Çalışma İzni İçin Diploma Denkliği
-
Selam arkadaşlar, aranızda hiç avrupadaki bir üniversiteden ya da yetkin kurumdan denklik yaptırdınız mı? Biraz araştırdım da tam kafama
yatmayan noktalar var. diplomanın orjinali, fotokopisi, yeminli tercümana çevrilmiş hali ve apostil yaptırılmış olacak. transkript de çevrilecek
ve onaylanacak.. Bu belgelerin ilgili ülkedeki eğitim bakanlığına gönderilmesi gerekiyor da ben şimdi diplomayı nasıl yollayayım. acaba
elçilikleri mi kullanmam gerekiyor yoksa bizzat kendim mi gideceğim. bir firmayla görüştüm benden 300 euro istediler. mavi kart çıkarttırmak
istiyorum, bendeki oturum ile çalışmama izin vermiyorlar. yeşil kart alacak ülkelerin listesinde türkiye yok yüzden mavi kartta çetrefilli bir
şey. iş vereni de bir sürü uğraştıracak, mavi kartı yüksek eğitim almış insanlara veriyrlar bunun için de nostrification denilen denklik
yapılması gerekiyormuş. bu şartlar ülkeden ülkeye değişmiyordur diye düşünüyrum. en azından yapan ya da deneyen varsa bilgilendirirse
sevinirim. bazıları bir kaç ay bazıları da 1 yıl falan sürüyor diyorlar. o kadar bekleme şansım yok maalesef..
Bana gelen yazı da şöyle
-
Than you are going to need the work permit. You can do most of the paperwork by yourselves, but you are still going to need the cooperation of your employer.
To get the work permit, you are first going to need to have you diploma recognized by a University (it is called nostrification). We can help you with the nostrification. Our fee for the preparation of the application for the nostrification is EUR 300. With regard to our fee for the work permit, it depends, whether we shall be preparing also the paperwork on the side of the employer or only or your side.
-
-
abicim bu isi ben soyle yapmistim. universitede okudugun yillar icerisinde bolumun uluslar arasi bir organizasyondan(gidicegin ulkenin organizasyonu tanimasi sart) akritasyonu varsa sikinti cikmadan denklik aliyorsun.
-
türkiyeden olacak mı bu iş ki? yani oradaki belli özel kurumlar ve bazı üniversiteler bu denkliği onaylıyor olmasına rağmen bu işi oranın milli eğitim
bakanlığı yapıyor.. bahsettiğin organizasyonun adı falan varsa bi görüşüp sorayım onlara, belki bir şeyler daha öğrenirim. ve senin bu denklik olayı
ne kadar sürdü? teşekkürler cevap için
unbalanced tarafından 09/Kas/12 21:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Burada ilgili ulke linkine ulasmalisin. Ben kendiminkini Fransa makamlarina buradan denk ettirdim. Ama direk sahip oldugum bransta serbest calisma hakki vermediler,bir sirket bunyesinde
en az 3 yil calisip bunu da ilgili makamlara teyit ettirmem ve bazi yeterlilik sinavlarindan gecmem gerektigine dair bilgilendirdiler.
Dedigin gibi, diplomanin ve transcriptin orjinali ve ilgili ulke dilinde resmi cevirisi olmasi gerekli. Ingilizce bildigine gore yukaridaki linkten
basinin caresine bakarsin artik.
Saygilar
alexelebek tarafından 09/Kas/12 22:17 tarihinde düzenlenmiştir -
teşekkürler hocam bakıyorum. umarım bir şeyler çıkar. benim branşım için sanırm bi yerde çalışma şartı koymuyorlar görmedim ama bakayım. peki ne kadar sürdü bu işlemleri yaptırman.
-
3-5 ay kadar surdu. Evraklari eksiksiz yollamaya bak aksi takdirde su eksik bu eksik gereksiz yere yazisma yapmayin...
-
orjinal belgeleri mi yollayacağız hocam. aslında ben gideceğim, belki bu oturum izni ile çalışmama müsade ederler. çünkü daha önce bu şekilde
çalıştım bir prblem olmamıştı hatta vergi falan da benim maaştan kesince evlat acısı gibi koydu :) en mantıklısı bir an önce gidip işe başlamak ve
orada denklik olayını halletmek ve ardından mavi kart almak. 3-5 ay yine de uzun sürmüş. kendi imkanlarımla yapsam hızlandırırım belki, tanıdığım
üniversite var orada.. maalesef işleyişin ne olduğunu bilmediğim için ne yapacağımı da bilmiyorum. aracı kurum 300 euro istiyor, acaba bu
işlemlerin normal ücreti nedir? hiç bi yerde görmedim bunu
-
Hayir orjinal belegeler sende kalacak ama fotokopilerini yollayacaksin, mumkunse renkli yap. Araci kurum yada Universite ile alakali bir
durum degil bu. Direk olarak eric-naric sitesindeki ilgili ulke linkinde yazisma adreslerine kendin evraklarini gonderiyorsun. Sen hele bir iletisime gec adamlarla, once telefon acman daha mantikli olur olasi yanlisliklari onceden duzeltebilmen icin, onlar seni yonlendirir.
-
teşekkürler hcam bilgilendirmen için. p.tsi sabah mail atarım güzelce. duruma göre konuşurum. canımı sıktı bu olay benim yaaa. aslında ben gider
çalışırım da arkdaş var onun elinde sadece yeşil pasaportu var o çalışamaz.benim oturum iznim çalışmaya müsade ediyor çünkü aldığımda öğrenci
olduğumdan dolayı.. ama ona da az kaldı bi an önce halletmek lazım artık nasıl olur bilmem ama halletmek şart.. sağolasın. varsa tecrübelerin falan
paylaşırsan da sevinirim