folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Format Sonrası Programları (Paylaşım)

Format Sonrası Programları (Paylaşım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Format sonrası kurulum aşamasından hepimiz muzdaribiz. Formatı 15 dakikada attığımız halde program kurulumları oldukça fazla zamanımızı alabiliyor. Hele birde o programlar elimizde yoksa ve tekrardan indirmemiz gerekiyorsa birkaç saatimizi alabiliyor.

Son günlerde bu sorunla çok fazla uğraşıyorum. Bir süredir, hatta birkaç yıldır elimde oluşturmuş olduğum, sürekli yanımda taşıdığım kurulumlar klasörüm mevcuttu. Bir ev kullanıcısının her işine yetebilecek, daha sonrasında sürekli güncelleme, indirme gerektirmeyecek ne varsa paketleyip yanımda taşıyordum. Fakat bir süredir doğru ve sistemleri yormayacak programların arayışına girdim. Beni buna iten etken crackli programların uzun vadede başıma çıkarttığı sorunlar oldu.

Crackli programlar bir çoğumuzun can damarını besliyor. Açıkçası kendimin de dahil olduğu büyük bir kesim olarak bir programa onlarca dolar verebilecek zenginliğe sahip değiliz. Crack'in ne olduğunu biliyoruz. Nasıl oluşturulduklarını, kimler, ne kadar bilgili insanlar tarafından oluşturulduklarını da iyi biliyoruz. Hatta aramızda bu insanlardan bazıları da mevcut. Bu yüzden bu programların nelere gebe olduğunu ve içinde neleri barındırabileceğini de iyi biliyoruz. Benim arayışa çıkış noktamda burası oldu. Özellikle bir süredir kullandığım ve cracklerinin güvenliğinden emin olduğum programların başıma dert çıkartması...

Uzun lafın kısasına gelirsek, temel bir ev kullanıcısının ihtiyacına yarayan programlar bellidir. Office, media playerlar, antivirus-antispy vb. Ben bu programların ücretsiz ama benzer kaliteye sahip, denk hizmet verebilecek karşılıklarını arayışa geçtim. Sonuç mu? En ufak programdan, en büyük office uygulamalarına kadar bir çok alanda ücretsiz ve hayli kaliteli programlarla karşılaştım. Yanımda yıllardır taşıdığım kurulum dosyalarını hemen bunlarla değiştirmeye başladım.

Ve işin son noktası. Lafta oldukça uzadı, sadede gelmenin vaktidir. Format sonrası işe yarayabileceğini düşündüğüm ve tecrübeyle karşılaştığım programları bir paket halinde kendi kullanımım için topladım. Bunları, bazı işine yarabilecek kişilerin olabileceğini de düşünerek sizlerle de paylaşmak istedim. Paketin içeriği hakkındaki detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. Paketin toplam boyutu 845mb'tır.

Paket İçeriği

Windows Paketleri

• .Net Framework v2.0
    • .Net Framework v4.0
    • Visual C++ Redist. Pack 2005
    • Visual C++ Redist. Pack 2008
    • Visual C++ Redist. Pack 2010
    • Windows Installer v3.1.0.0
    • Windows Xp Service Pack 3
    • DirectX February 2010 Tam Kurulum

Acronis Drive Monitor (Diskiniz hakkında detaylı bilgi almanızı sağlıyor)

CdBurnerXp (CD yazma programı, ISO vb. uzantılar oluşturmaya da yarıyor)

Comodo Internet Security (Antivirus + Firewall)

HiJackThis (Sistemde o anda çalışan dosyaları analiz etmeye yarıyor)

Daemon Tools (Lite)

Vlc Media Player v2.0.4 (Codec paketi içerdiği için ayriyetten paket kurulumuna ihtiyaç yok)

Glary Utilities v2.51.0 (Ccleaner türevi bir program. Fakat içeriği çok daha zengin. Testlerime göre daha başarılı)

Auslogics Disk Defrag (Disk Birleştirici)

7Zip (Zip ve Rar gibi sıkıştırılmış dosyaları oluşturup açmayı sağlıyor)

PeerBlock v1.1 (Internet trafiğinde zararlı olabilecek kaynakları engelliyor. Özellikle torrent kullanımında bayağı işe yarıyor.)

Unlocker v1.9.1 (İnatçı, silinmeyen dosyaları silmeye yarıyor)

OpenOffice v3.4.1 (İngilizce)

Foxit Reader (Adobe Reader'ın kalitesi ve başarısı tartışılamaz. Bu programı Adobe Reader'ın bana çok hantal gelmesi ve düşük özellikli sistemlerde sistemi yorması yüzünden seçtim. Ufak boyutuyla çok başarılı işler çıkartıyor)

Antirun (Tak/Çıkart aygıtlarda sorun çıkartabilecek dosyaları taramaya yarıyor. Örn: autorun)

SlimDrivers (Bilgisayardaki eksik ve eski driverları indirmeye/güncellemeye yarıyor. Çok başarılı)

SpyBot Search & Destroy v1.6.2 (Spy temizleyici)

IpMsg v3.4.2r2 (Ağ üzerinden dosya paylaşımını en kolay hale getiren program. Kabloyu bağlayıp bilgisayarlarda programı aynı anda çalıştırmak ve arayüzden göndermek istediğiniz kişiyi seçip dosyayı seçmek yeterli.)

Tüm programları test ettim. Bir hayli başarılı olduklarını düşünüyorum. Sanırım bunlar standart bir kullanıcı için yeter, hatta artar bile. Umarım işinizi görür.

Not: Web tarayıcı ile flash player ve türevi programları pakete dahil etmedim. Web tarayıcıyı kişisel seçime bağlı olduğu için eklemedim. Flash player türevi programları da sürekli güncellendikleri ve boyutlarının ufak olması nedeniyle eklemedim.

Not 2: Antivirus olarak Comodo kullandığım için pakete onu ekledim.

Not 3: Crackli yazılıma, korsana karşı falan değilim. Fakat ücretsiz benzer işi yapan bir program varken ne üdüğü belirsiz crackli karşılıklarını kullanmaktansa bunları kullanmak daha mantıklı geldi.

Not 4: Ev kullanıcısı odaklı hazırladığım için hiç bir developer tool'a yer vermedim.

İndirme Adresi: http://dl.dropbox.com/u/92321096/Software_Setups_13-12-12.iso

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Emeğin en basit karşılığı saygı ve teşekkür olmalıdır.

Ellerine sağlık çizdik.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

İçeriği kendi adıma iyi olmasada, emeğine sağlık.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

ellerine sağlık hocam.

ben bunu şey düşünüyordum. küçük bi uygulama olucak 

sen tick atıcaksın işte istediklerine o netten en güncelini indirip kurucak.

böylece işte 700 800 mb yerine 500kb olucak. ihtiyacına göre seçip indiricek kurucak..

bilmem nasıl olur ? :)

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek

Eline sağlık diyecektim temiz olması beni indirmeye yeltendirdi ama 

Error (509)

This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!

bununla karşılaştım :D

| GTP | TBT | Desinatör | icrypex.net | https://biyogra.fi/erdiburak
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Teşekkürler arkadaşlar.

BarisYigit bunu yazdı

ellerine sağlık hocam.

böylece işte 700 800 mb yerine 500kb olucak. ihtiyacına göre seçip indiricek kurucak..

Bence gayet güzel olur.

@erdiburak

Hmm.. Dropbox'ın böyle bir kısıtlaması varmış sanırım, yeni öğrendim bende. Başka bir siteye upload edeyim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

ellerine sağlık hocam.

ninite.com :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Evet bu arada dropbox'tan mail gelmiş. Fazla trafik kullanımı yapıldığı için ilk seferlik 3 gün engelleme yapıyoruz diye. Letitbit'e upload ediyorum. Generator'ı da var. Rahatça indirilebilir. Bitince linki koyucam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Erkek

Güzel düşünmüşsün eline sağlık.

http://goo.gl/0i2Fv
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Güzel arşiv olmuş... Antirun'ı ilkkez duydum USB disk security alternatifi bir program gibi duruyor... İnşallah onun kadar başarılıdır...

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
Toplam Hit: 2106 Toplam Mesaj: 10