Burs Kesilmesi Vb. Hakkında
-
beyler bana burs çıktı. ikinci sınıfım, ama 1 aydır okula uğramıyorum , dersaneye gidiyorum. Ama okulda kayıt duruyor. ben şimdi bu bursu alabilirmiyim. alsam derslerden kalınca kesilirmi? Eğer kesilirse birdahaki seneye başka bir üniversite kazanırsam birdaha kyk ya burs başvurusunda bulunabilecekmiyim ? bi yardım edin
-
Hacım pek bi bilgim yok benimde 1. sınıfım ilk defa alacam bende ama bi sitede şu yazıo bi bak istersen :
bursun başarı kriteri her okula göre değişiyor.kimi okul 3 dersi başarılı sayıyor.kimi okul 1 dersi başarılı sayıyor.kimi okul hiç zayıfı olmayacak diyor. başarı kelimesi olduğu müddetçe burs kesilmez yani burs kriterlerini tutturamayanlara borç çıkartılır o dönem aldığı burs tüfe oranında alınır.
-
bildiğim kadarıyla başbakanlık tarzı karşı ödemesiz burslar 3 başarısız geldiğinde kesilio fakat yeniden almaya hak warmı onu bilmiorum
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
-----------------------------
Hacım pek bi bilgim yok benimde 1. sınıfım ilk defa alacam bende ama bi sitede şu yazıo bi bak istersen :
bursun başarı kriteri her okula göre değişiyor.kimi okul 3 dersi başarılı sayıyor.kimi okul 1 dersi başarılı sayıyor.kimi okul hiç zayıfı olmayacak diyor. başarı kelimesi olduğu müddetçe burs kesilmez yani burs kriterlerini tutturamayanlara borç çıkartılır o dönem aldığı burs tüfe oranında alınır.
-----------------------------hocam benim geçen sene alttan kalan derslerin hesabını ben bile blmiyorum.nasıl çıktığını anlamadım hala bu burs :D
-
benim için önemli bu konu...
-
rebellisch bunu yazdı:
beyler bana burs çıktı. ikinci sınıfım, ama 1 aydır okula uğramıyorum , dersaneye gidiyorum. Ama okulda kayıt duruyor. ben şimdi bu bursu alabilirmiyim. alsam derslerden kalınca kesilirmi? Eğer kesilirse birdahaki seneye başka bir üniversite kazanırsam birdaha kyk ya burs başvurusunda bulunabilecekmiyim ? bi yardım edin
-----------------------------kredi ile kesilmez. zten ödiceksin ama burs ile kesilebilir.
diğer sorunda ise hayır burs ve kredi için basvuramazsın (eger suankı aldıgın kredi ise onun borcunu tamamen ödersen alırsın)
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------kredi ile kesilmez. zten ödiceksin ama burs ile kesilebilir.
diğer sorunda ise hayır burs ve kredi için basvuramazsın (eger suankı aldıgın kredi ise onun borcunu tamamen ödersen alırsın)
-----------------------------peki hocam ben okula uğramıyorum bu burs ne zaman kesilir bu sene alabilirmiyim. Yönetmeliği okudum seneye başka üniversiteye gidersem burs yada kredim devam ediyormnuş bildirince. ama ben bu sene derslerden kalacağım için öyle bir durumda krediye çevrilecek büyük ihtimal
-
Konuyu baltalamak gibi olmasın hocam kusura bakma . Bende 2.sınıftayım ama sene başından beri okula gitmiyorm össye hazırlanıyorum . kaydımı sildirecektim ama öğrenim kredisi alıyorum (geri ödemeli) ve kesilir korkusuyla harçı yatırdım hatta tırstığım bi yanı daha var acaba diyorum kaydımı sildirirsem askere çağrılırmıyım :D
Şimdi ben gidip kaydımı sildirsem öğrenim kredim kesilirmi ? Yoksa attığım imzaya bağlı olarak 4 sene boyunca alırmıyım o parayı ? Sonuçta adı öğrenim kredisi öğrenim görmüyorsan neden versinlerki ?
Aydınlatın beni :D -
tosun bunu yazdı:
Konuyu baltalamak gibi olmasın hocam kusura bakma . Bende 2.sınıftayım ama sene başından beri okula gitmiyorm össye hazırlanıyorum . kaydımı sildirecektim ama öğrenim kredisi alıyorum (geri ödemeli) ve kesilir korkusuyla harçı yatırdım hatta tırstığım bi yanı daha var acaba diyorum kaydımı sildirirsem askere çağrılırmıyım :D
Şimdi ben gidip kaydımı sildirsem öğrenim kredim kesilirmi ? Yoksa attığım imzaya bağlı olarak 4 sene boyunca alırmıyım o parayı ? Sonuçta adı öğrenim kredisi öğrenim görmüyorsan neden versinlerki ?
Aydınlatın beni :D
-----------------------------hocam bişi olmaz öğrenim kredisine dondurursan okulu kredini donduruyolar sonra devam ediyosun. burs ta ise durum farklı işte dersten kalıca kesiliyor. Bu arada sen de bendensin hacı :D
askerlik konusuna gelince bilgim yok ama sen en güzeli harcını yatır kredine de devam et başka okulu kazanırsan iki yıl da ordan kredi alırsın
-
hacı az para değil 600 lira yatırıp okula gitmemek ?? mantıklımı sence ? dondurma değil kaydımı sildirmek istiyorum . daha geniş detaylı bi açıklama yokmu :D
-
Hocam başbakanlık bursu çıkmışsa 3 dersten fazla ise bursu keserler sen istersen geri ödemeliye çevrilir. Ben ilk sene 4 dersten kaldım. dedim yaz okulu alıp bu dersleri geçmezsem kesin benim bursu keserler. O yıl yaz okulu aldım 3 ünü geçtim ve tabikide başbakanlık bursu kesilmedi. Ama 1 aylık parayı vermediler nedendir hiç araştırmadım.