ABD Doları Nın Durumu Ne Olcak
-
arkdaşlar bu aralar döviz ticaretinde harektlilik var sizce dolar kısa vadede ne durumda olur.ekim ayı sonunda dolar kaç tl olur (konudan anlayan döviz ticaretini yapan yorumlasın ltf)
-
Hiç bi halt olmaz 1.4-1.5 arasında gider gelir. bi ihtimal 1.3-1.6 arasındada değişebilir ama çok fazla bişi bekleme.son 2 yılda olanlar bunlar
-
Dolar dan bi halt olmaz.Dünya Euro ya da Yen kullanmayı düşünüyor.Opec bile yen veya euro ya dönme açıklaması yaptı.bu uzun vade de dolar dan kimsenin kazancı olmayağını belirten ipuçlarından.zaten Güçlü ekonomiler parasal hakimiyetler kurar.ABD globalizmle uğraşırken kendi ekonomisini tehlikeye soktu.Japonya ise yeni hükümet kurulduğunda ilkönce güçlü japonya dedi global akışları yavaşlatma kararları aldı dolar ı iyice eritti.hala da erime sürüyor.Euro bölgesi de birlik ruhuna sarılmaya çalışıyor.lizbon anlaşmasını bir ülke kabukl ettimi avrupa anayasası devreye girecek.bu beklentide güçlü euro ivmesi verdi.Ama dolar için negatif öngörüler hakim ekonomi dünyasında.geçenlerde internette bir sitede bir amerika lı ile 5 dk konuştuk.ne olacak amerikanın hali dedim adam başladı dökülmeye.kişiliği güçlü ama uygulamarı pasif birisi vesaire.bilmem parametreler örnekler.en sonunda sen cumhuriyetçisin anlaşılan dedim evet dedi konuşma bitti vs.Bu aralar dünya hindistan a altın yetiştirmeye çalışıyor.altın en mükemmel araç durumunda.akmaz kokmaz derler ya öyle.her zaman altın yani.
-
dolar daha düşer...
dolardan ziyade altına yüklenmek lazım diye düşünüyorum ekonomistler altında patlama var diyro harbidende patlıyor :D
-
Bushun Irak'a Saddamın petrolü euro bazında sattiği yada satacaği için saldırdığini duymuştum... yani bir nevi dolar-euro savası gibi... evet abdnin ekonomisi berbar durumda... çek cumhuriyeti de lizbon antlasmasını kabul ederse onun önünde kimse duramaz gibime geliyor... altının da fiyatının daha a yükseleceği söyleniyor ve fiyatıda çıkıyor... yatırım yaparsan altın al yada euroya yatırım yap derim bir iktisatçı olarak...
-
Bence dolar dusucek.
En azindan onumuzdeki bir bucuk sene boyunca dolar duzenli bir dusus gorucek. amerikada para ilizyonu olucak ve enfilasyon articak.
Bu deger dususunun baslica nedeni piyasadaki para miktarinin artmasidir. Amerika son bir bucuk sene icinde piyasada donen dolar miktarini iki katina cikardi. Arz ve talep denkligine bakilinca miktar artinca talep dusuyor.
Ancak bu denklikte onemli bir faktor daha var, seni ilgilendiren dolarin turkiye fiyati. Turkiyede halkin dolara guveni devam ederse alimi artar ve dolar dususu diger bolgelere gore nispeten daha dusuk olur, (hatta arta bilir) Ancak gorunure gore dolara guven azaliyor ve bir cok diger ulke gibi Turkiye de de yatirimci doviz riskini dagitiyor, bu da dolarin dusecegine yonelik bir sinyal yakiyor.
Eger hala sorun varsa daha detaya girip anlatirim istersen.
-
dolar düşsede dealextreme den alışveriş yapsam :/