AB Microsoft "Du Cezalandırmaya Hazırlanıyor!
-
AB, Microsoft’u cezalandırmaya hazırlanıyor
Avrupa Birliği, rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle yazılım devi Microsoft’a günlük para cezası uygulamaya hazırlanıyor.
AB Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Neelie Kroes, Berlin ziyaretinde gazetecilerin sorusu üzerine, “(Cezalandırmaktan) başka bir yol düşünemiyorum.’’ derken, Komisyon kaynakları, para cezasının boyutu hakkında henüz bir karar alınmadığını söyledi. Microsoft’un rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle daha önce başlatılan soruşturmada ilk ceza kararını Mart 2004’te veren AB Komisyonu, hakim durumun kötüye kullanıldığını belirterek, şirketi 497 milyon Euro para cezası ödemeye zorlamıştı.
Kararda ayrıca, Microsoft’un Media Player yazılımını Windows işletim sisteminden ayırması ve uyumlu çalışabilmeleri için rakip yazılım şirketlerine gerekli bilgileri sağlaması istenmişti. Microsoft’un 2004 yılındaki kararları uygulamaya geçirmediğini değerlendiren AB Komisyonu, şirkete gönderilen ve başlangıç tarihi 15 Aralık olarak belirlenen iddianame belgesiyle yargılama sürecini tekrar aktif hale getirmişti.
Bu nedenle Microsoft’a uygulanması beklenen günlük azami 2 milyon Euro’luk para cezasının başlangıç tarihi 15 Aralık 2005 olarak alınacak. Günlük para cezasının, üst sınır olan 2 milyon Euro’dan olmasının kesinleşmesi durumunda geçmişe yönelik olarak Microsoft’un ödeyeceği miktar 400 milyon Euro’yu bulacak. AB üyesi ülkelerin rekabet kurumu temsilcilerinin Microsoft’a günlük uygulanacak para cezasını belirlemek için gelecek hafta başında toplanmaları, AB Komisyonu’nun da nihai kararı hafta ortasında alması bekleniyor. -
bişecik olmaz bence:d
-
aman ziktir ettiriver :D
sanki microsoftta para yok -
lem 1 haftalık habwer ben bunu koymaya bile gerek duymadım :)) yazık sana
-
aslında media playerin diğer işletim sistemlerindede çalışabilmesi mantıklı.
ne bilim linuxta mesela media player kullanabilmeyiz.
microsoftu budama operasyonu başladı galiba ama budaranların pc sine bak hepsi microsoft kullanıodur onlarda onları budarır falan filan
Toplam Hit: 787 Toplam Mesaj: 5