Acer Aspire 5520 G Anlayamadığım Sorunlar..
-
Elimde Acer Aspire 5520 G model eski bir laptop var...
Makine yaklaşık 5-6 yıllık..
Makine'ye daha önce Vista kuruluydu daha sonra ben onu silip,XP'ye çevirmiştim,driverlarını buluncaya kadar da göbeğim çatlamıştı.
Makine AMD işlemcili ve Über ısınma sorununa sahip..
Bu yüzden onlarca kez serviste tedavi, görmüşlüğü var...
Makinedeki şuan ki sorunlar;
Şarj Kablosunu takınca Mouse pad çalışmıyor,maouse donuyor..
Şarj Kablosu takılıyken açtığında Wireless sorunsuz çalışıyor.
Şarj kablosu takılı değilken açtığında ise Wireless Aygıtı etkinsizleşiyor.Donanımdan etkin hale getirdiğinde Wireless gene sorunsuz çalışmaya başlıyor.
Bu makinanın sorunu nedir ? teşhis ve tedaviye yönelik yorumlarınız nelerdir ?
Yoksa bu makina ölümüdür ? Teşekkürler..
-
o nasıl bi mantıktır lan :O
-
şarj aleti orjinal değil sanırım?
-
şarj adaptörün değişecek, aynı voltaj aynı amper bul;
wireless aktifleştirdiğin yerde şarjdan çalışırken deaktif et diye bi opsiyon vardı onun tikini kaldır.
-
Hocam şanslı kişilerden birisin. O seri komple sorunlu. Benimde vardı o gün bugündür acer'a karşıyım hiç tavsiye etmiyorum. Acer çalışanı dahi o serinin sorunlu olduğunu ve tüm ürünlerin 2-3 sene sonra patladığını söylemişti. İçimde ukte kaldı anlatıyım dedim :D
-
Bahsettiğin sorunlar adaptörden kaynaklanıyor.Yeni bir adaptör alıyorsun sorun kalmıyor
http://www.notebookadaptor.net/acer-aspire-5520g-adaptor.html
-
yanıtlar için teşekkür ederim hacılar,
makina kuzenime aitti yeni makine alınca eskisini bana getirmiş..ara ara kullanabilir miyim acaba diyordum.
makine 3 sene güzel çalıştı,sonra Lenk oldu.
bir adaptör alayım dediğiniz gibi.
-
SweetyVolty bunu yazdı:
-----------------------------şarj adaptörün değişecek, aynı voltaj aynı amper bul;
wireless aktifleştirdiğin yerde şarjdan çalışırken deaktif et diye bi opsiyon vardı onun tikini kaldır.
-----------------------------Şarj aletini değiştirince mouse donma sorunu ortadan kalktı..
Lakin Wireless sorunum devam ediyor,
Wirelles'ı Aygıt yöneticisi Donanım'dan etkinleştiriyorum..
''Şarjdan Çalışırken Deaktif et'' opsiyonunun tikini kaldıracam da nerede olduğunu bulamadım..tarif edersen memnun olurum teşekkürler..
İşletim Sistemi XP
-
bilgisayarım a sağ tık-> yönet-> ağ bağdaştırıcılarından senin wireless kartına sağ tık -> özellikler-> güç yönetimi -> güç tasarrufu için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın.
bunun yanındaki tik den bahsediyoruz sanırım.