5 Ocak, Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu OLLEEEYYY!
-
Forumumuzdaki tüm Adanalı arkadaşlarıma selam eder, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim, saygılar sevgiler :))
-

"en nihayetinde dağa çıktık. bizi çok geniş ve uçsuz bucaksız sanılan bir kar yaylası karşıladı.pek yorulmuş ve takatsiz düşmüştük. tam yayla üstünde keskin bir rüzgar ve tipi başladı. bu andan itibaren göz gözü görmez oldu. kimsenin kimseye yardım etmesi ve hatta söz söylemesi, sesini işittirmesi imkanı kalmadı. uzun, sonsuz denecek kadar uzamış yol kolu dağıldı. herkes kendi canının derdine düştü. asker enginlerde, dere içlerinde, orman bucaklarında, nerde bir kara nokta, dumanı tüten bir ocak gördüyse oraya saldırdı ve kolordu çözülüp eridi... subaylar çok uğraştılar fakat kimseye söz ettirecek güçleri kalmamıştı. hala gözümün önündedir; yol kıyısında karlar içinde çömelmiş bir er, bir yığın karı kollarıyla kucaklamış, titreyerek, feryat ederek dişleriyle kemiriyor, tırnaklarıyla kazıyordu... kaldırıp yola götürmek istedim. er, önceki hareketini hiç bozmadı ve beni hiç görmedi. zavallı cinnet geçiriyordu. böylece şu uğursuz buzullar içinde belki de 10binden fazla insanı bir günde karların altında bıraktık ve geçtik "Aynı zamanda 5 OCAK Sarıkamış şehitlerini anma günüdür...
-
tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun.
-
Vayyy be.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
Yarında Ceyhanımın kurtuluşu.. Dedemde eski çetecilerdenmiş zamanında. Ancak günümüzde en az o zamanki kadar tehlike varken Atalarımızın torunlarında kuvayi milliye ruhundan eser yok ne yazıkki:(
ADANALI Gardaşlarıma selam olsun. Allahına Gurban

-
şehitlerimizin ruhu şad olsun. Çok yaşa Adana :)
-

Türk yurdu Adananın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarım.
-
OLLEEEYYY!
-
ADANALIYIK ALLAHIN ADAMIYIK LAN DEMİŞLER VE SİZİN ALLAHINIZI DİİP xD :D Dalmışlar Bizim Adanalılar :D O Gün Bu Gündür Türkiyede Allah'cı Olarak Tanınıyor Nie yaw :D
-
geçen sene alayda kutlamıştık bugünü ordan biliyom:)