folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Format Sırasında Biçimlendirilmemiş Diskten Veri Kurtarma?

Format Sırasında Biçimlendirilmemiş Diskten Veri Kurtarma?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba. C ve D sürücüsü vardı. C ye yeniden format attım ama d'yi de bölüm silden sildim. Sonra yeniden adlandırdım e olarak. Herhangi bir byte değişikliği yapmadım. Neyse pc kuruldu. Ama format sırasında harici bir harddisk takılı olduğundan önceki d sürücüsünü şimdi e olarak görüyor. Neyse e sürücüsüne girmeye çalıştığım zaman bu disk biçimlendirilmemiştir diyor. Biçimlendirmek istermisiniz diyor. Biçimlendiremem. Önemli dosyalar var. Onları almak istiyorum. Normalde sadece c ye format attığımız zaman d ye bir şey olmazdı. Ama sanırım küçük bir hata yaptım dyi silip yine aynı şekilde bölüm oluşturarak. Sonuçta şimdi sağ tuş özelliklerden batığımda 0 byte olarak görüyor. İçindeki dosyaları nasıl kurtarabilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_37536147/tm.htm

Buradan baktım ama sorunum bu linkten farklı. Ben biçimlendirmem gereken yer olan dyi sil dedim. Bölüm oluşturdum ama herhangi bir hafıza değişikliği yapmadım. Bu doğrultuda cevap verirseniz sevinirim.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    mini xp active file manager bende oldu. diğer progrmalar yazlımlar beceremiyor ama onda silinmiş dosyalarımı falan gördüm.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

üzerine veri yazıldığında şansın çok düşer ancak bu söz konusu olmadığına göre. active partition recovery, yada recover my files işini görecektir.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sorun:

C ve D sürücüsü vardı. Windows XP kurulum cdsinde bildiğimiz gibi "D" tuşuna basıp bölüm silme, sonra "L" ye basıp onaylama gibi şeyler var. Ben "C" ye sistemi kuracaktım. Kurulum panelinde c sürücüsünü bölüm silden silip yeniden adlandırdım. Amacım d sürücüsünü korumaktı. Normalde d yi hiç ellemeseydim yani d tuşuna basıp sonra l den bölümü silip yeniden bölüm oluşturmasaydım uğraşmama gerek kalmayacaktı. Ama yanlışlıkla onda da bölüm sil dedim. Yeniden bölüm oluşturdum. Herhangi bir byte değişikliği yapmadım. Neyse pc yi kurduk. d sürücüsüne girmeye çalıştığım zaman bu disk biçimlendirilmemiştir diyor. Normalde bu disk ile kurulum böümünde uğraşmasaydık yani bölüm sil deyip yeniden bölüm oluşturmasaydık girebilirdik. Neyse, Biçimlendirmek ister misiniz diyor. Biçimlendiremem. Önemli dosyalar var. Onları almak istiyorum. Sonuç olarak d sürücüsünün üzerine sağ tuş özelliklerden batığımda 0 byte olarak görüyor. Ama içinde dosyalar var. Bunu biliyoruz, çünkü biçimlendirmedik, sadece bölüm sil dedik. Neyse şimdi bu dosyaları kurtaralım.

Çözüm:

Format atmadan önce yedeklemek istedim. Hiren's boot cd kullandım ama beceremedim. Belki eski sürümü olduğundan dolayıdır. Önümde 3 program vardı:

Recover My Files (En ünlülerinden ve kalitelilerinden)

Power Data Recovery (Deneyenler olumlu sonuç almış.)

Ontrack EasyRecovery (İnternette anlatımları var. Kullanımı kolay gibi.)

Neyse Recover My Files deniyordum. Ama recovery my files bilgisayarın başlangıcından bugüne hangi dosya varsa çıkardı. Bilgisayar 2. el olduğu için bir sürü eski şey buldu. Yani formatlandıktan sonraki normalde kaybolan çok eski şeyleri bile buldu. Ama sonuç sayısı çok olduğu için onların arasından kendimize ait olanı bulmamız vakit alacağı için ve de onları taraması hesaplarımıza göre 20 000 saati bulacağı için ondan vazgeçtim. Bu proyu kullanacaksanız formatlandıktan sonra bulunması gereken dosyalarınız için kullanın.

Neyse EasyRecovery denemedim.

Power data recovery programını kullanarak verilerimi kurtardım. Şimdi d sürücüsünü kurtarmak istiyordum. Recover My Files ile 250 milyon dosya çıkmıştı karşımıza. Onun hepsini tarıyordu o. O tarayacak da bulacak, biz onlardan kendimize ait olanları seçeceğiz de, çok iş yani. Ama Power Data Recovery sadace var olup da görünmeyen dosyaları buldu. Onun da taradığı dosya sayısına dikkat ettim. Yine Recover My Files gibi 250 milyondu. Ama o derin tarama yapmadığından olsa gerek taramayı hemen bitirdi ve var olup da görünmeyen 22 bin dosya buldu ve onu kurtardı. Dediğim gibi var olup da görünmüyorsa Power data recovery, çok derin tarama yapmak istiyorsanız yani bilgisayarın tüm tarihini istiyorsanız Recover My Files kullanın.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

hirens boot cd de total commander var .onu dene

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

handy recovery