

KNOWLEDGE IS POWER!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

Alttarafı indirip kurucan hocam :D sana teknik destek sağloarım merak etme :D sen kur yeter :/

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

inception bunu yazdı:

Alttarafı indirip kurucan hocam :D sana teknik destek sağloarım merak etme :D sen kur yeter :/

eyvallah saol'da uzun zamandan beri 3ds max'i çözmeye çalışıyorum sıfırdan başlaması zor sadece bu lanet vray gölge olayında takıldım

yinede saol ;)

KNOWLEDGE IS POWER!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

Hocam hiç v-rayla filan uğraşmana gerek yok , cinema 4d'de standart renderla aynı kalitede render alabilirsin :D 
    Cinema 4D menüleri 3Dsmaxten daha kolay hocam maxta çok karışık yapmışler hiç bişey belli değil cinema 4d düzen içinde :D 
    tavsiyem  bırak max'ı C4D'ye başla ;) daha kolay öğrenirsin ;) tek eksiği türkçe kaynak bulamazsın onuda ben sağlarım ;)  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

vray bilmiyorum onun yerine mental rayı anlatabilirim.

boş
Toplam Hit: 2080 Toplam Mesaj: 9