Acer 5810TG 354G32mn İşlemci Yükseltmesi Yardım.
-
Arkadaşlar başlıkta dediğim gibi laptopun işlemcisini değiştirmem lazım. Soket BGA956 core 2 solo bi işlemcisi var 45 nm destekliyor anladığım kadarıyla. işlemcinin seceresi: http://www.notebookcheck-tr.com/Intel-Core-2-Solo-SU3500-Notebook-Processor.38909.0.html
Destaklediği işe yarar bi işlemci tavsiyesi bekliyorum sizden. Grafik işlemcili bi model çalışsa çok makbule geçer hani. :)
-
Hocam laptoplarda öyle bildiğin anlamda parça yükseltmesi yapılmaz.Çok nadir bazı modellerde ekran kartı değiştirilebiliyor mmx mi neydi o da, onun dışında yapamazsın.
-
Hocam yapılabilir ancak pek tavsiye edilmez. Dizüstü bilgisayar olması sebebiyle, bilgisayar içerisindeki power supply (güç dağıtıcısı) parçası bilgisayarın içerisindeki parçaların çektiği enerjiye göre ayarlandığı için, daha güçlü bir işlemci daha fazla enerji sarfiyatı demek. Şarj ömrünü geçtim, bilgisayarınızdaki güç dağıtıcısının ek yeterli gücü sağlayıp sağlayamayacağını öğrenmeniz gerekiyor. Dizüstü bilgisayarlar paket sistemler olduğu için masaüstü bilgisayarlardaki gibi yalnızca bacak sayısına göre değişim yapılması pek uygun değil bana göre.
Tabi bir de anakartınızın yeni takacağınız işlemciyi yeterli performansta çalıştıracak frekansa sahip olması gerekiyor. Anakartızın frekans değerleri düşükse isterseniz dünyanın en iyi işlemcisini takın, anakartın izin verdiği seviyede çalışacaktır. Tabi bir hatam varsa uyaran arkadaşlar olacaktır ancak benim tavsiyem parça değişimi istiyorsanız masaüstü bilgisayar toplamanızdır. İlla ki dizüstü bilgisayar olsun derseniz de yeni bir dizüstü bilgisayar seçmeniz daha uygun olacaktır.
-
RaNGeR
Demek isediğini anladım hocam en basitinden aynı model bilgisayarlarda i5 - i7 işlemci farkı olduğunda şarj aleti 2 kat büyük oluyor. Anakartın FSB gücünü öğrenmek gerekir o zaman dediğin gibi. Bilgisayara zamanında 1800 lira verilmiş benn kullansam yine diline göre davranırım ama sürekli aynı sorun yaşanıyor. En azından 2 Ghz çift çekirdekli bi işlemci taksak yeter diye düşünüyorum da özellikle 8 saat sarj ömrü vaadiyle üretilen bi bilgisayar için dediklerin çok mantıklı.
orhan06 tarafından 20/Kas/12 15:22 tarihinde düzenlenmiştir -
up yapabilirim kanka mesela. ben donanımdan anlamam ki :D bide şu çömlüğü geç artık ya
-
sadece şuna yükseltebilirsin : http://ark.intel.com/products/37210/Intel-Core2-Duo-processor-SL9380-6M-Cache-1_80-GHz-800-MHz-FSB
o cpu yuda ebay den falan anca bulursun artık
-
zone bunu yazdı
up yapabilirim kanka mesela. ben donanımdan anlamam ki :D bide şu çömlüğü geç artık ya
bi geçemedim gitti ya la :D
lalada
bi araştırayım bakalım max 17 watt mış güç tüketimi üzerindeki işlemci 5.5 watt sıkıntı olursa şarj aletinide değiştirecem sağolasın.