6 Derece Hassasiyetli Step Motor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hacılar küçük bi proje için lazım da bu şekilde step motor var mı?

Yoksa hassasiyeti için pic ten yazmam mı gerekiyor?

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

önce motor 1 tam turu kaç adımda tamamlıyor bunu ölçmen lazım.

6 derece olması için basit bir hesapla step motorun bir tam turunu 360/6=60 adımda tamamlıyor olması lazım.

Hassasiyetin pic ile ilgisi yok. pic ile sadece pals verirsin, hassasiyet yüksek ise 1 turu tamamlamak için daha fazla pals verirsin o kadar. geri kalan açılar donanımsaldır.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hacılar A4988 diye bi entegre ile step motoru 2.4.8 ve 16 adıma ayıran bi dalgasını buldum. Amacım bunu isiste yapmak. 

Step motoru saat için kullanacağım, her bir dakikası için 6 derece olduğundan, 1.6 derece hassasiyetli step motoru A4988 ile 16 adımda sürüp 15*4 = 60 defa çevireceğim her bir dakika için.

Saat için başka bir step motoru kullanabilir miyim? Bu motoru sarkaçlı babaanne saatleri için escape wheel i  (eşapman çarkını) çevirecek. 

Ayrıyeten bu sarkaçlı saatler hakkında bilgisi olan varsa eşapman çarkının bir tur atması ne zamana tekabul eder. Bu bilgiyi nereden bulabilirim. Türkçe kaynak bulamadım bu konu hakkında :/ 

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

arduino ile step motoru çevirtebilirsin. kaç adım yapacağınıda vereceğin zamanla görebilirsin

panik yok !!!

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

arduino ile step motoru çevirtebilirsin. kaç adım yapacağınıda vereceğin zamanla görebilirsin

panik yok !!!

Hocam proje pic len yapılacak. Onun haricinde eşapman çarkının ne zamana döneceğini sorarken, saatte ne gibi bi değişiklik olacak demek istedim :D Yani bi tur atınca benim saatteki yelkovan kaç tur atacak.

Bir yerden baktığım bilgiye göre eşapman çarkında 30 diş varmış. Ve bu dişleri tutacak şekilde çapa. Bu çapa sarkaca bağlı. Yani tik takı sağlayan bu çapada ki paletler. Bi tur dönüşü de galiba 60 saniye oluyo.

http://4.bp.blogspot.com/-WTSQuFv8xi8/T_2gXRun8NI/AAAAAAAAADY/0epfsJ4cpIo/s1600/Pendulum+Diagram.JPG

Edit:(Linki de vereyim :) ) : http://emmaishpp.blogspot.com.tr/2012/07/post-in-progress.html

banneduser tarafından 26/Ara/14 00:49 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

önce motor 1 tam turu kaç adımda tamamlıyor bunu ölçmen lazım.

6 derece olması için basit bir hesapla step motorun bir tam turunu 360/6=60 adımda tamamlıyor olması lazım.

Hassasiyetin pic ile ilgisi yok. pic ile sadece pals verirsin, hassasiyet yüksek ise 1 turu tamamlamak için daha fazla pals verirsin o kadar. geri kalan açılar donanımsaldır.

sana demiomda hacı şu elektronikçi jargonunu bir anlayamadım 

pals dediğin pulse yani atma mı ?

ne ingilizce konuşuyorlar ne türkçe konuşuyorlar belli değil

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 915 Toplam Mesaj: 6