1 Gb Ram'ın Msi Anakartta Hayat Öyküsü.
-
Hocalar ;
C.tesi günü makinam daha önce hiç IRQL Not Less or Equal hatası vermemişti. Ekran bölme yapıyor bios birbirine kayıyordu muhtemel olarak vga'dandır dedim ekran kartım yandığı için aşırı hız aşırtmadan vga'dan alıyordum görüntüyü. Aha dedim vga'da gittiyse bu sefer beyin mck'laması geçiririm dedim.
Vga pastasını değiştirdim dün. Isılarıda sürekli kontrol ediyordum sıkıntısı yoktu baktım vga' chipset başıma bela olacak ( öncelikli o geliyor aklımıza cünkü ) forumdan rido59'la ya anakart yada ekran kartı alma planları yapıyorduk durumlar sıkışık olduğundan gittiği yere kadar dedim, demeye kalmadan bugün başımdan geçenler.. ;
Tbt'de dolaşıyorum. Çat mavi ekran yine aynı bölmeler yahu ben dün vga' ısındığından dolayı diye düşünüp pastayıda değiştirdim e niye yaptı bunu şimdi.
açtım kasayı aykırı birşey varmı diye tüm parcaları söktüm teker teker denedim sonuç yine aynı. Ram'lere bilerek dokunmadım güvencim tamdı.
yok arkadaş banamısın demiyor.. hala aynı vaziyet dedim ram'lere bi el atam DDR2 1 gb' + 2 GB yüksek level'li ramlar kullanıyordum hadi slot değiştireyim dedim ilk slotta 2 gb' vardı onu ikinciye alıp diğerine 1 gb'tı taktım sonuç yine aynı. Sinirimden catlıcam vurdum vuracam makinayı tam o sırada shawn aradı bu arada hepinize selamı var. Herneyse .. Dedim tek tek hadi bi daha deniyeyim 2 gb'tı taktım tek. Anaa :| makina acıldı. 1 gb'lıgı denedim sora makinada hayat yok. tabi uzun bi ana avrad geçtim o esnada..
Bunca yıldır donanım içindeyim bu kadar uyuz meret bir mavi ekran + sorun görmedim terzi kendi söküğünü dikemez hesabı kafayı yedim. Sonuçta kendi makinamız olunca daha bi tatlı geliyor. Böyle bir hatayla karşılaşırsanız aklınızda bulunsun tek ram' kaynaklı değildir bu hata. Ben güvendiğimden dolayı çıkarıp denemedim. Giden ram'a değilde 1 paket sigarayı max' 30' dakikada bitirdiğime yanıyorum ben.
varsa böyle uyuz arızalarınız paylaşınız.
-
elimde fazladan ddr2 ram var msı anakartta takacak slot yok :D way amk :D seninkide iyiymiş ...
-
aynı olayı ben yaşadım kıçı kırık 512 mb ram başıma bela oldu . sonra bunu 5. kattan aşağıya direğin dibindeki çöplerin içine salladım :D Toplu katliyam :D Byte byte harcadım ram'i la :D
-
daha önce benimde başıma geldi. msi makinada. ne alakaysa 2xram den biri bozulmuş.
işlemci vs ne varsa söktümde o 1 taneyi bulana kadar canım çıkmıştı.
-
A_REX ; Eğer sistemi yükseltirsem tabi bu aralar biraz riskli :D Gigabyte yada asus Alacağım kafama yatan bir kaç model var. Bir daha kesinlikle evimden içeri sokmayacağım ki bütün sebebi ona bağlamıyorum daha başka problemlerde var kartta. Oc' yaparken aptal aptal korumaya almalar vs.
Coiner ; hocam bende güzel bir merasim düşünüyorum :D
FOXXLY ; hoca bu başkasının yanında olsa zaten şaşarım rezilliğin biri bin para arkadaş. Slottamı sorun var acaba ? :| diğerinide yakarsa zaten bomba bağlayıp havada taneciklerini izlemeyi keyifle bekliyorum acıkcası.