Abit SG-72 İşlemci Sorunu...
-
S.a mürid kardeşlerim... Şuanda kullandığım Sistem Celeron D 2.4 Abit SG-72 anakart 512mb DDR400 Ram. 80gb hdd sistemim var.. Ama gelelim zaman gecdikde bu sistem bana cok agır gelmeye başladı.Sistem'de yapmak istediğim İşlemci ve Ram değişimi.Kararsız kaldığım konu ise sahip olduğum anakart'ın P4 3.0HT 1mb Cache destekleyip desteklemediğir..Bu konu hakkında bana yardımcı olabilcek mürid varmı.Bu anakart'la hangi işlemcileri kullanabilirim..Detaylı bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim..Teşekkkürler..
NOT:Masraf yapma yeni pc kur diyen olursa yeni pc kurucak kadar durumum yok :S Şimdiden Teşekkürler..
-
İşlemci:Intel Pentium 4 Socket478 (800/533/400 MHz FSB)
Destekler desteklemesine ama o işlemciyi sıfır bulabilecek misin?İkinci el bulabilirsin büyük ihtimal çünkü artık sıfırı çıkmıyor galiba 478p işlemcilerin.Ayrıca bir 512 MB ram daha alırsın rahatlarsın, harddisklerde ucuzladı artık 160/250 falan alabilirsin kapasite sıkıntın varsa.DDR ramlar hala pahalı DDR2 olsaydı 1+1 GB olurdu ama anakart desteklemiyormuş. İşlemciyi bulabilirsen takmadan önce en güncel biosu yüklersen sorun olmaz gibi. -
mecidiyeköyde o işlemciyi buldum 59$ satılıyor benim işlemciyide 19$a aliyor..3.0HT özelligi varmış işlemcinin kafamı karışdıran destekleyip desteklemediği..Ram konusundada gene ikinci el almayı düsünüyorum..Hdd olayıda dedigin gibi fiyat'ları takip ediyorum gayet baya bi düşüş olmuş.O zaman istedigim işlemci alirsam bu anakart ile calisdırabilirim dimi ?
-
http://www2.abit.com.tw/cpu-support-list/
Buradan işlemcini seçip GO dediğin zaman karşına çıkıyor destekleyip desteklemediği, SG-72 V1.0 desteklemiyor gibi görünüyor, fakat SG-72 V1.1 destekliyor, senin anakart V1.0 ise BIOS güncellemesi ile sorunu halledebilirsin gibi(v1.1 3.4 GHz kadar çalıştırıyor). önce biosunu güncelle, orada 15 yazana tıklayınca mevcut en güncel bioslar geliyor, en son 2006 yılında güncellemişler galiba, sonrasında adamlar işlemciyi denemene izin verirlerse anakartı sök götür dene.tabi oranın insanları nasıldır bilmiyorum buna nasıl bakarlar.
-
hmss saol hocam bi sorum daha olucak..Everest home edition software'den bakdıgım zaman bios 1.0 gosteriyor.Ama kasayı acip bakdıgım zaman ise bios'un uzerinde V1.1 yazıyor hangisi dogru olabilir ? :S
-
ikisine de güvenme, bilgisayarı ilk açtığında işte işlemci, ram falan görünürken orada Pause tuşuna basarsan ekran sabitlenir, orayı incelersen bios sürümü,tarihi,modeli falan görünür, oradan not edebilirsin, rev 1.0 veya rev 1.1 yazar, bios menüsüne giripte görebilirsin, abit overclock konusunda başarılı bir marka zaten destekler inşallah biosla.
-
hocam dedigini yapdim bios'a girdim version ile ilgili bir sey yazmiyordu..Dedigin gibi acılısda yazıyordu pause tusuna basdım hatta 2 tane resmini cekdim bunlarda link.. Gece Gece basını sisirdim biraz kusura bakma valla :(
-
hocam resimleri göremedim inanki, ttnet adsle bi rahmet okudum gecenin 04:17si itibariyle, bağlantı koptu kopacak nerdeyse, şimdi 1.1 mi yoksa 1.0 mı?
bios güncelle sen zararı olmaz, artısı olur senin için. -
ahh hocam onu bilsem saten bu tedirginligi yapmam saten :) gene gecenin yarısında benimle ilgilendigin icin cok tsk ederim hocam :)