folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsanlık Bu Kadar Zor Değil !

İnsanlık Bu Kadar Zor Değil !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Videoyu biraz önce seyrettim ve gerçekten birşeyler yazmakta zorlanıyorum. Hayatta en sinir olduğum şeylerden birisi ; engele sahip insanlara bakıp "ohh iyiki yürüyebiliriyorum" yada videodaki insanlara bakıp "halinize şükür edin" falan demektir. Asla ! Başka bir insanın haline bakarak kendinizi kıyaslamayın.

FAKAT :
    Eğer içimizde biraz olsun insanlık kalmışsa; medya, televizyon, telefon, internet gibi teknolojik cihazlar 50 senedir insanların iletişimini bozmakta biraz olsun başarısız olmuşsa dikkat etmemiz gerek. İnsanlığımıza ses vermemiz gerekmektedir. Önceden birbirinin gözüne 2 saniye bakınca merhaba diyen insanlık, günümüzde 3 saniye baktı diye birbirini öldürür hale geldi.

M. Luther King'den bir söz :

İnsanlar genellikle birbirlerinden nefret ederler çünkü birbirlerinden korkarlar; birbirlerinden korkarlar çünkü birbirlerini tanımazlar; birbirlerini tanımazlar çünkü iletişim kurmazlar; iletişim kurmazlar çünkü sınıflara ayrılmışlardır.

Yeni kıyafetlerimiz, 3 öğün yiyeceğimiz, tatlılarımız olabilir. Hayattan hala mutsuz da olabiliriz (hayır, durumu kötü olan insanlara bakıp şükredin diye salakça birşey yapmayacağım); fakat insanları sevindirebiliriz. Çok ufak şeyler yaparak hemde...

Önce 2 video paylaşmak istiyorum, insanların nasıl mutlu olduklarına bakın ;

http://www.youtube.com/watch?v=rsIOoXG_gmo

http://www.youtube.com/watch?v=gmufq_sTwyk

Ardından neler yapabileceğinize (ve yine mutluluklarına)

http://www.youtube.com/watch?v=sAKN0W8YXe0

Durumu olan kişilere ; giymediğimiz güzel kıyafetleri yıkayıp ütületip bizzat götürerek gerçek değişimi görebiliriz. 

Eminim ki bu yazıyı okuyan bir sürü insanın bir zamanlar hevesle alıp şimdi giymediği , iyi durumda olan kıyafetleri vardır. Bunlar ihtiyacı olan kişilerle paylaşılabilir. İnsanlık zor değil, insanlık henüz ölmedi ve bizde elimizden geleni yapmalıyız.

Belki araştırma yapılıp, grupça toplanılıp daha sonra gerekli yerlere teslim edilebilir ? Neyse konuyu organizasyondan çok, videodaki insanların mutluluğunu paylaşabilmek adına yaptım. Fark yaratmak için...

(* google'a not: http://cetinblog.com/yazi/53/2013-11-21-insanlik-Bu-Kadar-Zor-Degil-/ )

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

boş bir mutluluk o videodakilerinki 5 gün sonra 10 gün veya 1 yıl sonra gene aynı hayata dönersin

kendin birşeyler yapıcaksın sonuna kadar zorluyucan ondan bundan gelenle birşey olunmuyor yani

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

erdal demirkıran'ın kitaplarından birinde de böyle bir örnek vardı.

sonra en yakın dostu olmuş adam

edit: bu tarz şeyler türkiyede zor, bunu yapan bebe zengin belli ki

birilerine yardım edebilmek için önce kendimizi kurtarmalıyız.

ne zamandır aklımda olan bi konu zaten bu.

mesela yolda peçete meçete uzatanlar oluyo dilenci gibi. 

çalışıo olsam tüm peçeteleri alırım, bi de üstüne karnını doyururum

YekteranBaymedir tarafından 21/Kas/13 22:57 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    HolyZat bunu yazdı

boş bir mutluluk o videodakilerinki 5 gün sonra 10 gün veya 1 yıl sonra gene aynı hayata dönersin

kendin birşeyler yapıcaksın sonuna kadar zorluyucan ondan bundan gelenle birşey olunmuyor yani

senin için boş olabilir ama eminim karşındaki adam için unutulmaz bir gün olacaktır.

Oturduğum yer bir tekal bayinin ilerisinde. Üniversite öğrencileri sürekli orada takılır ve içer. Sabah 5 gibi falan eve geldiğim zaman, heryer kapalı ve kimse olmaz ama yerler leş gibi olur. Bir sürü kırık şişe, kağıtlar, kuru yemiş kabukları vs.. vs..

Her sabah 7 gibi mahallenin çöpçüsü temizler orayı ve tertemiz yapar. Geçerken kolay gelsin falan derim. Bir sabah kalkıp dedim ki; abi sen bu ülkeyi gerçekten seviyorsun. Her sabah buraları temizliyorsun bunca pisliğe rağmen. Gerçekten sevmeyen adam bu şekilde temizlemez diye konuşmaya başladım. Adam sabahın 7 sinde yüzünde gülükle konuşmaya başladı.

Belki ailesiyle ilgili sorunları vardı, işiyle ilgili ; belki ülkeden çekip gitmeyede çalışıyordu. Umrumda değil, ben o gün o adamın gülümsemesinin ve ruh halinin akşama kadar devam ettiğine adım gibi eminim. Bir gün mutlu oldu adam.

Çok mu ? Değil. Fakat insanlara değer verme bir toplumun ortak değeri olursa (darbelerden önceki Türk milleti gibi) , işte o zaman mutluluk artar. Saygı artar ve bu iş günlük, saatlik faland eğil ; uzun sürece yayılır.

bu kadar zor değil abicim. "Cool" olmak için bu kadar kasmayın, bencil olmak için bu kadar uğraşmayın. Karşınızdaki adamlarda insan. Sizin pisliğinizi temizlemek ve size kölelik yapmak için orada değil.

O evsiz insanlar çalışmadıkları için suçlular belki. Aileleri de bakmadıkları için suçllular belki. Fakat geri kalan insanlar da bir o kadar suçlu. Bugün Türkiye'de evsizlik, çocuk gelinler, çocuk istismarları tarzı bir sürü problem varsa ; bu sadece onların değil, toplumun yani bizimde problemimiz.

**

Ekstra : Buradaki olayda zaten kendini mutlu etmek için değil, bir başkasını mutlu etmek için birşey yapmak. Bencilliğinden kurtulup tamamen çıkarsız bir iyilik yapabilmek. Bunu başarmak önemli olan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben de bu elemanı seviyorum.. örnek amaçlı bi video çekmiş, zaten açıklamasını okursanız 

http://www.youtube.com/watch?v=smM-Sc9Io64  

tabi bu şekil bireysel değişimler yerine o insanları bir şekilde meslek edindirerek topluma kazandırmak gerek..

unbalanced tarafından 21/Kas/13 23:07 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

bunu istanbul'da yapmak istersen yardımcı olmak isterim. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

İnsanlık artık, kalın kitapların bilmem kaçıncı sayfasındaki bir tanımdan ibaret. Ben, şahsen bundan sonra herşeyin kötüye gideceğini düşünüyorum.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 1219 Toplam Mesaj: 7