Acer Laptop Ekran Koptu [Soru]
-
Merhaba Arkadaşlar,
Acer Aspire laptopum iki parçaya ayrıldı, monitör ve kasa birbirleriyle vedalaştılar.
Bilgisayarı açmaya çalıştığımda 4 sefer BİP sesi duyuorum, internetten baktım, görüntü birimi ile ilgili problemlerde 4 bip ötüyormuş ki benim durumumda gayet normal, ekran sökülmüş vaziyette.
Sorum şöyle, ben bu laptop'u masaüstü gibi kullanmak istiyorum; VGA portundan bir LCD bağlasam çalışır mı yoksa illa ki kendi monitörünün de bağlı olması mı gerekiyor? Bu şekilde deneyen kullananız var mı, yada başka tavsiyeleriniz var mı?
Duruma göre şöyle ucuzundan bir LCD almayı düşünüyorum.
-
lcd bağlarsınn hocam sorun olmaz bendede vardı öyle bır leptop ekranı kırıktı lcd bağlamış kullanıordum:D
-
Arkadaşım benimle iletişime geç yada siteyi incele..
Bütün laptoplar için ekran batarya adaptör ve diğer yedek parçalar için yardımcı olabiliriz..
-
benimde geçenlerde kopmuştu. sertçe kapatmıştım arada tlefon vardı cort diye ayrıldı ikiye laptop. yeni ekran istedik bağlantı yerleri falan filan 600 doları geçmişti maliyeti.
-
başlığa gel..
yarıldım valla :D
geçmiş olsun hoca
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
başlığa gel..
yarıldım valla :D
geçmiş olsun hoca
----------------------------- -
hocam öyle yapacagına satarsın parca olarak alırsın masa üstü ugraşmana değmez simdi masraf yapar calışmasa o zaman sorun olur
-
ablamın hp marka dizüstüsü vardı kendi kendine donup duruordu ne bilim resliodu açtım temizledim sorunu giderdim sonra usb ve mous girişini kırdı :D
gene açtım lehimledim yenisini yerleştirdim tamir ettim kapadım sonra sırf meraktan birdaha açtım acaba bağlantıları nasıl diye bir baktım anakarttan lcd ekranına giden yerde 16 pinli bir yuva var bu yuvayı nasıl normale ceviririm diye uğraştım ama pek yararlı sonuca varamadım eğer bu giriş sağlamsa çalışır vaziyete girer yok sağlam değilse onu normal cıkışa çeviren elbet bir zımbırtı vardır onu temin etmen gerekior... yada laptobun arkasında dvi cıkışı falan vardır eğer yoksa zaten kesinlikle tv-out vardır oraya bitane soket bağla scartla aktar televizyondan kullan :D
-
Free_Mans hocam seni hatırladım:)).. geçmiş olsun bu arada..