Access Point Sorunu.
-
İyi akşamlar sevgili mürid ve mürideler.Bodrumda oturduğumuz sitede yönetim 3 sene önce falan access pointlerle net ağı kurdurdu ama bir türlü stabil hale getirtilemedi.Herkes net sorunundan şikayetçi birçok kez internetçi getirttiler ama hiçbiride işini düzgün yapmadan sallama olarak yaptı gitti.Bende tahribatta bu işten anlayanlara soruyum dedim ve bu konuyu açtım.Şimdi bu işlerden fazla anlamıyorum sadece ap ve modem e girebiliyorum.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ayarlarda mı sorun var yoksa cihazlarmı kötü bilemiyorum.İsterseniz ayarların ss ini atabilirim.Yada anlayan kişiler teamviewer la bağlanıp bakabilir uygun bir vakitte.Yardımcı olursanız sevinirim.
-
problem nedir hele bi söyle :)
edit: mesh ağı falan mı var ? yoksa her cihaza cat5 falan mı gidiyor ?
haldır huldur kullananları engellemek için pfsense kullanılabilir fakat dahaca bu programı deneme şansım olmadı
http://www.emrefirat.com.tr/pfsense/pfsense-nedir-ne-ise-yarar.html
yunusdogan tarafından 30/Tem/15 21:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Tam olarak sorun ne hocam ? Hangi ürünleri kullanıyorsunuz ?
-
Kusura bakmayın sorundan bahsetmeyi unutmuşum :)Şimdi sorun bizim evin yakınıdaki ap de anten var ama büyük ihtimal çalışmıyor çünkü kapsaması gereken yerlerde gözükmüyor bile.Bide durduk yere internetten atıyor bi anda.Bu durum artık canıma tak etti yılın sadece 2-3 ayı burdayım internet üzerinden bir işim var ve çalışırken bi anda ortada bırakıyo beni.Eve net bağlatsam olmaz zaten öğrenci evinde netimiz var 2-3 ay içinde buraya net bağlatılmaz.Benim bağlandığım ap modeli tp link TL-WA5210G bazı cihazlar daha iyisiyle değiştirilmiş ama onların modelini bilmiyorum.Bağlantı cat-6 kabloyla sağlanıyor modemden.Aklıma gelenleri yazdım başka sorunuz varsa bildiklerimi yazarım:)TL-WA5210G
-
holederma bunu yazdı
Kusura bakmayın sorundan bahsetmeyi unutmuşum :)Şimdi sorun bizim evin yakınıdaki ap de anten var ama büyük ihtimal çalışmıyor çünkü kapsaması gereken yerlerde gözükmüyor bile.Bide durduk yere internetten atıyor bi anda.Bu durum artık canıma tak etti yılın sadece 2-3 ayı burdayım internet üzerinden bir işim var ve çalışırken bi anda ortada bırakıyo beni.Eve net bağlatsam olmaz zaten öğrenci evinde netimiz var 2-3 ay içinde buraya net bağlatılmaz.Benim bağlandığım ap modeli tp link TL-WA5210G bazı cihazlar daha iyisiyle değiştirilmiş ama onların modelini bilmiyorum.Bağlantı cat-6 kabloyla sağlanıyor modemden.Aklıma gelenleri yazdım başka sorunuz varsa bildiklerimi yazarım:)TL-WA5210G
Nerden buluyorlar böyle dandik ürünleri :) Team ver hocam pm'den atarsın
-
bu ortada bırakma durumunu modelini bildiğin cihaz mı yapıyor ?
-
yunusdogan bunu yazdı
bu ortada bırakma durumunu modelini bildiğin cihaz mı yapıyor ?
aynen hocam bu cihaz yapıyor ama diğerleri sıkıntılı onlardada şikayetçi herkes.
@cache hocam pm attım