folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Access Point Nedir, Nasıl Kullanılabilir ?

Access Point Nedir, Nasıl Kullanılabilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

Arkadaşlar. apartmanda 2. katta oturuyoruz. 2 kat altımızda(salonumuzun tam altına denk geliyor) akrabımızın işyerine  ait wireless özellikli modem var. Benim odamdan bu modemi 1-2 diş ancak çekebiliyor. Benim yaklaşık 10 mt. usb uzatma kablosu alıp odamdan salonumuza kablo çekmem lazım ya da benim bir wireless modemim var(bu modem salonumuzda duruyor) tp-link 8901g access point özelliğide var. Benim amacım kablo falan almaya gerek duymadan, bu modem sayesinde işyerindeki wireless sinyalini modeme alıp, modemden tekrar benim bilgisayarıma aktarmak. Modemimle bilgisayarım arasındaki erişim kalitesi full çekiyor. Benim biraz kafam karıştı, acaba usb uzatma kablosu olmadan bu işi yapabilirmiyim ? eğer yapabilrsem adsl mi kapattırmayı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

eger access point ozelligi varsa isini gormesi lazim sinyal aliyorsa sinyali guclendirerek tekrar dagitir.

ekleme bende airties wardi onunla modemle kablolu baglanti kurmak gerekiyodu ... yada bizim modemden dolayi oyle idi mode d link ti airties ile access point yapmaya calistik ama kablosuz olmamisti. ama usb olmadan olmasi lazim.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

access point türkçesi erişim noktasıdır...

bi tarafından kablo ile bağlı olan bağlantıya diğer aygıtların bağlanması için kullanılır...

öncelikle şunu söylemedin, senin bilgisayar laptop mu? yani kablosuz bir erişim imkanı varmı?

eğer yoksa kabloyu kesin çekeceksin...

yannız senin modem aynı zamanda router, başka neti alması için başka bir ağa login olması gerekecek o alette yok diye biliyorum...

direk access point alman lazım... yada senin alette anten varsa repeater özelliklei bi alet alman gerekir...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

bilgisayarım masaüstü, usb wireless adaptör aldım. kendime ait adsl modemim var tp link 8901g model. telefon hattımız salonumuzda, modemim de orada. bilgisayarım ise odamda. benim istediğim, iştyerindeki sinyalin , salonumuzdaki modeme gelmesi, benimde modemden kaliteli bir şekilde , işyerindeki bağlantıyı odamdaki bilgisayarıma alabilmem (sorum bu; yapılabilirmi ?). yani kendi odamdan salona usb uzatma kablosu çekip onada usb wireless adaptörü takmak istemiyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

access point ozelliğini kullanabilirsin ancak bu alet dier modeme baglanırmı bilemiorum cunku sole bi durum var airties lerde de bu ozellik mevcut ama problem cıkarıo biraz yani diş sayın artıo ama hzda cok buyuk farklılık almıosun ama access point alırsan değişik olur durum bilgin olsun

onun haricinde o aletin bide diger modemin kanallarını aynı ayarlaman lazım mesela 11 ise 11 ikisinide yapman lazım bide baglantı ayarlarını iice kontrol et cunku ufak ayarlar yuzunden deli edio adamı ben bikere 4 katlı binaya kurdum bu sistemi en son her access pointe kablı cektim :D ve o sekilde dagılım yaptım

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

benim diyeceklerimi rene dile getirmiş diyebilirm :D

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
Toplam Hit: 2464 Toplam Mesaj: 6