64 Bit İle 32 Bit Arasindaki Farklar?
-
Arkadaşlar 32 bit ile 64 bit arasindaki fark nedir 64 bit bilgisayar aldim. Nedendir bilmem. Ama bana daha cazip geldi. Birde sunu sormak istiyorum bilgisayarimda sag alt köşede misal msn icq skype gibi programlar bilgisayarim başladiginda acilsin istemiyorum bunu daha once yapmiştim ama simdi yeni bilgisayarimda yapamadim win 7
-
32-bit ve 64-bit terimleri, bir bilgisayarın işlemcisinin (CPU da denir) bilgileri işleme şekliyle ilgilidir. Windows'un 32-bit ve 64-bit sürümleri, sırasıyla, 32-bit ve 64-bit işlemcisi olan bilgisayarlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Windows'un 64-bit sürümleri, 32-bit Windows. sürümlerinden daha fazla bellek kullanır. Bu, işlemleri bellekten içeri ve dışarı takas etme süresini, söz konusu işlemlerin daha fazlasını sabit disk yerine rasgele erişim belleğinde (RAM) depolayarak en aza indirir. Bu da genel program performansını arttırır.
Msn, icq vb. için: başlatı tıkla msconfig yaz enter Başlatma sekmesinden çıkmasını istemediğinin tikini kaldır. -
hocam merhaba,
32 bit ile 64 bit arasındaki farkı bir siteden alınıtı yaptım.
" 32 bitle 64 bit arasındaki fark, aynı anda tek karpuz taşımakla iki karpuzu taşımak arasındaki fark gibidir. iki koltuğunuzu da kullanma imkanınız varsa iki karpuz taşıyabilirsiniz. 32 bitin hem adresleme kısıtlaması vardır hem de komutları işleme genişliği dardır. 32 bit makinalarda adres hattı da 32 bittir ve 32 bitin matematiksel sınırı 4GB(4 milyar kusur byte) dır günümüz için yetersizdir. oysa 64 bitin hem komut işleme genişliği 2 kat fazladır hem de adres hattı şu an pratikte 36(intel)-40(amd) bitdir ama ileride bunu daha da genişletme imkanı vardır. 40 bit adresleyen 64 bit bir işlemci 1 Terabyte RAM yönetebilir (anakart takmaya elverişliyse) yani intel makinalar 2-3 yıl sonra yeniden revize edilmek zorunda kalacak çünkü 64GB üstü rami göremez.
64 bitin ne dezavantajı var: makina komutları 64 bite uygun ve adresler daha uzun olduğu için RAM-işlemci arasındaki taşıma yükünü de artırıyor. yani 2 karpuz taşıyorsunuz ama 2 defa gidip gelmekten daha az enerji harcasanız bile tek karpuzu taşımaktan daha fazla yoruluyorsunuz. "
o dediğin açılmasını istemediğin programlarıda başlat-çalıştır-msconfig yazıp orada başlangıç kısmından halledebilirsin.
-
-
scarletbeard bunu yazdı
Arkadaşlar 32 bit ile 64 bit arasindaki fark nedir 64 bit bilgisayar aldim. Nedendir bilmem. Ama bana daha cazip geldi. Birde sunu sormak istiyorum bilgisayarimda sag alt köşede misal msn icq skype gibi programlar bilgisayarim başladiginda acilsin istemiyorum bunu daha once yapmiştim ama simdi yeni bilgisayarimda yapamadim win 7
Hocam, 64 bit işletim sistemi 32 bit işletim sistemine göre daha stabil çalışır. Ayrıca bilgisayar parçalarını daha performanslı kullanmanızı sağlar. Örneğin, 32 bit işletim sisteminde ne kadar RAM takarsanız takın, 4 GB (XP 3 görüyor) bellekten fazlasını kullanamıyorsunuz. 64 bit sistemlerde bu sınır işletim sisteminin niteliğine göre değişiyor. 16 GB ile 2 TB arasındaki bellek miktarını kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca, 32 bit işletim sistemlerinde 64 bit işletim sistemleri için yazılmış programları çalıştıramazsınız. Windows 7 64 bit işletim sistemleri geriye dönük çalışabildiği için hem 32 bit (x86 diye de geçer) hem de 64 bit işletim sistemleri için yazılmış programları kullanabilirsiniz. 32 bit programların yüklü olduğu klasör "Program Files (x86)", 64 bit programların kurulu olduğu klasör ise "Program Files" klasörüdür.
Bilgisayarınızın başlangıçta açılan programlarını ise şu şekilde ayarlayabilirsiniz. Başlat -> Çalıştır -> msconfig yazıp enter tuşuna basın. Çıkan pencerede "Başlatma" sekmesine gelin ve açılmasını istediklerinizi seçin, istemediklerinizin işaretini kaldırın. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken husus, bazı programların kendi ayarlarında "windows açıldığında başlat" gibi seçenekler seçili oluyor, bu durumda siz listeden kaldırsanız dahi başlangıç listesine yeniden eklenebiliyor. O yüzden istemediğiniz programların önce kendi ayarlarına bakıp böyle bir seçeneğin seçili olup olmamasına dikkat etmenizi öneririm.
-
Herkese Çok Tsk ederim. Sorunuda Çozdüm ilginizede Çok cok tsk ederim 64 bit hakkindaki bilgiler içinde ayrica tsk ederim . herkese.
-
Hacim en onemli faktorlerden bir tanesi
32 bitlik bir makina 2^32 = 4096MB yani maximum 4 GB bellek alir fazlasini gormez
Fakat 64 bitlik bir makina 2^64 = 17179869184 GB gibi cok yuksek bellek gorebilir
Ayrica isletim sistemin 64 bitlik ise 32 bit programlar kullanabilirsin... Isletim isteminin programlari 32 bitte calistirma gibi bir ozelligi olmaktadir.
Lakin bildigim kadariyla 64 bitlikleri 32 de kullanamazsin
-
dhmm bunu yazdı
32 bitlik bir makina 2^32 = 4096MB yani maximum 4 GB bellek alir fazlasini gormez
Fakat 64 bitlik bir makina 2^64 = 17179869184 GB gibi cok yuksek bellek gorebilir
Ayrica isletim sistemin 64 bitlik ise 32 bit programlar kullanabilirsin... Isletim isteminin programlari 32 bitte calistirma gibi bir ozelligi olmaktadir.
Tsk Ederim anladigim kadariyla her acidan 64 bit daha iyi tekrar teşekkkür ederim herkese.
-
scarletbeard bunu yazdıdhmm bunu yazdı
Tsk Ederim anladigim kadariyla her acidan 64 bit daha iyi tekrar teşekkkür ederim herkese.
Her açıdan iyidir dıye birsey olamaz :)
Nedenine örnek vereyım senın adıgın makına nedır ne değildir bilmiyorum ama yanında 64 bit verilmişse sistemın ıyıdır demektır.
Ama Piyasada 599 - 699 TL lere satılan notebooklarda , zayıf sistemlerde vs kullanamzsın 64 bit işletım sıstemını , meburen 32 kurabılırsın ...!
Çunku PC kasar , yemez yanı :)