Rasberry Pi Model B Almayı Düşünüyorum Tavsiyeler
-
Merhaba arkadaşlar asıl amaç günlük kullanımdan öte belli bir amaç için (web server, vb. basit ama) rasberry pi almayı düşünüyorum. Ancak hız konusunda büyük bir endişem var aslında küçüklük ve 512 mb ram beni çok cezbetti. Fikirlerinizi alabilir miyim
Teşekkürler :)
-
-
Hocam bende raspi model b var hız konusunda endişen olmasın. Ben gayet rahat kullanıyorum. Üstüne raspbian kullanıp kurcalamışlığım da var, openeleck kurup 1080p dts filmleri hiç takılmadan izlemişliğim de var.
Eğer hız konusunda sıkıntın olarusa turbo modu açıp %50 daha fazla performansı garantini etkilemeden elde edebilirsin:
http://www.raspberrypi.org/archives/2008
-
İşetim sistemini o zaman flash bellege mi kuruyoruz bunda direk flahs bellekten mi başlıyor ?
-
JuMaN bunu yazdı
İşetim sistemini o zaman flash bellege mi kuruyoruz bunda direk flahs bellekten mi başlıyor ?
Evet sd karta imaj dosyasını win32diskimager tarzı bir programla direk yazıyorsun.Ondan dolayı class 8 üstü yüksek boyutlu bir sd kart seçmek daha yararlı oluyor.
-
Hocam eğer öyle diyorsanız hemen sipariş vericem SAMM den almak iyi olur sanırım. Bu arada Rasberry Pi normal bir sd kart ile mi çalışıyor SDHC gibi birşey dediler e fark varmı bizim kullandıklarımızla?
-
aklıma soktunuz iyimi ya :D
pi tybe b : 114,48 TL
16gb class 10 sdhc : 49,61 TL
kutu : 17,35 TL
toplam : 181,44 tl
parasızlık : paha biçilemez
-
Hocam pi type b yi SAMM da daha ucuza gördüm ya ben KDV yok mu ki üstünde o.O
Ayrıca kutuya ne gerek var :D
SD kart kısmı öyle 8e düşür istersen
-
Theholiqan bunu yazdı
Hocam eğer öyle diyorsanız hemen sipariş vericem SAMM den almak iyi olur sanırım. Bu arada Rasberry Pi normal bir sd kart ile mi çalışıyor SDHC gibi birşey dediler e fark varmı bizim kullandıklarımızla?
Hocam dediğim gibi sd kartlarla çalışıyor ama en kötü class4 olabiliyorsa class8 ve üstü ile kullan ki okuma yazma ve açılmada bekleme.
Ben robotistandan almıştım 2 gün içinde gelmişti, sd kart olarak bende class 8 bir tane vardı onu kullanıyorum:
torpedo_XL tarafından 08/Mar/14 23:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam o zaman elime para geçince ilk işim bu zımbırtıyı almak olucak. Babama bilgisayar aldım nakitlerim sıfırlandı artık önümüzdeki aya bu işi halledicem. Fikrim kesinleşti gerçekten verimli bir alete benziyor :)
-
35 usd diyor videoda n iş türiyede 120 lira :S