78 Yıl Önceki Atatürk
-
78 yıl önceki Atatürk
Çankaya Köşkü Atatürk'ün bugüne kadar yayınlanmayan yeni bir videosunu daha yayınladı. İşte o görüntüler;Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in dönemin ABD Büyükelçisi Joseph C. Grew ile Orman Çiftliği’ni ziyaretini konu alan videosu Köşk'ün internet sitesinde yayınlanmaya başladı.
MUSTAFA KEMAL'İN GÜNLÜK YAŞAMIKöşkün sitesinde konu hakkında yapılan duyuruda şöyle denildi:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’in, günlük yaşamının akışı hakkında fikir veren bu kısa görüntü, onun insanî ilişkilerinde sergilediği içten tavrı ve yüksek karakterini de göstermektedir.
AOÇ'Yİ GEZİYORLARVideonun ilk bölümünde Gazi’nin, Grew’e bilgi verdiği ve çiftlik müdürü Tahsin (Coşkan) Bey’i takdim ettiği görülmektedir. Tahsin Bey çiftliğin kuruluşunu ve o güne kadar yapılanları anlatmaktadır. Daha sonra çiftlik toplu olarak gezilmekte ve yaşayan hayvanlar hakkında bilgiler alınmaktadır. Traktörle yapılan küçük gösteri ise, çiftlikte teknolojinin kullanımına dair iyi bir örnektir.
1930 sonbaharında çekilen 7 dakika 18 saniyelik görüntü, merhum Celal Bayar tarafından Türkiye İş Bankası’na yaptırılan “Atatürk Sevgisi” adlı filmden alınmıştır" denildi.
Kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=166050
-
atamın sesini duymak cok guzel bir duygu gercekten.insan bu vidyoyu izleyince kendını hey gidi gunler demekten alıkoyamıyor ...
-
EtkiLeyici Bir Ses ...
Pek Duymamıştım Ata'nın Sesini SohbetLerde ...
Ed!t : http://cankaya.gov.tr/sayfa/ata_ozel/video/ Diğer VideoLar İçin ...
-
haberlerde flaş flaş deyip geçmelerine sinir oluyorum.
Atamın bu videolarını daha önce netten indirip izledim hemde tbtde indirdim.
seçim yatırımı yapmasın ibneler. herkes biliyor emperyalist uşağı olduklarını. anca kaldırım yapsınlar ibneler.
imfye milletimin ümüğünü ezdirtmem diyen ibne imf ile anlaşma noktasındayız demesi ne kadar dönek olduğunu gösteriyor.
ha ben 2 ay öncesinden eşşek gibi imzalayacak dedim imf ile hani noldu göt gibi ortada kaldı ibneler.
az kaldı 1 ay sonra asıl göt gibi ortada kalacaz...işsizlikk...
-
ATAM ben senin yürüyüşüne, zerafetine, saç şekline, sigara içişine kurban olurum. Herşeyiyle kaliteli bi insan vay bee çok değil bi 20 sene daha yaşasaydın neler değişirdi. Bu arada çiftlik müdürünün kazları çağırışıda çok orjinal :))
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------haberlerde flaş flaş deyip geçmelerine sinir oluyorum.
Atamın bu videolarını daha önce netten indirip izledim hemde tbtde indirdim.
seçim yatırımı yapmasın ibneler. herkes biliyor emperyalist uşağı olduklarını. anca kaldırım yapsınlar ibneler.
imfye milletimin ümüğünü ezdirtmem diyen ibne imf ile anlaşma noktasındayız demesi ne kadar dönek olduğunu gösteriyor.
ha ben 2 ay öncesinden eşşek gibi imzalayacak dedim imf ile hani noldu göt gibi ortada kaldı ibneler.
az kaldı 1 ay sonra asıl göt gibi ortada kalacaz...işsizlikk...
-----------------------------
ne alakası var kardeşim şimdi akp'yle ? 78 yıl boyunca akp'mi iktidardaydı ? ayrıca seçim yatırımı için, Atatürk orman köşkündeki videoyu göstermek ne alakadır ? aaa Atatürk hemde orman çiftliğinde diyip akp'ye oy atacak bir gerizekalı var mıdır aramızda ? herşeyi akp'ye yormayın pls.