98 Yüklü Makineden Xp Deki Yazıcı...
-
beyler 98 yüklü makineden, xp yüklü makinedeki yazıcıyı kullanamıyorum. garip olan 98 yüklü makinede yazıcıyı tanıtıyorum (başarıyla tamamlandı diyo ama sınama sayfasını yazmıyo) ama yazmaya sıra gelince yazmıyo. uygun ağ yolu bulunamadı diyo. sizce sorun nedir???? ha bu arada 98 yüklü makine ağda diğer makinelerce görülebiliyo. orda hiç bir sorun yok. yanlız tek mesele 98 deki "ağ komşuları" nı tıkladığımda hata veriyo ve girmiyo. ama "bilgisayar ara" dan diğer bilgisayarı bulup içine girebiliyorum. bunu da anlamış diilim.
-
bak yazıcı XP makinaya bağlı ve sen 98 den XP deki yazıcıya çıktı yollucaksın XP bu tip durumlarda kendini server sanar yani server mantığı ile çalıştığı için ana makina orda odur ve bütün makinalarını kapat ilk önce xp yi aç sora 98 i aç ve çıktı yolla çalışıcaktır.
-
kendini server sanan xp yüklü makineyi diğerinden önce açtığımda da sorun çözülmüyor. dediğim gibi 98 yüklü makinede ağ bağlantılarını tıkladığımda hata veriyor ve açmıyo. ama 'bilgisayar ara' dan diğer makineyi aradığımda buluyo ve içine her türlü girebiliyorum.
yazıcıyı da 98 yüklü makineye tanıtırken ağ yolunu istediğinde (gelen pencerede ağ yolunu bulmak için ağ bağlantıları sekmesine tıklamam gerekiyo) yine hata veriyo. ben de "bilgisayar ara " komutuyla diğer makineye giriyorum ve oradaki paylaşıma açık olan yazıcının ağ yolunu kopyala-yapıştır ile yazılması gereken yere yazıyorum ve yazıcıyı tanıtıyorum. başarıyla tanıtıldı diyo ama sınama sayfasını yazmıyo. galiba problem burda ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
-
baba bak önce ethernetin driveri kaldır tekrar tanıt sorun çözülmesse 98 i baştan kur sorun çözülmesse o kabloya başka bi 98 makina tak dene sorunun kablodan olma ihtimali %0,1 onun sölim:) sistemdendir sorun.
-
ağ ayarlarında sorun olduğu kesin. sabit ip ver makinelere xp den de 98 deki yazıcıyı tanıtırken senden cd ister xp driveriyle 98 deki yazıcıyı kullanamazsın. mesela eğer internet yoksa networkde yazıcı bağlı olan makineye 192.168.0.1 ip numarasını verebilirsin. diğerlerinde 2,3,4, bence sorun bu ağa bağlanamadığı için yazmıyor
-
xp yi ntfs formatlı hdd ye kurduysan ki muhtemelen kurdun. ağa ulaşabilirsin ama fat32 deki 98 den xp ye bilgi aktarımı yapazsın. ama yazıcı çalışır. Yazıcı için sanal ağ kurman gerekir. geçiş ağ yolunu kendin belirt. ve çalışma grupları aynı olsun. ayrıca yazıcıyı görünce driver isteyecek. yani xp deki kurulu veya 98 deki kurulu bir yazıcıyı driversız diğer işletim sistemi yüklü pc ye yükleyemezsin.
-
bide anlıyom diye geçiniyonuz arkadasş
NTFS->FAT32 görür ama FAT32->NTFS görmez büyük ihtimal bu arkadasda recommend diye ileri ileri yaptı vede NTFS kurdu HDD yeniden biçimlendireceksin!
-
yaw siz nasıl bilgisayarcısınız anlamadım bilmiyorsanız bilmiyorum deyin sallamayın ne demekmiş 98 kurulıu fat32 olan sistem ntfs yi ağda görmez diye arkadaşlar yanlış bilgi veriyorsunuz bu kadar olmaz. arkadaşım benim msn: sheriff@bilkent.net gel ben sana sonuna kadar yardımcı olacağım.
-
he valla bilen bilmeyen sallıyo arkadaş sen bi çözüm bulamazsan bende yardım edebilirim aacemmi@hotmail.com