802.11N Standartı Hakkında
-
Beyler geçenlerde interneti 100mbite boost ettiğimde aklıma takıldı. Bu 802.11n standartı teorik olarak kablosuz 300mbps hız vaadediyor ancak benim hem wireless kartım hem de modemim uyumlu olmasına rağmen 100mbit bağlantıda kablosuz olarak maksimum 5.5mbps indirme hızı yakaladım. Burada yanlış olan şey ne?
-
Ağ ayarlarından bak bi hocam kaç mbps görüyor. b/g/n olayı var biliyorsun büyük ihtimalle g kullanıyor n kullanmıyor. Kullandığın wireless desteklemiyor olabilir driver güncelle derim. Kablo ile bağlandığında aldığın hızı da yazarsan daha net konuşabiliriz. Wifi ile %1-30 arası kayıp yaşayabilirsin kanallardan dolayı. Bunada bak
-
Üniversitede aynı sorunu bende yaşıyorum. Wifi ile 54mbps bağlandığım ağda max 8 mbit / s hıza ulaşabiliyorum. O da yaklaşık 1 mbayt felan.
Gerçi bizim firewall'dan kural girmiş olabilirler. RJ45'i takınca üniversitedeki duvara 100mbit görüyorum rahat.
-
Driver güncel. Kablolu bağlandığında 100mbiti tam görüyor. İndirme hızı 12mbps oluyor. Muhtemelen bir ayarı vardır dediğin gibi gözümden kaçan. Birkaç gün sonra bir daha boost edip kurcalayayım bir ayarları.
-
Hocam ağ aygıtlarından bağlı karta baktığında hangi standartla bağlandığı yazar detaylarda ona bakarmısın. Büyük ihtimalle g kullanıyor. Laptoplarda oluyor özellikle koyduğumun hp sini bir türlü n ile bağlayamadım :S Modemden ayarlara bak hocam olmadı teknik servisi ara hatta benzer sorunu yaşayan internette bir sürü adam var falan de şişir :D Bakarsın yeni alet alırsın üst model falan :D