folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 6 Ekim İstanbulun 84. Kurtuluş Yıldönümü

6 Ekim İstanbulun 84. Kurtuluş Yıldönümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

1. dünya savaşında TÜRK milleti  savaşdan çekilip yenilgiyi kabul etmişti.

30 ekim 1918 de  mondros ateşkes imzalanmıştı mecburen ve itilaf devletleri haydarpaşa önlerine kadar gelmişlerdi. 16 mart 1920de istanbul resmen işgal edildi itilaf devletleri tarafından dolmabahçe sarayı önleri vs . ama halk kabul edememişti bi türlü..

Adana treninden inip haydarpaşa rıhtımına ayak basan M.Kemal Atatürk ''Geldikleri gibi giderler'' demişti o anda zafer bayrakları açan düşmanlara...

Kurtuluş savaşından sonra batı anadoludan düşmanlar temizlendi. doğu trakya boğazlar ve bölge mudanya ateşkes ile kurtarıldı.

Ve lozan antlaşması ile düşman askerleri 6 hafta sonra istanbuldan ayrılacaklardı. 4 ekimde de türk bayrağımızı selamlayıp şehirden ayrıldılar.

Atatürkün dediği gibi geldikleri gibi gittiler. 

Bu topraklar için, hayatlarını veren, düşmanlardan geri alan, bizlere bırakan, tüm şehit ve gazilere rahmetler diliyorum…şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    bunu bide gunes altında dinledigini dusun 2 saat sıır okudular sonra herkes alkıslamaya basladı alkıs kesilmedi SONUC:mudur got oldu zuhahaaha

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Geldikleri gibi gittiler siktirolup gittiler.

şimdiki nüfus  ozaman olsaydı  neler olurdu acaba?70 milyon nerde 10 13 milyon nerde.

ama az zamanda az insanla ÇOK iş yapılmış .allah mekanlarını cennet eylesin .

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek
    Arabada radyo acıktı.. Dinleyenler msj atıyo, adama sorular falan soruyo.Bi tane "salak" bu gün neden metrobüslerde ve otobüslerde bayrak var dedi.Spiklerde bilmiyorum galiba özel bi gün dedi.. :( Yazık o zamanın 10 - 13 milyonu bilinçli insanlardı.. O 10 - 13 milyonla şimdiki 70 milyon arasında cok fark var..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    Bize Bugünleri Bahşeden Şehitlerimize Allahu Tealadan Rahmet Diliyorum...

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek
    Nur icinde yatsınlar Allah rahmet eylesin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    ya ben vatan caddesinde anlı şanlı türk bayrağnı tuttum.. kameraların dibinden geçtim sol bas en uzun benim bala mala geçtik hiç bir kanal vermedi ayrıca vatan caddesinde kimse yoktu ... türkiyeye ne oluorrr
Toplam Hit: 844 Toplam Mesaj: 7