Access Den MSSQL 2005"E Terfi Ve Tarih Problemi!
-
Merhaba arkadaşlar.Access 2007 veritabanı kullanan asp ile kodlanmış bir script var.Access yetersiz gelmeye başladı ve SQL 2005 e geçtik.Herşey normal derken, bir de baktım ki veritabanına gg:aa:yyyy şeklindeki yazdırılan tüm tarih formatları gg:aa:yyyy dd:ss:ss yani saat dakika saniye değerleri atanmaya başladı.Bunun önüne geçmek için ne yapabiliriz? Çünkü bahsettiğim yazılımdaki birçok sayfada gün ay yıl şeklindeki formata göre sorgulamalar yapılıyor.Sözün özü, SQL 2005 de gg:aa:yyyy şeklinde nasıl tarih yazdırabiliriz? şimdidien tşk.
-
Kod olarak değişiklik yapacaksın gibi geliyor. Başka çözüm olduğunu sanmıyorum.
-
Peki o zaman şu sorgulamayı nasıl yapabilirim öneriniz nedir?
session.LCID=1033
simdi = date()
set rs = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
sql = "select * from log where durum=0 and tarihi="&simdi&""
rs.open sql,baglanti,1,3
session.LCID=1055
if rs.recordcount > 9 then
( işlemler.. )
session.LCID=1055Bu sorgulama ile Access veritabanı kullanırken gg:aa:yyyy şeklindeki formata göre durumu 0 olanlar ve date() yardımıyla bugün girilen kayıtları şeklinde alabiliyordum.Şimdi ise bugün girilen kayıtları durumu=0 olanları bir türlü alamıyorum.Veri tipinde hata veriyor.Sizce nasıl yapmalıyım?
-
Verdiği hatayı yazar mısın? Tarih biçimi olarak çevirmene gerek yok (1055 veya 1033).
-
hata derken şunu kastettim, durumu=0 olanları ve bugün kaydedilmiş verileri seçip yazdırmam gerekiyor sürekli.Ama SQL de tarih kayıtları örneğin 01.01.2008 00:00:00 olduğu için bugün girilen kaydı sorgulayamıyorum.Çünkü dakika saniye ve milisaniye sürekli değiştiği için.Daha önceleri Access kullanırken date() ile 01.01.2008 değeri ile bugünkü kayıtları durumu=0 olanlar şeklinde alırken, şimdi olmuyor.Hata vermiyor ama tarihin tamamına göre bugünkü kayıtları aradığı için hiç sonuç çıkmıyor.
Bana sadece gerekli olan, durumu = 0 olanlar ve bugün girilmiş veriler? Nasıl yapabilirim sizce? -
... tarihi>"&simdi&" 00:00:00" and tarihi<"&simdi&" 24:00:00"
buna benzer bişeyler dene
-
tam olark idrak edemedim
ama date() filan kullanıyosan mssql da getdate() kullan
-
Ne yaptıysam olmuyor malesef.yada ben beceremedim.getdate ile zaten otomatik tarihler ekleniyor ama bu tarihe göre "durumu = 0" ve son 24 saatte eklenmiş olanları filtreleyip göstermem gerekli, durum bundan ibaret???
-
session.LCID=1033
simdi = date()
sql = "select * from log where durum=0"
rs.open sql,baglanti,1,3
session.LCID=1055
do while not rs.eof
if left(now(),10) = left(rs("tarih"),10) then
response.write "yazdır bir şeyler"
end if
rs.movenext
loop
session.LCID=1055
end if -
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------session.LCID=1033
simdi = date()
sql = "select * from log where durum=0"
rs.open sql,baglanti,1,3
session.LCID=1055
do while not rs.eof
if left(now(),10) = left(rs("tarih"),10) then
response.write "yazdır bir şeyler"
end if
rs.movenext
loop
session.LCID=1055
end if