3G De Kapalı Voip Portları Sorunu.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Cemaat merhaba.

Vodafone vardı, sitesinde yazmış voip kapalı diye. Avea ya geçtim sitesinde yazmasada yine kapalı. Türkcell de durum nedir bilmiyorum.3G data paketleri üzerinde Voip bağlantısı yapmak istediğimde operatör voip için gerekli portları bloke ettiği için havamı alıyorum.

Cep telefonundan sip ile voip bağlantısı kurmanın yolunu bilen varmı? Yüzlerce liralık telefon faturamı 15 tl ye düşüreceğim. masaüstü telefonu tamam ama cepte ibnelik yapıyor operatörler, ciddi kayıpları olacağı için açmıyorlar portları.

Varmı bu için cinliği.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Telefonundan VOIP'in serbest olduğu  bir yere VPN yapabilirsin. Veya VOIP sağlayıcıdan değişik portlar kullanmayı deneyebilirsiniz.

Blue Screen of Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Voip sağlayıcı benim. :-) Artık her yerde satılan IP santrallerden birine sahibim. 4 port analog, 16 port sip voip hartlı IP santral onlarca başka özellikle beraber 1000 tl civarı. İşyerimde var ona bağlanacağım.

Voip portlarını değiştiremem zira santrala aynı portlardan bağlanan başka abonelerde de var. sip standartı dünya çapında standart. mesela 5060 portu dünya çapına kullanılır.

Operatörü atlatmam lazım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:
    -----------------------------

Voip sağlayıcı benim. :-) Artık her yerde satılan IP santrallerden birine sahibim. 4 port analog, 16 port sip voip hartlı IP santral onlarca başka özellikle beraber 1000 tl civarı. İşyerimde var ona bağlanacağım.

Voip portlarını değiştiremem zira santrala aynı portlardan bağlanan başka abonelerde de var. sip standartı dünya çapında standart. mesela 5060 portu dünya çapına kullanılır.

Operatörü atlatmam lazım.

Dostum bu çözümünü aradığın şey bir bulunursa zaten  şeebkelerin işi tamamen biter. Şu an için atlatma şansın yok yukarıda bir arkadaşın önerdiği gibi vpn veya benzeri bir yöntemleip santrale bağlanman lazım bunun içinde extra bir programcık gerekir sana şu an için tek yolu bu görünüyor.ip santralın aynı zamanda kablosuz ağı varmı?

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Dostum bu çözümünü aradığın şey bir bulunursa zaten  şeebkelerin işi tamamen biter. Şu an için atlatma şansın yok yukarıda bir arkadaşın önerdiği gibi vpn veya benzeri bir yöntemleip santrale bağlanman lazım bunun içinde extra bir programcık gerekir sana şu an için tek yolu bu görünüyor.ip santralın aynı zamanda kablosuz ağı varmı?

Santralin kablosuz ağı yok ama kablosuz erişim cihazları ilede çalışabiliyor. Aynı ağda ya da dünyanın diğer köşesinde olsada farketmez kablosuz erişim noktaları ile sorunsuz çalışıyor. Cihaz giresunda abonenin biri ankarada, diğeri en son almanyadaydı biride ben olacağım. Tabi 3G şebekesi puştluk yapmaz ise. İç hat numaram bile hazır. 28 numarayı alacağım :-)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:

Santralin kablosuz ağı yok ama kablosuz erişim cihazları ilede çalışabiliyor. Aynı ağda ya da dünyanın diğer köşesinde olsada farketmez kablosuz erişim noktaları ile sorunsuz çalışıyor. Cihaz giresunda abonenin biri ankarada, diğeri en son almanyadaydı biride ben olacağım. Tabi 3G şebekesi puştluk yapmaz ise. İç hat numaram bile hazır. 28 numarayı alacağım :-)

Dostum heyecanını gayet iyi anlıyorum:)Zevkli iştir voip işi bir o kadarda öğretici ancak Tr deki engelleri gördükçe bu şbekelerin kazandığı inanılmaz paraları gördükçe yavaş yavaş soğursun , ha kendi kullanımın için ideal bu senin arzu ettiğin olay için ek aparatlar çıktı bildiğim kadarı ile ne derece başarılı bunu bilmiyorum ama cisco dan biraz cihaz araştır. Bu ara vaktim yok ilk fırsatta bakar bazı önerilerde bulunurum.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Telefonun E72. Acaba proxy ya da vpn kullansam olurmu diye düşünüyorum amabilgisayarlar için yapılan vpn E72 de olmuyor.

Yardırdım ama başaramadım. Bir şekilde voip portlarını kullanmalıyım 3G de.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

nimbuzz var turkcellde bn kablosuz ile bile voip kullanamadım iphoneda hattı çıkarttım programdan direk bağlndım yine izin vermiyor operatör izin vermiyor diyor hat takılı olmadığı halde 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Sip kullanan tek değilimdir, birden fazla ofisi olan firmaların %99 u kullanıyor. Cemaat ha gayret.

Toplam Hit: 1899 Toplam Mesaj: 9