46 Yıllık Hamilelik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    46 yıllık hamilelik...

1955’te, Kazablanka’nın biraz dışındaki bir köyde yaşayan Zehra Ebu Talip adlı Fas’li kadın ilk çocuğuna hamile kalır.

Doğuma 48 saat kala büyük bir acı içinde kıvranan Zehra hastaneye kaldırılır. Doktorlar, doğumun ancak sezeryanla gerçekleşebileceğini anne adayına bildirirler. Bu konuşmadan hemen sonra Zehra hastanede baska bir kadının sezeryanla doğum yaparken öldüğüne şahit olur. Aynı durumun kendi başına da geleceği korkusuyla hastaneden kaçar.

Devam eden günlerde, Zehra büyük doğum sancıları çeker ve bebek halen anne karnındadır. Birkaç gün sonra bebek hareket etmeyi keser ve acı diner.

Fas geleneklerine göre, bebek anne karnında sırf annenin onurunu korumak için uyuyabilir. Zehra da bu mistisizme inanır. Bebeğinin uykuya daldığına inanır ve hamileliği aklından silip çıkarır. 3 çocuk evlat edinir, kendisine torunlar bahşedilir.

Aradan çok uzun zaman geçer. Zehra 75 yaşına gelmiş ve acıları yeniden başlamıştır. Evlatlıklarından biri bu durumdan endişelenir ve annesini hemen bir uzmana, Rabat’a götürür. Doktor karın şişkinliğinin yumurtalıktan kaynaklanan bir tümörden dolayı olduğunu düşünerek, Zehra’ya ultrason çekimini uygun görür. Ultrason sonucunda kendisinin de açıklayamadığı bir kütle olduğunu görür ve Zehra’yı bir radyograf uzmanına havale ederek onun da fikrini almak ister. İkinci bir uzman incelemesinden sonra karın bölgesindeki kireçlenmiş kütlenin 46 yıl önce Zehra’nin hamile kaldığı bebeği olduğu anlaşılır.

Yumurtalar anne karnında anormal bir yerde (ektopik) döllenmiştir. Büyüyen cenin karın bölgesindeki plasenta’ya hayati organlarıyla tutunmuş ve bu gelişimi devam ettirmiştir.

Doktorlar ceninin anne karnından alınmasının ne kadar güvenli olacağı konusunda büyük bir sıkıntı yaşarlar. Cenin yaklaşık 4kg ağırlığında ve 42cm boyundadır.

Operasyon sonrasında ise ceninin tamamen taşlaştığı görülür. En şaşırtıcı olan ise ceninin kendi hayati organlarını ve karın duvarını eritip diş bölgenin sert bir cisim halini almasını sağlamasıdır.

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    okadar şey bişi değil, çok sık rastlanmasada çok bilinen bi hastalık "taş bebek"  die bi dalga, bebek anne karnında ölüyo, zaman içindede taşlaşıyo garip bişi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    içinde kurumuş  yahu.. 

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    sezeryan kaç yılında icat edildi, ciddi ciddi soruyorum...

all this pain is an illusion...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    sezar doğacağı zaman annesinin karnını kesip içinden çıkarmışlar. ve ondan sonra bu doğum şekline sezaryan denmiştir, yani anlayacağın çoook eski, yeni bişi deil.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahmaran
    sahmaran's avatar
    Dişi

bebek karninda ölmüs halinde kalirsa anneyi zehirler ölür die söylenir ama ilginç.:|

Buna benzer olay Nip/tuck dizisinde konu olmustu ve inanmiyordum böyle bir seyin meydana gelmesi, gene abarttilar herseyle dalga geçiyorlar diyordum... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek
    ne salak kadinmis ya

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gecelerisarankorku
    gecelerisarankorku's avatar
    Erkek
    sahmaran bunu yazdı:
    -----------------------------

bebek karninda ölmüs halinde kalirsa anneyi zehirler ölür die söylenir ama ilginç.:|

Buna benzer olay Nip/tuck dizisinde konu olmustu ve inanmiyordum böyle bir seyin meydana gelmesi, gene abarttilar herseyle dalga geçiyorlar diyordum... 

-----------------------------
    ben de cocugun ölmesi halınde anneyı zehirler dıye bılıyorum aslı olabilir de olmaya bilirde

Karayollarında degil senin kollarında ölmeyi tercih ederim!!!
Toplam Hit: 1269 Toplam Mesaj: 8