Ekonomi Okumak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

az önce açtığım farklı bir konu silindi . bu sefer google'da pek çok zaman arattığım ama cevap bulamadığım bir konu aklıma geldi.

üniversitede ekonomi okumak nasıldır . iyi bir bölüm müdür? koç, bahçeşehir ,kadirhas tarzı üni lerde tam burslu okumayı kastediyorum bu bölümü . iş durumları nasıl vb . bilen varsa ve yazarsa herkes faydalanır.

ModS: Konuları doğru yerlerine açalım

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek

koç, sabancı, boğaziçi üni.leri maraba değilsen, kişisel gelişimini ihmal etmezsen ekonomi alanında kariyeri güzel yerlere götürecek okullardır.

https://twitter.com/pisikleeet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk önce ne olmak istediğini kararlaştır, dün bilgisayar mühendisliği okumak istiyen biri bugün ekonomi iyi mi diye soruyor.

Sen birşeyler olmayı değil, para kazanmanın yollarını arıyorsun.O zaman sana bunun sırrını vereyim, okuma !

TİCARETE ATIL.

https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek

şeyhin imf konusu ilham vermiş

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bana herkezin diploma olmadan da yapabileceği işler hep tırt gelmiştir. (Kendi mesleğim de dahil ama parası için okumadım)

Örneğin işletme okudun. işletme okumasan da o işi yaparsın. Yada yazılım mühendisi oldun, gir bilge adama, yeteri kadar zaman harcarsan sen de yapabilirsin aynı işleri.

Fakat bir avukat, bir doktor, bir eczacı diploman yoksa istersen dünyadaki en bilgili kişi ol o işi yapamazsın. (yaptırmazlar)

Yani bu tip bir meslek seçersen yıllarını verip aldığın diploma bir işine yarar. İnşaat mühendisliği gibi işler de güzel. Laz mütahit de inşaat yapar ama birçok alanda inşaat mühendisi imzası istendiği için yine diploman iş yapacaktır. (Bugüne kadar kimse yazılım projesine bilgisayar mühendisi imza atması gerekiyor demedi bana)

Ekonomi okursan da çıkışta bir dayından torpilin yoksa sağlam bir şirkette okuduklarını uygulamaya başlayamayacaksın. Bilmemnenin ön muhasebesini tutturacaklar tahminen. Ben bu hayatta bişey öğrendim, bir bilginin maddi bir değeri varsa kimse sana öğretmez, saatine para ödediğin pahali danışmanlar bile biryere kadar gösterir. sonuçta kendin uğraşıp öğrenmen gerekir.

HolyOne tarafından 16/May/13 09:14 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Bana herkezin diploma olmadan da yapabileceği işler hep tırt gelmiştir. (Kendi mesleğim de dahil ama parası için okumadım)

Örneğin işletme okudun. işletme okumasan da o işi yaparsın. Yada yazılım mühendisi oldun, gir bilge adama, yeteri kadar zaman harcarsan sen de yapabilirsin aynı işleri.

Fakat bir avukat, bir doktor, bir eczacı diploman yoksa istersen dünyadaki en bilgili kişi ol o işi yapamazsın. (yaptırmazlar)

Yani bu tip bir meslek seçersen yıllarını verip aldığın diploma bir işine yarar. İnşaat mühendisliği gibi işler de güzel. Laz mütahit de inşaat yapar ama birçok alanda inşaat mühendisi imzası istendiği için yine diploman iş yapacaktır. (Bugüne kadar kimse yazılım projesine bilgisayar mühendisi imza atması gerekiyor demedi bana)

Ekonomi okursan da çıkışta bir dayından torpilin yoksa sağlam bir şirkette okuduklarını uygulamaya başlayamayacaksın. Bilmemnenin ön muhasebesini tutturacaklar tahminen. Ben bu hayatta bişey öğrendim, bir bilginin maddi bir değeri varsa kimse sana öğretmez, saatine para ödediğin pahali danışmanlar bile biryere kadar gösterir. sonuçta kendin uğraşıp öğrenmen gerekir.

+1

Holyone haklı...

Şimdi ekonomi okumanın kapsamı da geniş..

Açıköğretimde İşletme - İktisat - Kamu Yönetimi - İstatistik bölümlerinin ilk 2 sınıfında tüm dersler aynı..

3 üncü ve 4 üncü sınıflarda dersler farklılaşıyor.. O da senede 1 - 2 dersten toplam en fazla 5 ders farklı oluyor.

Bu da, Kamu Yönetimi okuyan da İşletme okuyon kadar ekonomi biliyor demektir..

Ülkemizde anlı şanlı büyük bankalar ekonomi okuyan (yukarıda saydığım bölümlerde okuyanlar yani) kişileri işe alıyor.

Bu işe alınanlar da işe banko da müşterinin parasını alma verme işine bakıyorlar...

Ekonomi nin kalbi Amerika, Amerikanın en kıytırık üniversitesinden bile mezun olsan,

Ekonomi danışmanı olarak bir firmaya girme imkanın var.

Amerikanın anlı şanlı ekonomi firmalarının danışmanlarının da Amerikan ekonomisini ne hale getirdiği ortada...

Bence sen olaya para kazanmak olarak bakma, sevdiğin bir meslek seçmeye çalış... Para nasıl olsa kazanılır..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Üniversite meslek öğrenme yeridir hocam. Ekonomi okumak iyidir de bir meslek edinirsin üstüne master yaparsin ekonomi alaninda. Bence sosyal bölümler meslekten cok  bir fikir fabrikasi olabilir. 

We can be more, we can be much more.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

gideceksen olabilecek en iyi üniversitede olanına git.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

Ekonometri için konuşabilirim, matematiğine ve istatistiğine güveniyorsan düşünme git, ama değilse bir kere daha düşün yoksa benim gibi 3.  sınıfta hala ortalaman 1 küsür olur

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam. Abim koça dereceyle girdi iyi bir şekilde bitirdi. Ekonomi + Matematik çap yaptı. Kendisi kalsın sana yazdırırım birebir okumuş birisinin ağzından.

Yalnız sanki bu bölümden pek hoşnut değilmiş gibi şu anda. Geçen sordum pişman mısın diye hayır dedi ama sanki bu işi yapmak istemiyor.

Şimdi yüksek lisanslara filan başvuruyor bakalım. Burs bulsak gidecekde bulamadık bir türlü düzgün biryerden.

Ama yurtdışından birçok büyük üniversiteden kabul aldı. Yani yurtdışı olanakları iyi diyebilirim kesinlikle o okulun o bölümü için

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 2203 Toplam Mesaj: 10