3TB Sata3 HDD Sorunu
-
Muritler bi tanıdık sistem toplarken sorunla karşılaşmış. Aşağıda bana söylediği şeyleri yazıyorum bir yardımcı olun :|
Toplanan sistem
EZCOOL L-800B ATX SİYAH GAMER/SERVER KASA(P.HARİÇ)
INTEL CORE I3 2130 3.40GHz 3MB (VGA)1155p1
ASUS P8H77-M LE H77 DDR3 SATA3+USB3+GLAN+HDMI 16X
3 TB SEAGATE 7200 NCQ SATA3 64MB 6GB/s ST3000DM001
CODEGEN MX600 POWER SUPPLY 600W 14CM MAVILED FANLI
FRISBY FCR-40P ALL IN ONE USB KART OKUYUCU1
Kurulan server 2003
Bios felan herşey güncel yeni ancak bu hdd 700 gb olarak görüyor diğer kısmını görmüyor 2. parça yapayım dedim onuda görmüyor partition magic
seagate Discwinzard asus unlocker bu programları denedim işe yaramıyor 3 Tb olarak görmesi için ne yapmam gerekiyor.
İşletim sistemi Server 2003 olmak zorunda Çünkü Kayıt Kartının 2008 İçin Driverı yok.Donanım uzmanları bi el atın neler yapabiliriz.
-
Server 2003 de böyle bir sorun söz konusu. İşyerindeki serverda da server 2003 kuruluyken 3tb lik hdd yi 700gb olarak görünüyordu. ubuntu ile hdd yı adam akıllı biçimlendirdikten sonra server 2003 e taktığımda 2.7 tb olarak görüyordu ama sonradan söyle bir sorunla karşılaştım.
Belli bir süre sonra hdd kendini 700 gb olarak görünmeye devam ediiyordun ve içindeki her şey gitmiş oluyordu. sırf bunun için server 2008 e geçiş yaptım sorun ortadan kalktı.
-
SARI bunu yazdı:
-----------------------------Server 2003 de böyle bir sorun söz konusu. İşyerindeki serverda da server 2003 kuruluyken 3tb lik hdd yi 700gb olarak görünüyordu. ubuntu ile hdd yı adam akıllı biçimlendirdikten sonra server 2003 e taktığımda 2.7 tb olarak görüyordu ama sonradan söyle bir sorunla karşılaştım.
Belli bir süre sonra hdd kendini 700 gb olarak görünmeye devam ediiyordun ve içindeki her şey gitmiş oluyordu. sırf bunun için server 2008 e geçiş yaptım sorun ortadan kalktı.
-----------------------------
Server 2008 için kayıt kartının driveri yok o yüzden 2008 kuramıyor hocam. -
kayıt kartın ne ?
-
Dvr kamera kayıt kartı
-
host bus adaptor çıkmadımı ? çıktıysa denedin mi onunla bağlayıp ?
yada gpt olarak mı kullanıyorsun diski mbr mi ? mbr ise olmaz gpt olarak kullanman gerekir.
-
VideoJockey bunu yazdı:
-----------------------------host bus adaptor çıkmadımı ? çıktıysa denedin mi onunla bağlayıp ?
yada gpt olarak mı kullanıyorsun diski mbr mi ? mbr ise olmaz gpt olarak kullanman gerekir.
-----------------------------
gbt çevirmeye çalışmış ancak başarılı olamamış.