ABD, Afganistanda 1 Trilyon Dolarlık Maden Buldu..
-
ABD'li yetkililer yıllardır savaşla iç içe yaşayan Afganistan'da ülke ekonomisini ve isyancılarla mücadelenin seyrini kökünden değiştirmeye yetecek miktarda yeni maden rezervleri bulunduğunu açıkladı.
Bulunan rezervlerin değerinin 1 trilyon dolar olduğu ifade ediliyor.Ülkenin daha önce bilinen rezervlerinden çok daha fazla olan madenler arasında demir, bakır, kobalt, altın ve lityum bulunuyor.ABD'li yetkililer yeni bulunan rezervlerin miktarı konusunda oldukça iyimser tahminlerde bulunurken, bu kaynakların Afganistan'ı dünyanın en büyük madencilik ülkesine dönüştürebileceğini belirtiyor.
Kaynak :
http://www.milliyet.com.tr/afganistan-da-devrim-yaratacak-maden-rezervleri-bulundu/dunya/sondakika/14.06.2010/1250684/default.htm
-
bakalım abd orayı sömürmek için ne yapacak :D
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------
bakalım abd orayı sömürmek için ne yapacak :D
-----------------------------uyusturucusu yetiyodu aslında. demekki kesmedi madene yöneldiler :)
-
şahsi görüşüm bnde çok güclü bi ülke olsam sömürürdüm..halkım az çalışıp çok para kazansın isterdim...onlarda akıllı olsun sömürtmesin kendini..
-
para=savaş = güç = ABD
abd ekonomisi savaş üstüne kurulu yani nerede kan akıyorsa abd zengin hür ve demokrat olur
afkanistana boşunamı girdiler babalarının hayrına değil neden etopyaya özgürlük getirmiyorlarda hep afkanistan ırak gibi yelere getiriyorlar bu nasıl özgürlüktür adamı soy soğana çevir özgür oldular de aç açık olan özürgülün ben taa...
ABD dünyanın başına gelmiş en büyük şerefsizliktir.
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------
para=savaş = güç = ABD
abd ekonomisi savaş üstüne kurulu yani nerede kan akıyorsa abd zengin hür ve demokrat olur
afkanistana boşunamı girdiler babalarının hayrına değil neden etopyaya özgürlük getirmiyorlarda hep afkanistan ırak gibi yelere getiriyorlar bu nasıl özgürlüktür adamı soy soğana çevir özgür oldular de aç açık olan özürgülün ben taa...
ABD dünyanın başına gelmiş en büyük şerefsizliktir.
-----------------------------Zamanında İngilizler Bağımsızlık savaşını kazansaydı şuan ABD diye bir ülke olmayacaktı... İngilizlerinde bu kadar yani abd kadar güçleneceğini zannetmiyorum... ahh ahh. Avrupa birbirine girdi Zengin olan ABD oldu...
-

-
e yanii..şimdi kim istemezki az çalışıp cok para kazanmayı ? yada işsiz kaldıgında devletin sana gecinecek kadar para vermesini fln..
-
Kim sömürmeyi istemez ki zaten. Ben olsam bende somururdum. ABD Her ne kadar yanlis yapiyor gozuksede isini iyi bilen bir ulke. (Her ne kadar sevmesemde.)