40 Adet Mikrofon Yardım Lütfen ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Selamunaleykum cematimüslim.

Arkadaşlar konu biraz karışık olabilir ama grçekten yardımlarınıza ihtiyaım var.Şimdi bir konferans salonu için 40 adet mikrofon gerekli bu mikrofonlar tabiki kablosuz olacak vede yine bu mikrofonlar ayrı ayrı kanldan kontrol edilecek yani bir mixer cihazı ile. şimdi sormak istediğim şu  bu 40 mikrofonu ayrı  ayrı kanllarda kontrol edeceğimiz için mikrofonların kablozus frekansları yani dalgalarıda birbirine karışıyormuş ve sağlıklı bir sistem olmuyormuş.Türkiyenin en büyük ve yabancı artislerin ses sistemleri hizmetini veren bir şirketle görüştük böyle birşeyin henüz müökün olmadığı ve ancak  frekanslar birbirine karışmadan kablosuz olarak en fazla 13-15 kanal kullanabilirsiniz dedi.

bunun bir çaresi yokmu ayrı bir aparat takmamaız yada bu mixerler yerine 1 yada 2 pc ye bu 40 mikrofonu bağlayabilirmiyiz proğram üzerinden kontrol edelim bari böyle eksantirik kartlar falan mevcutmu piyasada pc için.Yada daha farklı bir fikri olan varmı.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

yaka mikrofonu kulanırsanız bi sorun çıkacagını sanmıyorum çünkü bizim tiyatro salonunda 45 kanallı mixer var bunun 45 kanalınıda neredeyse turk müsikisinde kulanıyorlar yaka mikrofonu olayı işinizi çözebilir.

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

bilmiyorum öyle bi sistem mevcut mu ama

40 tane mikro yu ne yapacaksınız yaw 3 tane neye yetmiyo

olsa bile her kafadan bi ses çıkar bi bok olmaz bence :D

Yapay zeka, zeka değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Doğrudur. Kablosuz sistemlerde standart kanal sayısı 40 dan çok düşüktür. Ama çareside yok değil. Piyasada standart kanalları kullanan mikrofonlar ve çin malı standartdışı çalışan mikrofonlar var. 10 tanesini standart frekanslarda çalışan diğerlerini de standartdışı frekanslarda çalışan cihazlardan seç. Ama şunuda belirtmem gerekir ki standart dışı mikrofonlarda ses iletim kalitesi daha düşük olabilir.

Mesala bir ara camilerde de kullanılan 88-108 Mhz FM frekansından boş bir kanal ayarlanarak çalışan cihazlar sıklıkla kullanılıyordu. Bu cihazlar olabilir. Bir başka önerim ise eğer mesafe ihtiyacı birkaç metreyi geçmiyorsa bunları blutooth kulaklık kullanabilirsin.Ayrıca PMR gibi küçük telsizler var. Televizyonda görmüşsündür spikerin belinde küçük bir cihaz vardır. Mikrofon yakada, vericisi belindedir. Bu şekilde kullanabileceğin ve binlerce kanala sahip cihazlar var. Ayrıca bele koyacağın telsizlerin mesafesi kilometreleri bulabilir. Önemli nokta boş frekans bulmandır. Bu cihazlar parayı veren herkesin alabileceği cihazlar olduğundan karışma olabilir. Boş kanal bulmalısın. Misal eğer deniz kenarında değilsen denizciler için ayrılmış 156-162Mhz aralığı boştur. Neredeolursan ol 144-145MHZ aralığıda %90 boştur. Eğer bulunduğun ilde havaalanı yoksa 118-137Mhz arasıda boştur.

Son üç önerimdeki cihazlar yüksek kaliteli ses transfer edemez, konuşmacılara ver. Sahne sanatcıları standart mikrofonları kullansın. Özetle senin ihtiyacın telsizlerden anlayan biri, ses sistemleri tedarikcileri hatalı seçim gibi duruyor :-)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

olgun arkadaşım güzel cvp vermiş ama  en azından sende şunu düşünebilirsin  mikrofon sonucda kablosuz olacağına göre belirli bir frekansa göre çalışması gerekli frekans değerini yüksekten alcağa doğru hesaplarsak

50 tane mikrofon var diyelim 5 mixer kullan 5 mixer cıkışını  ana hattan 7 ayrı port cıkar ve 7 ayrı hoparlöre göm hepsinin cıkışı 1 yerde toplansın bu arada çıkışların çakışmaması icin 1n4001 kullanman gerekli başarılar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

olabilme ihtimali cok yüksek her mikser 10 tane alıyorsa 4 tanesi 40 tane alır görüntü sistemi olsa tamam derim ama ses sistemi anlamam pek mesala görüntü sistemi olayında 32 tane kamerayı sesi  tek bir cıkıştan alabiliyorsun o olabilir siwichleri kullanabilirsin maliyeti,de düşük ama enerjisi mesele 12 v dc ile çalışıyor

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

hocam onu bilmemde tek mikrofon kullansan daha kolay olur tv programlarindaki gibi elden ele. ?

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SysTeMeRRoR bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam onu bilmemde tek mikrofon kullansan daha kolay olur tv programlarindaki gibi elden ele. ?

-----------------------------

Hahahaha hacım burası desti izdivaç değilki :D Bailı başına TBMM gibi konferans salonu.Haa arkdaşlar ayrıca şunu belirteyim Mixer sorun değil 40 kanallı mixer buldum tek sorun sadece farklı frekanslarda çalışan ve birbirine karışmayacak mikrofonlar veya masaüstü mükrofonlar gerek kablosuz tabiki.Bu kablosuz mikrofonların alıcılarında ise her mikrofona ait ayrı ayrı çıkışı olacak ki miksere de ayrı kanallardan bağlaya bileyim.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
Toplam Hit: 1146 Toplam Mesaj: 8