64 Bit Win7 Nasil Kurulur?
-
yeni aldigim leptopa 64 bit win7 kuracagim.750 cg Hdd var.üzerinde herhangi bir sistem kurulu degil.free dos. hardiski nasil bölerim.msdos ayarı gerekirmi.sürekli xp kulllandiim.win7 hakkkında hiç bilgim yok.
MSI CX640DX İ5-2430
İşlemci Intel® Core™ i5-2430M 2.4GHz 3MB Cache Sistem Belleği 6GB DDR3-1066MHz 4+2 max 8GB Ekran Kartı Nvidia GeForce GT540M 2GB DDR3 Ses Stereo Speakers with Intel HD Audio Sabit Disk Kapasitesi 750GB Optik Sürücü DVD Super Multi Batarya 6 Hücreli Li-Ion Ekran 15.6" HD (1366x768) LED backlight İşletim Sistemi DOS Boyutlar 380 x 260 x 28mm Geliştirilmiş Portlar 1x HDMI, 1x VGA,2x USB 3.0,2x USB 2.0 Kablosuz Haberleşme 802.11 b/g/n WLAN Açıklama 1xMikrofon girişi , 1xKulaklık Çıkışı,4-in-1 Kart Okuyucu,1x Gigabit LAN,1.3MP Webcam -
Bu linkte birşeyler buldum ama sen genede birilerine danış MSI resmi sitede senın laptopı bulamadım , buldugum cx640 ın özellikleride drıverlarıda senınkınden farklı alttaki linkte senın drıverler var ama ne kadarı dogru bılemem hoca :
hdd'yi format attıktna sonra bilgisayar -> yönet -> disk yönetimi kısmından bölebilirsin
-
driver sorunu yok cd si var. sorun win7 yi nasıl kuracagim.hhd yi bölüpte. sürekli xp kullandim win7 kurmadim hiç şu ana kadar.
-
Win 7 yi cdroma tak boottan başla sorası gelir eger xp kurduysan hiç xp den daha kolay :)
-
Clostridium 'un dediği gibi önce kur. Kurulumu oyun kurar gibi zaten ileri ileri ileri ileri bitti. Sonra Bilgisayarım sağ tık yönet>disk yönetimi ordan C: ye sağ tıklayıp birimi küçült diyorsun ne kadar'ını yeni birim için ayırmak istediğini seçiyorsun. Sonra Yeni Birimi biçimlendirip ismini ve sürücü harfini veriyorsun. Bu kadar.
-
arkadaşın dediği gibi xp den bi farkı yok. kurulum cd sini tak, kurulum yaparken disk seçmeni söyleyecek o sırada özelliklere girip diski böler kurarsın.
-
Cd den boot edip kurarken bölümlendirip isteiğin bölüme kursan olmuyo mu.?
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------Cd den boot edip kurarken bölümlendirip isteiğin bölüme kursan olmuyo mu.?
-----------------------------
Oluyor, ben öyle kurdum. -
bootlu cd den kurarken tabi 4 bit win 7 indirmen lazım internetten yada bir yerden bul bölmek için ileri ileri de disk seneklerinden gelişiş seçeneklere bas ordan bölüm oluştur de ne kaarlık bir alan istiyorsan birinciye ikinciyede oluştur de 3 istemiyorsan çıkan değeri onaylarsın tamam. windows 7 gayet güzel xp çıktığında win 98 nasıl vazgeçebilirim diye düşünüyordum:D
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------Cd den boot edip kurarken bölümlendirip isteiğin bölüme kursan olmuyo mu.?
-----------------------------elbette, zaten basit yükleme önermeleri çok açık bir şekilde anlatıcı, diğer türlü kurduktan sonra bölüm ayırırsan sağlıklı olmuyor.