Dur 0Xc000021a Hatası
-
Merhaba arkadaşlar. Sorumun kesin yanıtını alabilmek için sorunumu uzun anlatacağım. Donanım konusunda bilgili olanlar veya bu problemi yaşamış olanlar post atarsa sevinirim.
Toshiba A100-36 dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarımda normal programların yanında başka programlar da kullanıyorum. Örn: Your Freedom. Kullandığım internette Fortiguard web filtresi olduğu için bazı sitelere bu programla giriyordum. Ondan sonra bir gün programı yeniden çalıştırdım. Bilgisayar mavi ekran hatası verdi ve restart attı. Sonra yeniden çalıştırdım. Yine aynısı. Ondan sonra tünellerden felan girdim vs.
Dün pcye format attım. Programlar felan kurdum. En son Nero kurdum. Aktive ettikten sonra pcyi yeniden başlattım. "Windows açılıyor" dedi ve mavi ekran göründü. Bu mavi ekranı öncekinden ayıran ise; normal mavi ekranda baya uzun beyaz bir yazı görünürken, bunda ise 2-3 satır birşey göründü. Ne yazdığını defalarca denedim, okuyamadım. Çünkü hemen restart atıyordu. Bilgisayar yeniden başlıyor ama "Windows açılıyor" deyip masaüstü görünecekken yine o kısa yazılı mavi ekran görünüyor yine restart yine aynı döngü. Sonuç olarak pc açılmadı. Yeniden format attım. Bu sefer bs, km player felan da kurdum, tam her programı kurdum derken dedim yeniden başlatayım ve tam açılacakken yine mavi ekran.
Bu sefer güvenli moddan açtım. Eseti sildim. Pc açıldı. Onun yerine avg kurdum. Yine açıldı. Sonra msconfig den ayarları yaptım artık stabil hale getirdim derken yeniden pcyi başlattım ve yine o mavi ekran. Yine kısır döngü. Sonra Seatools un hdd hata tespit cdsini kullanarak uzun modda 1 saat boyunca tarattım. Ve hdd de bad sector bulunmadı. Kullanma klavuzunu felan okudum. Orada yazdığına göre bad sectorlerin sıralanması lazımmış. Bende sıralanmadı. "Passed" dedi yani bad secor yok demektir bu.
Sonra yeniden pcyi başlattım. Yine açılmadı. Hata devam ediyor(Mavi ekran) Sonra yine güvenli kipten bu sefer kullandığım KeyScrambler(bilgisayar tuşlarını karıştırıp keyloggerlara karşı güvenliği sağlayan pro) programını kaldırdım. Çünkü başlangıçta çalışan programlardan biri de oydu. Yeniden pc açıldı.
Yani bence, pcde açılışta çalışan bir programı bloke ederek bilgisayarı çalıştırdığıma göre sanırım ram de bir problem var. Sizce sorun ne olabilir?
-
bendede oluyordu ara sıra hâla olur işletim sisteminden kaynaklanıyor temiz bi işletim sistemi kur düzelir olmassa o mavi ekranda bi kod yazar bikaçsaniye sonrada reset atar o kodu alabilirsen nette arattır
-
anladığım kadarı ile senin kullandığın bazı programlar çakışma yapıyor ve mavi ekran alıyorsun. ram de sorun olsa mavi ekranı windows kurulumunda alırdın zaten. sorunsuz kurabiliyorsan sorun yoktur. formatı hızlı değil tam olarak at, ntfs formatında at. driverları kurarken yeniden başlatma isterse her seferinde başlat. bu noktayı es geçme. sonra her prograamı kurduğunda restart at. mavi ekran ı hangi program verdiriyor tespit edersin. güvenli kipte başlatıp o proyu kaldır ve alternatifine yönel. sorunun ortadan kalkacaktır. dediğim gibi sadece çakışmalardan kaynaklanıyor.
edit: mavi ekran hata kodunu alacaksan, makina açılırken f8 e bas. givenli kipe girer gibi. en alttan ikincisi olması lazım, sistem hatalarında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak diye bi seçenek vardır. onu işaretle. mavi ekran verdiğinde reset atmaz. sende hata kodunu alırsın.
-
bi arkadaşından bi ram al dene
biraz zahmetli olcak belki ama denemeye değer
ya da format at pc ye
hiçbişey yükleme
sadece tahribata gir 1 gün falan
bişey olmazsa bil ki kullandığın driverlardan da olabilir en güncellerini kur
programların da en güncelini kur bence :\
-
apost bunu yazdı:
-----------------------------
bendede oluyordu ara sıra hâla olur işletim sisteminden kaynaklanıyor temiz bi işletim sistemi kur düzelir olmassa o mavi ekranda bi kod yazar bikaçsaniye sonrada reset atar o kodu alabilirsen nette aratt
-----------------------------Öncelikle teşekkürler.
Haklı olabilirsin çünkü Windows 7 görünümlü XP kullanıyorum. Modifiye yani. Zaten nette çoğu dandik. İşte o yazan kodu alamıyorum ki. Çok hızlı geçiyor. Bir de normal xp deneyeyim geceleyin. Ama diğer cevapları da bekliyorum.
-
diamonique bunu yazdı:
apost bunu yazdı:
bendede oluyordu ara sıra hâla olur işletim sisteminden kaynaklanıyor temiz bi işletim sistemi kur düzelir olmassa o mavi ekranda bi kod yazar bikaçsaniye sonrada reset atar o kodu alabilirsen nette aratt
-----------------------------Öncelikle teşekkürler.
Haklı olabilirsin çünkü Windows 7 görünümlü XP kullanıyorum. Modifiye yani. Zaten nette çoğu dandik. İşte o yazan kodu alamıyorum ki. Çok hızlı geçiyor. Bir de normal xp deneyeyim geceleyin. Ama diğer cevapları da bekliyorum.
-----------------------------mutlaka normal xp kur öyle custom xp ler fasafiso hep
-
hayaletkurt bunu yazdı:
anladığım kadarı ile senin kullandığın bazı programlar çakışma yapıyor ve mavi ekran alıyorsun. ram de sorun olsa mavi ekranı windows kurulumunda alırdın zaten. sorunsuz kurabiliyorsan sorun yoktur. formatı hızlı değil tam olarak at, ntfs formatında at. driverları kurarken yeniden başlatma isterse her seferinde başlat. bu noktayı es geçme. sonra her prograamı kurduğunda restart at. mavi ekran ı hangi program verdiriyor tespit edersin. güvenli kipte başlatıp o proyu kaldır ve alternatifine yönel. sorunun ortadan kalkacaktır. dediğim gibi sadece çakışmalardan kaynaklanıyor.
-----------------------------Katılıyorum Birde Şuvar Katılımsızz Xp Kullanma Bence Tabi Temiz Bir Xp Temin Et Onunla Kur Ben Bi Keresinde Pörfek Xp Kurmuştum Ram1 Gb Aşırı Yüklendiğimde Hdd Den Yemesi Gerekirken Yani Sanal Ramden Tık Mavi Ekran 1 -2 Saat Aradıktan Sonra Msdn Den Taze taze İndirilmiş Bir Xp İndirdim Kurdum O Gün BGügün Hala Onu Kullanıyorum Bi Dene Zararını Görmezsin :)
-
şöyle yap telefonun kamerası varsa aç foto çekme ekranında kalsın kodun fotorafını çek hemen öyle yap
-
bir Kaç kez bu hatayla karşılayitım formattan sonra bazı eksik şeylerın cıkmaması gibi falan filan BAzen bunu işletim sytemi bazende nerde sorun oldugunu anlamazsin ama her seferinde baska cd ler baska sytemler denedigimde sorun ortandan kalmisti sp3 olmasa sp2 dene olmasa win7 kur hepsinde sorun cikarmaz birinde cikarir baskada olmaz Ek olarak hdd ikiye Böldüysen c: d: c format atıgın ıcın D gizlenmis vürüste olabilir başlat dondurma vürüsü benzeri gibi birsey mavi ekrani o veriyor olabilir
-
Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Bu konu içinde benim bu mesajımdan önce konuya yazıp yardım eden tüm arkadaşlardan Google Wave davetiyesi isteyen varsa, gmail adresini bana özel mesaj yoluyla iletirse en geç 2 gün içerisinde davetiylerini yollarım.
Problemi çözdüm. Bad sector taramasının ardından bad sectorun olmadığını görünce ram hatası olabilir diye düşünmüştüm. Ama yukarıdaki mesajda da belirttiği gibi ram bozuk olursa sistemi kuramazdık. Ondan sonra işletim sisteminden şüphelenmeye başladım. Ama 6 aydır işletim sisteminde de problem yoktu. Peki problem neydi?
Problem yine yukarıda belirtildiği üzere programların çakışmasıydı. Peki nasıl anladık? Elimizdeki şüpheliler: AVG Internet Security, Eset Smart Security, KeyScrambler(Üçü de güvenlik programı)
Eset ile KeyScrambler kurduktan sonra hata vermeye başladı.(*) Eseti kaldırdım, hata yok. Demekki KeyScrambler tek başınayken suçsuz. Sonra AVG kurdum. 2 si birlikteyken hata vermeye başladı.(*) Sonra KeyScrambler'ı kaldırdım. AVG ile tek başınayken bilgisayar yine açıldı. Programlar tek başınayken hata yok. Eset ile AVG'yi aynı anda denemedim. Çünkü onlar zaten çakışırlar. Ortak olan şey ise, güvenlik programlarına ek olarak KeyScrambler kurunca hata vermeye başlamasıydı. Buradan hareketle KeyScrambler'da hatayı tespit ettik. Ama yukarıdan hareketle düşünürsek deliller eksikti. Kanıtlamak için ekran görüntüsünü aldım. O da yukarıda anlatıldığı üzere F8 le güvenli moda girermiş gibi fake verip :D sanırım alttan üçüncü seçenek olan "hataları gösterme vs" öyle birşeydi, onu seçtim. Hata ise şuydu:
STOP: c000021a{Onarilmaz Sistem Hatasi}
Windows Logon Proccess sistem işlemi 0xc0000005 durumu ile beklenmeyen biçimde sonlandi.(0x00000000 0x00000000)
Sistem kapatildi.
Hatayı internette arattım. Bazı yerlerinde farklılık göstermekle beraber Microsoftun sitesinde çözümü buldum. Bazı yerleri biraz sonra vereceğim linkten okuyabilirsiniz. Çözümü biraz anlatayım:
Yukarıda bir arkadaş hatayı belirle dedi. Burada da aynı şey yazıyor.
"Bu sorunu gidermek için, bu işlemlerden hangisinin başarısız olduğunu ve hatanın nedenini belirlemelisiniz.
Hangi işlemin başarısız olduğunu belirlemek için, Dr. Watson'ı varsayılan sistem hata ayıklayıcısı olarak (henüz değilse) kaydettirin. Windows NT için Dr. Watson, işlem hataları ile ilgili tanılama bilgilerini bir günlük dosyasına (Drwtsn32.log) kaydeder. Ayrıca, bu programı başarısız işlemlerin bellek döküm dosyalarını oluşturmak üzere kullanabilirsiniz, daha sonra bir işlemin neden başarısız olduğunu belirlemek için bu dosyaları bir hata ayıklayıcıda çözümleyebilirsiniz.
Dr. Watson'ı kullanıcı modu program hatalarını yakalayacak biçimde ayarlamak için şu adımları izleyin
1. Komut istemine Sistem Kökü\System32\Drwtsn32.exe -I yazın ve ENTER tuşuna basın. (Burada komut satırına Sistem Kökü yazarsanız çalışmaz. Yazılacak şey(tırnaklar olmadan) " %systemroot%\system32\Drwtsn32.exe " )
Bu komut, Dr. Watson'ı varsayılan sistem hata ayıklayıcısı olarak yapılandırır.
2. Aşağıdaki seçenekleri belirleyin:Varolan günlük dosyasının sonuna ekle
Kilitlenme bilgileri döküm dosyası oluştur
Görsel Bildirim
3. Bilgisayar DUR 0xC000021A hatasından sonra yeniden başlatıldığında, Dr. Watson'ı (Drwtsn32.exe) çalıştırın. (Burada yine bilgisayar açılmayacak. Ondan sonra yine restart olacak. Ama bu sefer açılacak ve de siz de böylece Dr.wtsn32.exe yi çalıştırabileceksiniz. Yine açılmazsa şüphelendiğiniz programı güvenli modda silin. Ondan sonra restart yapın. Sonra exe yi çalıştırın. Hatayı tespit etmiş olacağız. Çünkü bundan önceki bilgisayar açışımızda hatayı aldık ve de loglandı. Eğer herhangi bir programdan şüphelenmiyorsak veya tahmin edemiyorsak ve de bilgisayarımız açılmamaya devam ediyorsa yine Microsoftun biraz sonra vereceğim linkinde onun anlatımı da var. Benim başıma gelmediği için yazmıyorum.)
Ben not defterini açmaya çalıştığımda hata alıyordum. Not defteri geri kapanıyordu. Herhangi bir not defterine sağ tuş "WordPad MFC Uygulaması" na tıklıyordum. Bu sefer açılıyordu. Ondan sonra yine not defteri ile açmaya çalıştığımda bu sefer açabiliyordum. İşte o sorunun da yaşandığını yukarıdaki logdan görebiliyorsunuz. Sebebi de KeyScrambler imiş.
Şimdi Microsoftun sitesinde yazan bir ifadeye göz atalım.
"Çoğu DUR 0xC000021A hatası, Winlogon.exe başarısız olduğu için oluşur; bu durum, genelde hatalı bir üçüncü taraf Grafik Tanımlama ve Kimlik Doğrulama (GINA) DLL dosyası nedeniyle oluşur. GINA, Winlogon.exe'nin yüklediği değiştirilebilir bir DLL bileşenidir. GINA etkileşimli oturum açma modelinin kimlik doğrulama ilkesini uygular. GINA tanımlama ve kimlik doğrulama amaçlı tüm kullanıcı etkileşimlerini gerçekleştirir."
Yukarıda resimde gördüğünüz gibi winlogon.exe'nin hata almasının nedini KeyScrambler.(kernel diye birşey daha var da o ne bilmiyorum.) Peki bir üstteki ifadeyi niye koydum? Çünkü KeyScrambler'ı lisanslarken bir tane dll dosyası vardı. Onu programın kurulu olduğu dizine kopyalamam gerekiyordu. Kopyaladım. Ve de sorun benim anladığıma göre o dll ile alakalı. Ayrıca bu teorime ikinci kanıt olarak şunu söyleyeyim: Format atmadan önce KeyScrambler Pro kullanıyordum. Onda direkt lisans kodu girmiştim. Sorun yoktu. Bu son kurduğum ise KeyScrambler Premiumdu ve lisans kodu yok, dll dosyası vardı.
4. Dr. Watson günlüğünü görüntüleyerek hangi kullanıcı modu işleminin soruna neden olabileceğini belirleyin. (Belirledik zaten. KeyScrambler.)
Açıkçası c sürücüsünü programlara boğduğumdan dolayı bu hatayı verebileceğini düşündüm ve KeyScramblerı kaldırdıktan sonra Ares, Limewire, Advanced SystemCare, Folder Lock gibi fuzuli programlar kurdum. Ve bilgisayar açılabiliyor. Böylece sorunun kesinlikle KeyScrambler olduğunu kanıtlamış olduk.
İlgili linkler:
http://support.microsoft.com/kb/156669/tr
Eğer bir yönetici bu mesajı okursa -ki ben olsam okumam- başlığı " "Dur 0xc000021a" Hatası " olarak değiştirirse sevinirim.
-
hehe sorunu çözdüğüne sevindim :)