3Ds Max Gölge Sorunu
-
Sorun bir objenin gölge hatlarının soft,yumuşak olmaması ne tarz bir ayar yaptıysam beceremedim çok keskin bir gölge oluyor ve benim istediğim o tarz bir gölge olmadığı için işime yaramıyor.
Örnekler : istediğim gölge ve aydınlatma aşağıda görüldüğü gibi

V-ray render motorunu kullanıyorum
V-ray Light'ı top ekranından tam tepesine yerleştiriyorum v-ray light seçili iken modify bölümünden gölge ayarlarını nasıl yapmam lazım ?
-
arkadaşlar v-ray light ayarlarından gölgeyi örneklerdeki gibi nasıl yapabilirim yokmu yardımcı olacak kimse
-
3ds max ten anlayan bir mürit lütfen
-
hocam bırak onu cinema 4d'ye başla :|
-
inception bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bırak onu cinema 4d'ye başla :|
-----------------------------öyle hemen başla demekle olsa keşke şu lanet gölge olayında takılı kaldım adam gibi sağdan soldan bilgi de bulamadım iyice morallerim bozuldu
-
Alttarafı indirip kurucan hocam :D sana teknik destek sağloarım merak etme :D sen kur yeter :/
-
inception bunu yazdı:
-----------------------------
Alttarafı indirip kurucan hocam :D sana teknik destek sağloarım merak etme :D sen kur yeter :/
-----------------------------eyvallah saol'da uzun zamandan beri 3ds max'i çözmeye çalışıyorum sıfırdan başlaması zor sadece bu lanet vray gölge olayında takıldım
yinede saol ;)
-
Hocam hiç v-rayla filan uğraşmana gerek yok , cinema 4d'de standart renderla aynı kalitede render alabilirsin :D
Cinema 4D menüleri 3Dsmaxten daha kolay hocam maxta çok karışık yapmışler hiç bişey belli değil cinema 4d düzen içinde :D
tavsiyem bırak max'ı C4D'ye başla ;) daha kolay öğrenirsin ;) tek eksiği türkçe kaynak bulamazsın onuda ben sağlarım ;) -
vray bilmiyorum onun yerine mental rayı anlatabilirim.