folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Arşivleme Programı ( Kendisini Güncelleştirebilir Olmalı)

Arşivleme Programı ( Kendisini Güncelleştirebilir Olmalı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Merhaba, 

Şöyle bir sıkıntı çekiyorum. Bende 1 tb harici harddisk var burada bazı dökümanları falan barındırıyorum. Bazen bilgisayara indirdiğim şeyi

oraya atmak için zamanım olmuyor ve unutuyorum. Mesela E:\Programlar diye bir dizinim olsun. Bu dizin altında Microsoft diye alt bir dizin

daha olsun. Visual studionun yeni versiyonunu buraya indirdim ondan sonra bi kaç program daha indirdim diyelim ya da güncel versiyonunu

indirdim. Harici Harddiskte de Programlar diye bir klasör var şimdi değişiklik olanları otomatik olarak nasıl harici harddiske atabilirim. Sadece

bir kategoride değil, atıyorum 20 tane klasörüm var ve farklı şeyler indiriyorum. Bir nevi otomatik senkronizasyon gibi bir şey bakıyorum. 

Bu tarz bir yazılım kullananlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Merhaba, 

Şöyle bir sıkıntı çekiyorum. Bende 1 tb harici harddisk var burada bazı dökümanları falan barındırıyorum. Bazen bilgisayara indirdiğim şeyi

oraya atmak için zamanım olmuyor ve unutuyorum. Mesela E:\Programlar diye bir dizinim olsun. Bu dizin altında Microsoft diye alt bir dizin

daha olsun. Visual studionun yeni versiyonunu buraya indirdim ondan sonra bi kaç program daha indirdim diyelim ya da güncel versiyonunu

indirdim. Harici Harddiskte de Programlar diye bir klasör var şimdi değişiklik olanları otomatik olarak nasıl harici harddiske atabilirim. Sadece

bir kategoride değil, atıyorum 20 tane klasörüm var ve farklı şeyler indiriyorum. Bir nevi otomatik senkronizasyon gibi bir şey bakıyorum. 

Bu tarz bir yazılım kullananlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Teşekkürler

Hocam bende senin gibi arşivcilik yapıyordum önemli olan kategorilemek. Benim 3,5 tb hdd vardı gerçi çoğu film dizi felandı ama temiz bir şekilde kategori yaptınmı sorun kalmıyor tavsiye olarak alabilirsin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben arşivcilik yapmıyorum hocam öyle :) işe yarayan şeylerim oluyor onları biriktiriyorum. genelde döküman. kategorilendirilmiş oluyor ama

bilgisayara atıyorum ondan sonra harici hdd ye atmaya gelince hangisi yeniyi hangisi eskiydi ya da güncel olan bu mu falan sıkıntı çıkıyor. indrilme

tarihine bakıp da uğraşmak istemiyrum. yani o kadar zaman ayırmamak için program arıyorum. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

ben arşivcilik yapmıyorum hocam öyle :) işe yarayan şeylerim oluyor onları biriktiriyorum. genelde döküman. kategorilendirilmiş oluyor ama

bilgisayara atıyorum ondan sonra harici hdd ye atmaya gelince hangisi yeniyi hangisi eskiydi ya da güncel olan bu mu falan sıkıntı çıkıyor. indrilme

tarihine bakıp da uğraşmak istemiyrum. yani o kadar zaman ayırmamak için program arıyorum. 

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15155

Şu işini görür mü hocam bi incele bakalım..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

teşekkürler hocam açıklamaya göre istediğim şey bu denemek lazım. bakayım bi sağolasın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

sole bir program varmı peki ?

sag tık layıp yedekle dedimizde

dosyanın uzantısına ve yapan firmaya gore klasor acıp(otomatik)  yedekliyebilecek bir program varmı cok guzel olurdu gercekten ?

Mx0TBT tarafından 18/Kas/12 04:50 tarihinde düzenlenmiştir

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

bu işini görecektir,

konuda yazdığım beridir kullanıyorum,

toplam 4 kişiye kurdum hepsi memnun çevremde

http://www.tahribat.com/Forum-Bir-Klasoru-Iki-Baska-Yere-Es-Zamanli-Klonlama-162893/

Kaan tarafından 18/Kas/12 04:55 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@mx0tbt, valla hocam bilgim yok :) 

@kaan, benim için mi yazdın o mesajı bilmiyorum da hocam benim istediğim o değil. bir şey indirirken harici harddisk takılı olmayabiliyor o zaman

dediğin şey sıkıntı olabilir. Ama arkadaşın verdiği linkteki programı kurdum tam aradığım şey, kafana göre dosya çiftleri oluşturuyorsun. mesela

dökümanlar diye isim belirliyorsun. kaynak ve hedef deki dizinleri seçiyorsun. eşleşme yapıyor, aynı isimdeki dosyalar varsa onları kopyalamıyor,

yoksa yenilerini kopyalıyor. güzel bir senkronizasyon programı olmuş, beğendim baya

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@mx0tbt, valla hocam bilgim yok :) 

@kaan, benim için mi yazdın o mesajı bilmiyorum da hocam benim istediğim o değil. bir şey indirirken harici harddisk takılı olmayabiliyor o zaman

dediğin şey sıkıntı olabilir. Ama arkadaşın verdiği linkteki programı kurdum tam aradığım şey, kafana göre dosya çiftleri oluşturuyorsun. mesela

dökümanlar diye isim belirliyorsun. kaynak ve hedef deki dizinleri seçiyorsun. eşleşme yapıyor, aynı isimdeki dosyalar varsa onları kopyalamıyor,

yoksa yenilerini kopyalıyor. güzel bir senkronizasyon programı olmuş, beğendim baya

benim verdiğim de o işi yapıyor ;)

zaman belirliyorsun, o aralıklarda kopyalıyor dosyaları. değişiklik olmayanları ya da daha önce kopyalananları kopyalamıyor.

Ben şu amaçla kullanıyorum, SSDye kullandığım ve sürekli güncellediğim proje dosyalarını, günün belirli aralıklarında HDD'de oluşturduğum Truecrypt volümüne aktartıyorum. Ayrıca masaüstü'nü de yaptırıyorum. Ayrı ayrı dizinler.. Hatta kaynak içinden silince hedef içinde sakla seçeneği de var. küçük boyutlu ve kullanışlı.. 

Toplam Hit: 1504 Toplam Mesaj: 9