Arşivleme Programı ( Kendisini Güncelleştirebilir Olmalı)
-
Merhaba,
Şöyle bir sıkıntı çekiyorum. Bende 1 tb harici harddisk var burada bazı dökümanları falan barındırıyorum. Bazen bilgisayara indirdiğim şeyi
oraya atmak için zamanım olmuyor ve unutuyorum. Mesela E:\Programlar diye bir dizinim olsun. Bu dizin altında Microsoft diye alt bir dizin
daha olsun. Visual studionun yeni versiyonunu buraya indirdim ondan sonra bi kaç program daha indirdim diyelim ya da güncel versiyonunu
indirdim. Harici Harddiskte de Programlar diye bir klasör var şimdi değişiklik olanları otomatik olarak nasıl harici harddiske atabilirim. Sadece
bir kategoride değil, atıyorum 20 tane klasörüm var ve farklı şeyler indiriyorum. Bir nevi otomatik senkronizasyon gibi bir şey bakıyorum.
Bu tarz bir yazılım kullananlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Teşekkürler
-
unbalanced bunu yazdı
Merhaba,
Şöyle bir sıkıntı çekiyorum. Bende 1 tb harici harddisk var burada bazı dökümanları falan barındırıyorum. Bazen bilgisayara indirdiğim şeyi
oraya atmak için zamanım olmuyor ve unutuyorum. Mesela E:\Programlar diye bir dizinim olsun. Bu dizin altında Microsoft diye alt bir dizin
daha olsun. Visual studionun yeni versiyonunu buraya indirdim ondan sonra bi kaç program daha indirdim diyelim ya da güncel versiyonunu
indirdim. Harici Harddiskte de Programlar diye bir klasör var şimdi değişiklik olanları otomatik olarak nasıl harici harddiske atabilirim. Sadece
bir kategoride değil, atıyorum 20 tane klasörüm var ve farklı şeyler indiriyorum. Bir nevi otomatik senkronizasyon gibi bir şey bakıyorum.
Bu tarz bir yazılım kullananlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Teşekkürler
Hocam bende senin gibi arşivcilik yapıyordum önemli olan kategorilemek. Benim 3,5 tb hdd vardı gerçi çoğu film dizi felandı ama temiz bir şekilde kategori yaptınmı sorun kalmıyor tavsiye olarak alabilirsin.
-
ben arşivcilik yapmıyorum hocam öyle :) işe yarayan şeylerim oluyor onları biriktiriyorum. genelde döküman. kategorilendirilmiş oluyor ama
bilgisayara atıyorum ondan sonra harici hdd ye atmaya gelince hangisi yeniyi hangisi eskiydi ya da güncel olan bu mu falan sıkıntı çıkıyor. indrilme
tarihine bakıp da uğraşmak istemiyrum. yani o kadar zaman ayırmamak için program arıyorum.
-
unbalanced bunu yazdı
ben arşivcilik yapmıyorum hocam öyle :) işe yarayan şeylerim oluyor onları biriktiriyorum. genelde döküman. kategorilendirilmiş oluyor ama
bilgisayara atıyorum ondan sonra harici hdd ye atmaya gelince hangisi yeniyi hangisi eskiydi ya da güncel olan bu mu falan sıkıntı çıkıyor. indrilme
tarihine bakıp da uğraşmak istemiyrum. yani o kadar zaman ayırmamak için program arıyorum.
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15155
Şu işini görür mü hocam bi incele bakalım..
-
teşekkürler hocam açıklamaya göre istediğim şey bu denemek lazım. bakayım bi sağolasın
-
sole bir program varmı peki ?
sag tık layıp yedekle dedimizde
dosyanın uzantısına ve yapan firmaya gore klasor acıp(otomatik) yedekliyebilecek bir program varmı cok guzel olurdu gercekten ?
Mx0TBT tarafından 18/Kas/12 04:50 tarihinde düzenlenmiştir -
bu işini görecektir,
konuda yazdığım beridir kullanıyorum,
toplam 4 kişiye kurdum hepsi memnun çevremde
http://www.tahribat.com/Forum-Bir-Klasoru-Iki-Baska-Yere-Es-Zamanli-Klonlama-162893/
Kaan tarafından 18/Kas/12 04:55 tarihinde düzenlenmiştir -
@mx0tbt, valla hocam bilgim yok :)
@kaan, benim için mi yazdın o mesajı bilmiyorum da hocam benim istediğim o değil. bir şey indirirken harici harddisk takılı olmayabiliyor o zaman
dediğin şey sıkıntı olabilir. Ama arkadaşın verdiği linkteki programı kurdum tam aradığım şey, kafana göre dosya çiftleri oluşturuyorsun. mesela
dökümanlar diye isim belirliyorsun. kaynak ve hedef deki dizinleri seçiyorsun. eşleşme yapıyor, aynı isimdeki dosyalar varsa onları kopyalamıyor,
yoksa yenilerini kopyalıyor. güzel bir senkronizasyon programı olmuş, beğendim baya
-
unbalanced bunu yazdı
@mx0tbt, valla hocam bilgim yok :)
@kaan, benim için mi yazdın o mesajı bilmiyorum da hocam benim istediğim o değil. bir şey indirirken harici harddisk takılı olmayabiliyor o zaman
dediğin şey sıkıntı olabilir. Ama arkadaşın verdiği linkteki programı kurdum tam aradığım şey, kafana göre dosya çiftleri oluşturuyorsun. mesela
dökümanlar diye isim belirliyorsun. kaynak ve hedef deki dizinleri seçiyorsun. eşleşme yapıyor, aynı isimdeki dosyalar varsa onları kopyalamıyor,
yoksa yenilerini kopyalıyor. güzel bir senkronizasyon programı olmuş, beğendim baya
benim verdiğim de o işi yapıyor ;)
zaman belirliyorsun, o aralıklarda kopyalıyor dosyaları. değişiklik olmayanları ya da daha önce kopyalananları kopyalamıyor.
Ben şu amaçla kullanıyorum, SSDye kullandığım ve sürekli güncellediğim proje dosyalarını, günün belirli aralıklarında HDD'de oluşturduğum Truecrypt volümüne aktartıyorum. Ayrıca masaüstü'nü de yaptırıyorum. Ayrı ayrı dizinler.. Hatta kaynak içinden silince hedef içinde sakla seçeneği de var. küçük boyutlu ve kullanışlı..