folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 400 Dairesi Olan Bakan Oğlu Kim?



400 Dairesi Olan Bakan Oğlu Kim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    400 dairesi olan bakan oğlu kim?
    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mal varlığını açıklamasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 çocuğunun 1 trilyon değerinde bir arazi aldıklarını iddiasında bulunarak “Ağzını bile açamazsın. Siyasi etik, siyasi ahlak, kamu malına saygı adına benimle hiçbir şey konuşamazsın” dedi.

    Baykal bir bakanın oğlunun da 400 dairesi olduğunu öne sürdü. Baykal bakanın ismini açıklamadı. Baykal CNN Türk'ün canlı yayınında gündemdeki soruları yanıtladı. Seçim meydanlarında siyasi parti liderlerinin birbirlerine yönelik sert mesajları hakkında değerlendirmede bulunan Baykal, kimseye hakaret etmediğini ve kimseyi küçük düşürmeye çalışmadığını söyledi. Muhalefet partisi lideri olarak görevini yerine getirdiğini belirten Baykal, “Söylediğim her şey belgelidir, somuttur. Başbakan bu ciddi iddialarım karşısında çok rahatsız oluyor, tedirgin oluyor. Cevap veremiyor çünkü verecek bir cevabı yok. İşi kişisel suçlamaya hakarete dedikoduya çekiyor. Ben buna girmeyeceğim. Ciddi konulardaki tartışmamızı Başbakan kayıkçı kavgasına çekmek istiyor” dedi.

    “GÜLÜNÇ HALE DÜŞÜYOR”

    Baykal, Erdoğan'a karşı düşmanlık duygusu içinde olmadığını ifade ederek, “Hiçbir zaman kişiliğe hakarete yönelik doğru olmayan, kişiliğine saldırı niteliği söylemi kabul etmedim. Ne hastalığı konusunda, ne ailesiyle ilgili olarak... Çok özen gösterdim” diye konuştu. Eleştirilerinin hepsinin belgeli olduğunu kaydeden Baykal, bunun Başbakan Erdoğan'ı rahatsız ettiğini savunarak, “Mazotta ÖTV almayacağız diyoruz, çiftçinin mazotundan ÖTV almayalım diyoruz. ÖTV de litre başına 1 YTL. Ciddi bir indirim olacak. Buna karşı çıktı konuştu, aldırmadım. Dedim ki ‘Sen oğlun Burak'ın gemisine mazotu ÖTV'li mi veriyorsun ÖTV'siz mi veriyorsun? Çıt yok, kızıyor ve tepki olarak olmadık şeyleri gündeme getirmeye çalışıyor. Bunu yaptıkça gülünç hale düşüyor” dedi. Baykal, sözlerinde hakaret içerdiğine dair hiçbir mahkeme kararı olmadığını belirtti.

    EKRANA ÇAĞIRDI

    Başbakan Erdoğan'a “Televizyonda tartışalım” çağrısını yineleyen Baykal, “Diyorum ki ‘gel televizyonda konuşalım. Çıkalım 70 milyonun karşısına, ben haklı mıyım değil miyim? Başbakan haklı mı değil mi? Benim hakkımda söylediği lafları milletin önünde söylesin bakalım televizyonda. Korkuyor, kaçıyor, gelmiyor” diye konuştu.
    Baykal, Başbakan Erdoğan'ı son dönemlerde hiçbir ciddi basın toplantısı yapmamakla da suçladı. Seçilmiş bazı gazetecileri baskı altında bir şekilde uçağına alarak sorularını yanıtladığını ifade etti.

    BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ

    Erdoğan'ın “cumhurbaşkanını uzlaşarak seçelim” söylemleri hakkında “3 ay önce bugün geldiği noktada olsaydı Türkiye'de cumhurbaşkanlığı diye bir sorun olmazdı” değerlendirmesini yaptı. Baykal, Erdoğan'ın “Bu cumhurbaşkanı sorununu Türkiye'nin başına ben sardım, özür dilerim” demesini isteyerek, yeni cumhurbaşkanın tamamen tarafsız olmasını istediğini ve kendisinin hiçbir ön şartının olmadığını söyledi.

    MAL VARLIĞI TARTIŞMASI

    Başbakan Erdoğan'ın “Baykal mal varlığını açıklasın” sözlerini sert bir şekilde eleştiren CHP Lideri Baykal, aklı başında hiç kimsenin kendisinin ve ailesinin mal varlığıyla ilgili tartışma ihtiyacı hissedemeyeceğini belirterek, “Böyle bir mesele yok. Ama Başbakan'ın böyle bir meselesi var. Başbakan kendisiyle, çevresiyle, yakınlarıyla ilgili tartışmaları saptırabilmek anlamsız gereksiz tartışmalar üretmeye çalışıyor. Bunların hiçbir önemi yok. Ama Başbakan'la ilgili ortaya atılan iddialar önemli, ciddi. Başbakan bu iddialara cevap vermektense o da suçlamalar yapmaya tartışıyor” diye konuştu.

    Son 30 yıldır sadece Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı olarak 50 günlük kamu sorumluluğu olduğunu hatırlatan Baykal, 1980 darbesi sonrasında ve Özal döneminde bile açığının çıkmadığını söyledi. Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sertleştiren Baykal şöyle konuştu:

    “Ben belediye başkanlığı yapmadım. Belediye başkanlığından önceki konumumla, sonraki konumum hakkında kimse bir şey söyleyemez. Belediye başkanlığı dönemi içindeyken hiçbir iş adamı çıkıp ‘bu 1 milyar dolar servet yaptı' demedi. Demiş olsa ben mahkemeye verirdim. Diyen dedi, denilen de bunu içine sindirdi. İktidar dönemlerinde bana 30 bin dolarlık pırlanta gerdanlık hediye edilmedi milletin önünde.”

    Eşinin ve kendisinin, ailesinden miras kalan malvarlığı dışında kendi tasarruflarıyla aldıkları birkaç emlakları olduğunu açıklayan Baykal, bu konuda hiçbir sıkıntılarının olmadığını söyledi.

    SEN KİM OLUYORSUN?

    CHP lideri Baykal şu iddiaları dile getirdi:

    “Başbakan'ın 2 çocuğu, ki çocuklar eş dost bursuyla okudular maddi imkansızlıktan dolayı, geldiler hemen gemi aldılar. Ondan sonra 1 trilyon olduğu resmen beyan edilen bir arazi aldılar. Yani eş dost bursuyla okuyan çocuklar, helal olsun, herhalde tasarruf ettiler, biriktirdiler, çok çalıştılar, ürettiler aldılar helal olsun. Bugün gazetelerde yer almış 500-600 tane dairesi olan bakan çocukları var. Bunlar da herhalde bu dönemde çok çalıştılar, terlediler. Nedense bunların hepsi bu son dört buçuk yılda oldu. Şimdi bunların sorumluları gelmiş bana 'Deniz Baykal mal varlığını açıklasın' diyor. Hadi canım sen de, sen kim oluyorsun. Ağzını bile açamazsın bana. Sen, siyasi etik siyasi ahlak kamu malına saygı adına benimle hiçbir şey konuşamazsın. Bak ben hep muhalefetteyim, muhalefette olarak bunları söylüyorum. Sen iktidardasın bütün imkanlar elinde. Ne yapabilirsen yap. Ama sen hele bir iktidarı kaybet bakalım ne oluyor.”

    Başbakan Erdoğan'ı hakkındaki dosyaları inceleyen müfettişleri ve savcıları baskı altına almakla suçlayan Baykal, iktidara gelmeleri durumunda dokunulmazlıkları kaldıracaklarını yineledi. Baykal, Erdoğan hakkında zimmet, evrakta sahtecilik, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak gibi dosyaların bulunduğunu hatırlatarak, “Geldiğimiz zaman bunların tümünün dokunulmazlıklarını kaldıracağız. Marş marş mahkemeye... Git orda aklan da gel, git orda hesabını ver de gel” şeklinde konuştu.

    ANKA

    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    ”Sen iktidardasın bütün imkanlar elinde. Ne yapabilirsen yap. Ama sen hele bir iktidarı kaybet bakalım ne oluyor.”

    Marş marş mahkemeye... Git orda aklan da gel, git orda hesabını ver de gel” şeklinde konuştu.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek

    mesut yılmazı aklayan bu mahkemeler daha niceleri aklar!!!

    400 daire olayı ile ilgili ilginç bi diyalog vardı!! olayla ilgili bakan bu suçlamaların acarkent intikamı olduğunu söledi!!

    ama olur da olmaya bilirde!!! BURASI TÜRKİYE!!!!!!!!!!!!!!!!!


    bilenle bilmeyen bir olur mu?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Nisan/2007
    Erkek
    baykalında erdoğanında amk ....

    Rüyamda Ben Ve hazreti Fethullah hoca abey efendi aynı Keranedeydik. İkimizde Aynı Kaşarı Zükmek İstedik. Ben Qarıyı Ona Vermeyince Fışfışla Fışfışlaya Ağlamaya Ve Vaaz vermeye Başladı. "Evladım Dünya Geçicidir (fışfışpırrt) Paylaşamadığınız bişey Varsa; Önce Arkadaşına İkram Et. Sonra Sen Yap... :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    profesorburak
    profesorburak's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2007
    Erkek
    güneydoğu da aşiret reisi olup zorla meclise girince diil 400 daire, şehrin olur be.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BlackDream
    BlackDream's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek

     

    Bunların oyunlarıda hep seçim yaklaşınca çıkıyor neden ise seçimden sonra piyasada bir tanesini bulamaz insan böyle konuşurken hepsi milletin belirli bir sayıf noktasından yararlanıyor. ama erdoğan ın yaptığı belli oluyor bunları adam konuşurken bile diyor ki, "asıl hesap burada değil öteki tarafta" gibilerinden sözler kullanıyor bir nevi" ben çalayım edeyim satayım ülkemi öteki tarafta veririm hesabını siz karışmayın yeterki gibilerinden" ama deniz olacak şahısta pek temiz sayılmaz.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2003
    Dişi
    millet birbirini yer secim bitince bunlar yine canciger kuzu sarmasi olur. her zaman oldugu gibi...

    "Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kyu
    Kyu's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2007
    Erkek

    ben onu 600 olarak biliyordm..


    .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek

    bir söz vardır benden daha iyi bilirsiniz sizler. "sizler nasıl iseniz o şekilde yönetilirsiniz" başımaza kim gelirse demek ki biz millet olarak onu hak ediyoruz.bizler bireysel olarak düzelmedikce bu ülke düzelmez.başkalarına bakıp o öyle ediyor o böyle ediyor demek yanlış bence.önce kendi yanlışlarımızı düzeltmeliyiz.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Luci
    Luci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek
    Hepsi düzenbaz serefsizler soyup sogana cevirmedende gitmicekler basımızda..Allah yardımcımız olsun ne diim.. Cem Uzan, Erbakan, Mesut yılmaz, Baykal, Tayyip... Bitmicek tükenmicek daha bi ton Hileci yalancı...Proleterin kanını emen sülükler.. Hepsinden nefret ediyorum! Ne kadar daireleri varsa hepsi g*tlerine girsin!!!

    a.Q.a
Toplam Hit: 1476 Toplam Mesaj: 10