A Sınıfı Enerji Nasıl Olur?
-
Bu a sınıfı makinelerde nasıl uygulanıyor, her makineye uygulanır mı?
Mesela vestel a sınıfı buzdolabı,, çamasır makinesi yapıyor, burada sürtünme yada herhangi bir şekilde kayıpları azaltarak verimi mi arttırıyor?
yada elektriksel olaylar mı var?
-
a sınıfı demek enerjiyi daha az ve verimli kullanan demek değilmi?
-
enerji tasarrufunda belirli kriterleri geçerse sanırımda, artık o kriterler dğeişti bence.Adam A triple diyor.
A+++
ne ya ? demek ki tekrar gözden geçirmek şart
-
mesela bir motor kayıslarla volanı ceviriyor, ben bunu a+ yapmak istesem, hani aklıma gelen ne olur, kayıslarla volan arasındaki sürtünmeyi azaltmak, yada motordaki elektrik
kayıplarını daha aza indircek materyal kullanma olur.Ama bu sefer maliyet artacak, peki bu vestel falan, hem aynı fıyat hem a sınıfı nasıl yapıyor
mesela resimdeki gibi...

-
bi updullah yapalım
-
Kayış kasnak örneği pek doğru değil :)) zaten o sürtünme olmasa güç iletimi olmazdı..
fakat yataklardaki sürtünmeyi azaltmak iyi olurdu
elektromnyetik güç kayıplarını (histerezis ) azaltmak iyi olurdu
genel amaç faydalı enerjiyi artırmaktır
örneğin iyi bir yaltımla buzdolabı verimi artırılır,
normal telli ampul yerine floresan ampul iyi olur
akkor ampul ısndığı için ışık enerjisi yayar fakat yaydığı enerjinin büyük kısmı ışık şeklinde değildir floresan ampul ise yapısı gereği içerisindeki gaz element elektrikle uyarılarak aldığı enerjiyi büyük ölçüde görnür bölgede ışık enerjisi olarak yayar..
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Kayış kasnak örneği pek doğru değil :)) zaten o sürtünme olmasa güç iletimi olmazdı..fakat yataklardaki sürtünmeyi azaltmak iyi olurdu
elektromnyetik güç kayıplarını (histerezis ) azaltmak iyi olurdu
genel amaç faydalı enerjiyi artırmaktır
örneğin iyi bir yaltımla buzdolabı verimi artırılır,
normal telli ampul yerine floresan ampul iyi olur
akkor ampul ısndığı için ışık enerjisi yayar fakat yaydığı enerjinin büyük kısmı ışık şeklinde değildir floresan ampul ise yapısı gereği içerisindeki gaz element elektrikle uyarılarak aldığı enerjiyi büyük ölçüde görnür bölgede ışık enerjisi olarak yayar..
-----------------------------kelimelere takılma hacı :))) yataklardaki olay güzelde, saglam metalurji lazım, bronz yataklar var ama hangi bronz, sonra hangi yag, histerezis olayında ise,
buna benim direk katkım olabilir mi, motorcu müdalesi mi şart mı dicektim, azıcık arastırdım tam bilgi degil ama, güzel bir konu cok tesekkur ederim...
beni şuan mekanik makinalar ilgilendiriyor, histerezis hakkaten güzel gibime geliyor, en azından bilmediğim birşeydi...
devamı varsa dinlemek isterim