HDD Şifre Problemi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

Arkadaşım bios ayarlarından HDD şifresi oluşturmuş. Şifreyi de hatırlayamadığını söylüyor. Çözmek için program veya bir uygulama var mı?

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

şifreyi biostan koyduysa tek yapman gereken biosa reset atmak. anakart üzerinde cmos reset diye bi yer war. oraya tornavidayla dokundur :D bitti :D

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

anarsist_manyaq bunu yazdı:
    -----------------------------

şifreyi biostan koyduysa tek yapman gereken biosa reset atmak. anakart üzerinde cmos reset diye bi yer war. oraya tornavidayla dokundur :D bitti :D

Teşekkürler Hocam.

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

ERERESEL bunu yazdı:

anarsist_manyaq bunu yazdı:

Bu işlem bios bataryayı çıkarıp devre üzerindeki uçları kısa devre etmekle aynı şey ise ben denedim yine de olmadı. Başka bir yol var mıdır?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

zaten o dediğiniz  olmazda.. çünkü biosdan koyduğun şifreyi hdd nin içindeki entegreye yazar..unuttuysan işin yüzde 99 imkansızdır..bios şifresi kırılıo ama hdd için şimdilik kolay bi çözüm yok. özellikle yeni tip hdd lerde kilit olayı problem.

aslında problem deil güvenlik asıl amaç. pc çalındığında hdd ki bilgilerin güvenliği açısından kimse açamasın die böle bişe yapıolar..bunu seagate başlattı..ilk kalayı ona atabilirsiniz isterseniz tabi :)

bunlar için özel programlar war.fakat bunlarıda

harici entegre kart tipi cihazlara baglayıp çözebiliosunuz.baya masraflı.araştırdım baya..ya hatırlıycak yada 100 lira verip yeni hdd alıcaksın. gelelim yüzde 1 lik bölüme.

başıma geldi. bi ark. laptop hdd sine şifre koymuş ve unutmuş..nasıl bişe koydusa hiç bi bokda hatırlamıo.. hdd yi söküp üzerindek  ID ve  üretim seri nosu olan kısımları seegate firmasına

bi mail ile gönderdim..kıllık yapmasınlar die de orjinal laptopun bilgilerinide gönderdim. acer 5920g şu bu filan die.. mailde biraz güzelce problemi anlattım.. 5 gün sonra filan benden hdd de seegate beni sitesine yönlendiren bi maille döndü.. seagate tools programını yükledim.kilitli hdd yi 2.5 luk kutuya baglayıp seçeneklerden seagate hdd yi progrma gösterdim.. bana serial gibi 16 karakterli bi düzen verdi..

çıkan o 16 lı rakam ve harf bilgisini aynen mail ile geri döndüm. 1 2 gün filan sonra mail ile master code gönderdiler.8 karakterli. onu girdik açtık. biosdan girdik baktık.şifre hiç girilmemiş gibi resetlenmişti.

en nihayetinde hdd marka modeline göre sende master key isteyebilirsin.belki başka markalar bu kadar eziyet ettirmez hemen çözerler.

kolay gelsin..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Arkadaşımın aklına gelen şifreleri denediğimiz ilk zamanlarda Acer Aspire 5715z laptop bilgisayarın Hitachi HDD ***master code  10105084*** yazmıştı. Demek ki dediğin bu şifreyi biostan girmek gerekiyor. Olmazsa Hdd içindeki bilgilerini gözden çıkarabileceğini söylemişti. Yeni bir HDD satın alıp kullanır.

Toplam Hit: 2741 Toplam Mesaj: 6