3Ds Max'te Directx İle İlgili Bir Sorun
-
3ds max'de sorun yaşamaktayım sorunu sizinle paylaşayım istedim pc de 3ds max 2011 kurulu ve directx 9.0 seçili iken wieports'da hiç birşey yokken alt + farenin orta tuşuna basıp döndürdüğümde takılmalar oluyor bu sadece directx 9.0 seçili iken oluyor.
directx 10 seçili iken sorun yok ama şöyle bir gariplik var
Directx 9.0 wireframe'de çizgilerin araları böyle
Directx 10 wireframe'de çizgilerin araları böyle
Directx 9.0 Render motoru v-ray seçili 1 tane v-ray light kullandım ve normal bir şekilde görünüyor

Directx 10 Burda render motoru v-ray seçili yine ve 1 tane aynı ışık var ve sahnede ışık çok beyaz bir şekilde görünüyor ve objenin üzerindeki renkler bile belli olmuyor
Nedir bu sorun anlamadım canımı sıktı iyice bileniniz varsa yazsın lütfen çok saçma bir durum ya
Bu arada directx 9.0 seçili iken var olan cube directx 10'da yok oluyor

-
3ds max bilen bir mürit şu saçmalığı çözemedim yardımcı olacak biri lütfen
-
wireframede aynı durum bende de var ama renderda dx10 vray hiç denemedim, mental kullanıyorum onda sorun yok. belki vrayde bi sıkıntı vardır dx10 uyumluluğu falan..
-
XCoder bunu yazdı:
-----------------------------
wireframede aynı durum bende de var ama renderda dx10 vray hiç denemedim, mental kullanıyorum onda sorun yok. belki vrayde bi sıkıntı vardır dx10 uyumluluğu falan..
-----------------------------valla hocam daha programı yeni açıyorum bomboş hiç bişey yokken takılma yaşıyorum 2011'de çok fazla oluyordu takılma 2010'da okadar çok değil ara ara takılıyor directx 9.0 seçili iken opengl yaptığımda takılma hiç olmuyor onu kullanırsam nasıl olur ?
ekran kartım 9800 gt zotac 1 gb 256 bit
-
max 2012 denedin mi ?
-
XCoder bunu yazdı:
max 2012 denedin mi ?
yok hocam denemedim torrent felan aramıştım bi ara yok sanırım ortalıkta