6 Ekim İstanbulun 84. Kurtuluş Yıldönümü
-
1. dünya savaşında TÜRK milleti savaşdan çekilip yenilgiyi kabul etmişti.
30 ekim 1918 de mondros ateşkes imzalanmıştı mecburen ve itilaf devletleri haydarpaşa önlerine kadar gelmişlerdi. 16 mart 1920de istanbul resmen işgal edildi itilaf devletleri tarafından dolmabahçe sarayı önleri vs . ama halk kabul edememişti bi türlü..
Adana treninden inip haydarpaşa rıhtımına ayak basan M.Kemal Atatürk ''Geldikleri gibi giderler'' demişti o anda zafer bayrakları açan düşmanlara...
Kurtuluş savaşından sonra batı anadoludan düşmanlar temizlendi. doğu trakya boğazlar ve bölge mudanya ateşkes ile kurtarıldı.
Ve lozan antlaşması ile düşman askerleri 6 hafta sonra istanbuldan ayrılacaklardı. 4 ekimde de türk bayrağımızı selamlayıp şehirden ayrıldılar.
Atatürkün dediği gibi geldikleri gibi gittiler.
Bu topraklar için, hayatlarını veren, düşmanlardan geri alan, bizlere bırakan, tüm şehit ve gazilere rahmetler diliyorum…şehitlerimizin ruhları şad olsun.
-
bunu bide gunes altında dinledigini dusun 2 saat sıır okudular sonra herkes alkıslamaya basladı alkıs kesilmedi SONUC:mudur got oldu zuhahaaha
-
Geldikleri gibi gittiler siktirolup gittiler.
şimdiki nüfus ozaman olsaydı neler olurdu acaba?70 milyon nerde 10 13 milyon nerde.
ama az zamanda az insanla ÇOK iş yapılmış .allah mekanlarını cennet eylesin .
-
Arabada radyo acıktı.. Dinleyenler msj atıyo, adama sorular falan soruyo.Bi tane "salak" bu gün neden metrobüslerde ve otobüslerde bayrak var dedi.Spiklerde bilmiyorum galiba özel bi gün dedi.. :( Yazık o zamanın 10 - 13 milyonu bilinçli insanlardı.. O 10 - 13 milyonla şimdiki 70 milyon arasında cok fark var..
-
Bize Bugünleri Bahşeden Şehitlerimize Allahu Tealadan Rahmet Diliyorum...
-
Nur icinde yatsınlar Allah rahmet eylesin...
-
ya ben vatan caddesinde anlı şanlı türk bayrağnı tuttum.. kameraların dibinden geçtim sol bas en uzun benim bala mala geçtik hiç bir kanal vermedi ayrıca vatan caddesinde kimse yoktu ... türkiyeye ne oluorrr