İstanbul Dövme Stüdyosu
-
Modlardan ricam konuya bir süre müsade etsinler son zamanlarda konularım çatır çutur siliniyor. Çünkü bu konu gerçekten şu anda benim için en önemli konu vaktim yok bazı sorunlarda var vs.
Yazı uzun olduğundan altta özet kısmına bakabilirsiniz.
Sol kolumda dış tarafta 30 35 iç taraftada yaklaşık 13 14 tane kesik var. Üst taraf şimdilik sıkıntı değil .
Ama iç taraf olalı 1.5 ay oldu ve beyaz kısım olduğundan 30 metreden yara ızlerı bellı oluyor. Bu yüzden senelerdir aklımda olan dövme işini biraz aceleye aldım.
Bu gün kadıköyü dolaştık aradığımız yeri bilmediğimizden 2 tane dövmeciye girdim çıktım 1 taneside kapalıydı gitmedik.
Dövmeyi anlatıyorum.
Sol kol iç kısma eski taştan bir blok üzerine eski türkçe orhun yazıtlarından beğendiğim ve benim için özel anlamı olan iki üç bölüm yazılacak.
Taştan blok üzerinden çıkan zincirler üst kısımdan asimetrik bir şekilde geçip bloğun diğer tarafına bağlanacak. Zincirlerin arkasında ise karanlığın içinde bir kurt silueti olacak. Silüet hakkında çok az bir kısmı renkli olabilir. Yada zincirleri kırmaya çalışan bir kurt motifi olabilir. Ona iki gün içerisinde karar vericem. Ayrıca bilek kısmından geçen zincir üzerinde türk mitolojisinde yapılarını sevdiğim birkaç türk tanrısının adı yazılacak yine eski türkçe. Ayrıca gölgelendirme vsde olacak işin içine 3 boyut giriyor yani.
Şimdi 1. dövmeci iç kısıma sadece yazı karakterleri için 650 sadece iç kısıma taştan blok üzerine yazı için 1500 fiyat verdi. Zincir bağlantıları dışında üst tarafı sormaya korktum. O fiyatlardan sonra. Ha hakkımıdır sonuna kadar adam muhteşem çalışmalar yapıyor sanatçı olduğu her halinden belli.
2. dövmeci bu adam kadar yetenekli olduğunu düşünmesemde yaptığı çalışmalar en azından iç kısım için yeterli olur ve blok+yazı için 500 lira fiyat verdi.
Şimdi burda çevresi geniş daha önce dövme yaptırmış veya çevresinde yaptırmış olan müridlerden yardım bekliyorum.
Dövmeci birkaç arkadaşım gel ben yapayım diyorlar 5 6 bira karşılığındada güvenemiyorum. Dövme bu sonuçta ömür boyu kalıcak vücudumda . Milimetrik bir hatayı bile takıntı yapar bigün kafam güzel kazırım orayı komple.
Önceden olsa hep ulan gerekirse 5000 veririm sağlam yerde yaptırırım diyordum fakat şu anda zamanım kısıtlı. Para durumum yine zamandan dolayı kısıtlı.
En azından bu dövmenin başlangıcı için sol iç kısımda bloğu yazıları ve zincir giriş yerlerini yapıp asıl para tutucak olan üst kısmı sonraya bırakmayı düşündüm. Aynı zaman spor yapıyorum 3 aydır her ay bir kalınlaşma oluyor ön kolda. İç taraf için farketmeyecek olsada üst taraf için dövmeyi esnetebilir.
Özet: Bana bu işi yeteneği olmadığı halde para için yapan değil gerçekten yetenekli sanatçı diyebileceğimiz parayı ikinci planda bırakan hesaplı ve profesyonel bir dövmeci lazım.
-
http://tahribat.com/Forum-Uzun-Bir-Tasarim-Asamasindan-Sonra-Sonunda-Dovmeyi-Yaptirdim-146562/
bu bnim yaptırdığım dövme hocam adam bi çok kez birincilik kazandı. kadıköyde rex in karşısında golden arrow da fahrettin var o yaptı en azından bir konuş adamın inanılmaz çizim yeteneği var
-
hocam dün Easx'le beraber gezdik baktık söylediğin yer ilk girdiğimiz dövmeci taşlıya 1500 çeken yanlış hatırlamıyorsam rex'in hemen karşısında 2.katta olan evet dediğin gibi adamın işçilik çok iyi hatta birinciliği falan varmış gösterdi yalnız para kısıtlı :(
-
Beyoğlu'nda, Mısır pasajının yanında Blacksea Tatto Stüdyo var. Adamın adı Ruhsel. İnternette aratınca çıkıyor olması lazım. Ayrıca Javier Bardem'e çok benziyor. Tamamen hayatı haline getirmiş ve sakin bir adam. Yalnız biraz pahalı.
-
NaZi_ bunu yazdı
Beyoğlu'nda, Mısır pasajının yanında Blacksea Tatto Stüdyo var. Adamın adı Ruhsel. İnternette aratınca çıkıyor olması lazım. Ayrıca Javier Bardem'e çok benziyor. Tamamen hayatı haline getirmiş ve sakin bir adam. Yalnız biraz pahalı.
Kısa vadede para sıkıntı hocam :/ yoksa aklımda direk anatolia vardı.
Bırkac haftaya ayarlarım ama benim sadece 8 gün vaktim var. Zaten sımdı dusununce dovmenın ıkıncı kısmını bu sure zarfında yaptırmak ımkansız karmasık oldugu ıcın.
Sadece sol kol iç tarafa yaptırabılırım.
Ayrıca persebarın dediği gibi ilk gittiğimiz yer golden arrowdu sadece yazı ıcın verdıgı fıyata yapıcagını bılsem 10 dk ıcınde ılk randevuya yapısırım.
Ama 1500den asla ınmez ustelık yara ızlerını gormedı ozel bır kapatma ıslemı gerekırse onada ayrı fıyat ceker o eleman ama dur bakalım kartında face adresı var bıraz konusayım
-
Persebar bunu yazdı
hocam dün Easx'le beraber gezdik baktık söylediğin yer ilk girdiğimiz dövmeci taşlıya 1500 çeken yanlış hatırlamıyorsam rex'in hemen karşısında 2.katta olan evet dediğin gibi adamın işçilik çok iyi hatta birinciliği falan varmış gösterdi yalnız para kısıtlı :(
hocam ressam gibi düşün biri yapar 10 tl ye satar diğeri yapar 1 milyona satar. adam çok kaliteli iş yapıyor. parasınıda sonuna kadar hakediyor bnce ocakta bitane daha yaptırcam ben
ruhsel de iidir meşhurdur baya ama tabi oda pahalı
-
metalkolik bunu yazdıPersebar bunu yazdı
hocam ressam gibi düşün biri yapar 10 tl ye satar diğeri yapar 1 milyona satar. adam çok kaliteli iş yapıyor. parasınıda sonuna kadar hakediyor bnce ocakta bitane daha yaptırcam ben
ruhsel de iidir meşhurdur baya ama tabi oda pahalı
aynen hocam zaten ilk mesajda onun verdıgı fıyat ıcın sonuna kadar hakettıgını yazdım adam resmen hd çiziyor :)
konuşayım bakalım belki bir güzellik yapar . Sonuçta istanbula döndüğümde dövmeyi yine ona tamamlatmak zorunda kalıcam :) ama hiç umudum yok yani.
Eşeklik bende o kadar aklımdaydı son 1 ay unuttum dövmeyi dün arkadaşla kadıköye gitmesek aklıma gelmeyecek düşün yani son gün aklıma gelirdi. Bu kollada hayatta okula gidilmez
-
sen gitmeden önce bana haber et hocam ben konuşurum kendisiyle arkadaşım olur fahrettin bi güzellik yapmasını isterim.
-
Sana bir pm salladım hocam
-
cover dovmede ıstanbulda tek ısım var hocam semra gıt gorus cok ucuza harıkalar yaratıcak
-
Bak buda dövme birazdaha iyileştikten sonra önceki ve sonraki hali