Casper Laptop Arıza
-
Casper nirvana bir laptop var elimde.bilgisayar gayet güzel calistigi halde ekran cok karanlik.sadece ışığa tuttugumda ekranda belli belirsiz masaüstünü görebiliyorum.yani anlayacaginiz ekranin aydınlatmasinda problem var.
ayrıca klavyenin de 3 adet tuşu basmiyor..artık klavye butunuyle mi degisecek yoksa bi şekilde tamir olunur mu bilemiyorum..
laptop tamirinden anlayan ya da bu işle ugraşan birileri varsa bu konuda bilgi almak istiyorum.masraf ne kadar tutar?istanbul avrupa yakasinda bu işi en ucuz yapan yer neresidir? yardımlarinizi bekliyorum..
-
Lcd İnverter bozulmuş hoca.Lcd ekranın altında incecik bir florasan vardır.Bu inverter florasana yüksek voltajda elektrik sağlar.Sadece onun değişmesi lazım.
Fiyatı 70 $ civarıdır.
Düşünürsen yardımcı olurum
Edit :
Bu arada şişlideyim bende arkadaş
-
fn f9 la ekran ısıgını denedinmi klawye olayını bide pc yeniden başlatıp dos ortamında dene
-
garanti yok mu ki?
-
arkadaşım klavye değişimi yaklaşık 55$ - 60$ + KDV şeklinde oluyo LCD ye de baya para isteyebilirler ama eger garantisi warsa veya olup olmadıgını ögrenmek istiyosan www.casper.com.tr den müşteri hizmetleri numarasını alıyosun ve laptopun model ve seri nosundan garantisi olup olmadıgını ögreniyosun
-
casper çok dandik bi marka zaten ya herkes şikayetçi
-
masaüstü bilgisayarları fena degil ama tabi genel olarak dandik :)
-
herkez casper dandik diyoda casper nirvana serisi güzel şuan t241 9e95 modelini kullanıyorum bugune kadar kullandıgım laptop lardan hiç birinden bu performansı alamadım performans haricind dier guzelyanı ısınmıyor :) aslnda ısınsa işime gelirdi toshibadayken bi adet edindim elimi fan cıkısına koyarım hep :))) bundan sovuk hava esiyor şevkide kalmıyo :(
-
bilgisayarın garantisi yok.arıza da fn f9 la ilgili degil.
muhtemelen swordfish in dedigi gibi lcd inverteri bozulmus..peki bu 3 adet tuş icin butun klavyeyi mi degistirmem gerekiyo?yokmudur baska caresi? 60$ az para degil :)
avcilar tarafindayim ve buralarda da bahsettiginiz aynı fiyatı söylüyolar.şişliye,kadıköye yada mecidiyeköye gitsem fiyatta bir oynama olur mu? zira burdaki tamircide gayet kaliteli.o yuzden tek ölçüt maliyeti oluyor...