6 Derece Hassasiyetli Step Motor?
-
Hacılar küçük bi proje için lazım da bu şekilde step motor var mı?
Yoksa hassasiyeti için pic ten yazmam mı gerekiyor?
-
önce motor 1 tam turu kaç adımda tamamlıyor bunu ölçmen lazım.
6 derece olması için basit bir hesapla step motorun bir tam turunu 360/6=60 adımda tamamlıyor olması lazım.
Hassasiyetin pic ile ilgisi yok. pic ile sadece pals verirsin, hassasiyet yüksek ise 1 turu tamamlamak için daha fazla pals verirsin o kadar. geri kalan açılar donanımsaldır.
-
Hacılar A4988 diye bi entegre ile step motoru 2.4.8 ve 16 adıma ayıran bi dalgasını buldum. Amacım bunu isiste yapmak.
Step motoru saat için kullanacağım, her bir dakikası için 6 derece olduğundan, 1.6 derece hassasiyetli step motoru A4988 ile 16 adımda sürüp 15*4 = 60 defa çevireceğim her bir dakika için.
Saat için başka bir step motoru kullanabilir miyim? Bu motoru sarkaçlı babaanne saatleri için escape wheel i (eşapman çarkını) çevirecek.
Ayrıyeten bu sarkaçlı saatler hakkında bilgisi olan varsa eşapman çarkının bir tur atması ne zamana tekabul eder. Bu bilgiyi nereden bulabilirim. Türkçe kaynak bulamadım bu konu hakkında :/
-
arduino ile step motoru çevirtebilirsin. kaç adım yapacağınıda vereceğin zamanla görebilirsin
panik yok !!! -
kaygusuz bunu yazdı
arduino ile step motoru çevirtebilirsin. kaç adım yapacağınıda vereceğin zamanla görebilirsin
panik yok !!!Hocam proje pic len yapılacak. Onun haricinde eşapman çarkının ne zamana döneceğini sorarken, saatte ne gibi bi değişiklik olacak demek istedim :D Yani bi tur atınca benim saatteki yelkovan kaç tur atacak.
Bir yerden baktığım bilgiye göre eşapman çarkında 30 diş varmış. Ve bu dişleri tutacak şekilde çapa. Bu çapa sarkaca bağlı. Yani tik takı sağlayan bu çapada ki paletler. Bi tur dönüşü de galiba 60 saniye oluyo.
http://4.bp.blogspot.com/-WTSQuFv8xi8/T_2gXRun8NI/AAAAAAAAADY/0epfsJ4cpIo/s1600/Pendulum+Diagram.JPG
Edit:(Linki de vereyim :) ) : http://emmaishpp.blogspot.com.tr/2012/07/post-in-progress.html
banneduser tarafından 26/Ara/14 00:49 tarihinde düzenlenmiştir -
antivir-US bunu yazdı
önce motor 1 tam turu kaç adımda tamamlıyor bunu ölçmen lazım.
6 derece olması için basit bir hesapla step motorun bir tam turunu 360/6=60 adımda tamamlıyor olması lazım.
Hassasiyetin pic ile ilgisi yok. pic ile sadece pals verirsin, hassasiyet yüksek ise 1 turu tamamlamak için daha fazla pals verirsin o kadar. geri kalan açılar donanımsaldır.
sana demiomda hacı şu elektronikçi jargonunu bir anlayamadım
pals dediğin pulse yani atma mı ?
ne ingilizce konuşuyorlar ne türkçe konuşuyorlar belli değil