İngilizce Öğrenmenin Basit Yolu
-
bir arkadaş şöyle bir soruyla geldi :
ben makaleleri okuyup yabancılara cevap verip sohbet edebilecek kıvama ( yazarak sadece ) gelmek için ney yapmam gerek ingilizcesi 0 birinden bahsediyorum okulda felan hiç ingilizce eğitimi almadı farzet.
------------------------------------
ben de ona verdiğim cevabı ufak bir yazıya dönüştürmek istedim.
ingilizce çok kolaydır aslında. sadece kelime ezberleme sıkıntılı. ben sana işin püf noktasını vereyim.
mesela şöyle bir örnek :
she (kadın için "o" işaret zamiri) a (bir- o bi öğrencidir derkenki "bir") student (öğrenci) is (tekil kişiler için "dır" fiili- öyledir, insan"dır" derken gibi) şimdi elimizde kelimeler var. bundan sonrası çok basit. ingilizce dilbilgisi yani
grammer denilen kalıpları öğrenmek. simple present tense (geniş zaman diye çevirilebilir, şu anki bir durumu ifade eder.) yani basit cümlenin kalıbı şudur : özne + fiil + nesne
she - özne oluyor burda
student - nesne sayılır. daha doğrusu sıfattır ama bu kalıpta (simple tense)herşey özne ve fiilden sonra yazılır.geriye cümleyi kurmak kaldı. she is a student. o bi öğrencidir.
özetle sadece kelime ezberleyip sonra da kitaplardan, sitelerden kalıpları öğrenip bu kalıplara göre kelimeleri sıralayacaksın. bu kadar basit. şimdi "
kelime ezberlerim" diyorsan karşında tek bir problem var. zaten her türlü kelimeleri ezberlemeye mecbursun doğal olarak.
o problem şu : "kalıpları heryerde ingilizce anlatıyor, ben ingilizce bilsem zaten onları okumaya ihtiyacım olmaz." bunu demekte de haklısın. zaten ingilizce bilmeyen biri için
bunları ingilizce okuyup öğrenmek hem aşırı sıkıcıdır hem de çok zordur. ama şu kitapla buna da kesin çözüm bulacaksın.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=35002
Key to English Grammar for Turkish Students (Erkıl Günur)
bu kitabı mutlaka edin. herşeyi türkçe olarak açıklıyor.yani aslında ben sana en başında sadece şunu deseydim "
bu kitabı al ve kelime ezberle" başka hiçbirşey söylememe gerek kalmadan istediğinin çok daha fazlasını vermiş olurdum. not : tabi ki telaffuz edebilmek ve konuşmak için daha farklı çözümlere, pratiklere ihtiyaç da var mutlaka. ancak hem arkadaşın sorusu yazmak yönündeydi hem de işin temeli budur. -
Bana ve müritlere yararı olacak bir konu
-
En etkili yol, kendine yabanci bir kiz arkadas bul.
-
Faceden veya sosyal iletişi sitelerinden arkadaşlar edin ve mümkünse skype gibi görüntülü ve sesli iletişim araçları ile görüş, tabi bunu evvelinde diğer müritlerin dediği gibi gramer ve kalıpları öğrenmelisin, gerisi senin kabiliyetine kalmış...
-
Ee zaten bütün yabancı dillerin mantığı bu ki zaten. Gramer öğren kelimeleri yerine koy başka bişey yok. Ama şunu söyleyim ingilizce öğrenmenin en etkili yolu kız arkadaş bulmak. 3.5 aydır boşnak bi kızla çıkıyorum ingilizce dil ve edebiyatı son sınıf okuyo, hayvan gibi ingilizce biliyo. Bana dediği aynen şu; bukadar kısa sürede ingilizcesini bukadar hızlı geliştiren biri görmedim. Hemde 1 taşla 2 kuş, sike sike ingilizce öğreniyoruz :P
Ama işi teoride bitirip öğrendim dersen bibok öğrenemezsin, sürekli pratik yapıcaksın sürekli ingilizce konuşacaksın.
-
çok güzel yazmışsın.kitap en kısa zamanda alacağım
-
çizik
-
up olsun :S
-
bı konuda 2. kez oltaya geldim. :) büyük beklentilerle konuya giriyorum 2 seferdir