Acces Check Ekleme İlişkiler Ve Yardım
-
bizim boyle sorunlu bir hocamız var işte daha bir sey gostermeden 2. haftada bizden bunu yapmamızı istedi liseden ogrendiklerim olmasa vermiş oldugu diger üçünü bu hocanın anlatıkları ile gerçekten hiçbir sekilde yapamazdım ama neseki 3 unu yaptı ama burda kaldım resimde data typ leri vermiş anlamadım allow nulls diye bir sey var onları bilmiyorum tasarım ile tabloları yapıyorum anak bu resimde bildiklerim
1 allow nulls ları nasl yapıcam
2 datatypelerden bir sey anlamadım
3 ilişkiler arasında fk order vb bircok var resimden daha i anlarınız onlar
yardımlarınızı bekliyorum
-
tabloyu goren kacıyomu nedir kimse bilmiyormu acces
-
accesi bılmem de mssqlde de aynı sekılde tablolar.allow nulls dedıgı ızın verırsen bos olsa da devam edebılırsın ızın vermezsen bılgı eklemek zorundasın.datatype verının tıpını belırlemen ıcın.nedır mesela rakamdır int yazarsın,karakterdır char yazarsın falan.ılıskıler de fk dedıgın foreıgn keydır.mesela bı keyın vardır tablonda baska tablo ıle ılıskı kurmak ıcın foreıgn key belırlersın.
-
Abicim tablonun büyük olduğuna bakma 4 yaşındaki cocuğa versen eğitimi 15 dakikada yapar...
1. Databasein MsAccess Değil Mssql mssql üzerinden yapacaksın...
Öncelikle tablolarını oluşturman lazım,tabledan create table diyerek bütün tablolarınınoluştur...
Tablonun altına bütün sutunları yaz hemen sağından sutun özelliklerini int nvarchar(40) şeklinde gir...
yanında allow nulls yazan sutun boş bırakılabilirmi özelliği tick olanların hepsinin üzerine tıkladığında alttaradtaki listeden allow nullsu seç...
tabloların hepsi bittikten sonra
yukarda diagrams var oradan database diagrama tıklayarak oluştur...
Örneğin ürünlerden kategorilere gelmiş çizgi,
Ürünlein kategoriid sini kategorilerin kategoriidsine sürükle alltan force delete ve force updatei seç...
releationshipleride oluşturduk bitti...