folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 4 Anakart Arasında Kararsız Kaldım

4 Anakart Arasında Kararsız Kaldım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar anakart konusu tam bir muallak ses gibi basit şeyler dışında da oyuncu ve normal anakartı ayırt edici bir unsur yok. Aşağıda ki 4 anakart konusunda çaresiz kaldım. Bazı toplayanlar tasarıma göre topladıklarını söylüyor ama benim için tasarımdan çok performans ve geliştirilebilirlik önemli bir de fiyat tabii ki.

MSI Z170A GAMING M7 = 853 TL.

MSI Z170A GAMING M5 = 692 TL

ASUS Z170-A = 565 TL (Gaming ibaresi yok pro gaming ile arasında ki fark ses bileşeni başka ne fark var bilemiyorum)

ASUS Z170 Pro Gaming = 613 TL

---

Sizce hangisini tercih etmeliyim fiyat performans ve geliştirebilirlik açısından? ddr4 skylake mimarili sistem toplayacağım.

Cayan tarafından 18/Nis/16 11:42 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu kadar fazla para vermeye gerek var mı ? GAMİNG ibaresi okuduğumuz zaman fiyat 150 - ..... artıyor ... Çok üst seviye oyuncu değil isen bu anakartın özelliklerinden ne kadar yararlanıcaksın ... Daha uygun fiyata anakart tercih edip ram - ekran kartı yada başka bir donanıma yatırım yapılabilir. Bende sistem topluyorum ve  - Gigabyte GA-Z170-HD3 Intel Z170 - almayı düşünüyorum. Tabi işin ince detayları olabilir. 

Daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa bende öğrenmiş olabilirim.

DipNot: Para var ise sorun yok :) 

Ders paylaşımlarıma @hasan safa tosun ( youtube) , @hasato (facebook) adreslerinden ulaşabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Asus z170pro hakkında güzel şeyler duydum. A versiyonu ile arasında pek fark yok ikiside tercih edilebilir.  Bu arada belirteyim A versiyonunun sli/crossfire ile daha stabil çalıştığı söylenmiş.

Çift 970 li sli yapacaksan A, 980ti filan alacaksan pro versiyonu tercih edilebilir. Aklında ki sisteme göre seçmek lazım diğer bileşenleri de yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek

Z170 pro gaming te ram konusunda cok sıkıntı yaşadım.

Kingston 2666mhz le açmıyo kart.. ilk aklıma gelen.

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hangi işlemciyi kullanacaksın ve sıvı soğutma ile O.C. yapacakmısın, ona göre anakart önereceğim ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

1 hafta kadar once MSI H170A Gaming Pro aldim gayet memnunum. + OC ile ugrasmadigim icin i5 6600 aldim.

https://www.msi.com/Motherboard/H170A-GAMING-PRO.html#hero-overview

KNOWLEDGE IS POWER!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    devil_bugatti
    devil_bugatti's avatar
    Erkek

Asus Z170 Pro Gaming anakart kullanıyorum geçtiğimiz günlerde sistem topladım ve karttan oldukça memnunum açıkcası. Ben alırken asus'un cashback olayı vardı hala var mı bilmiyorum ama MSI da tercih edebilirsin yanlış hatırlamıyorsam onlarda hala cashback kampanyası var.

Mesafe her zaman iyidir... Ne haddini aşan olur azizim, Ne de canını sıkan...
Toplam Hit: 943 Toplam Mesaj: 7
anakart asus vs msi