Acer Laptop Sistem Sorunu Hiç Bir Şeye Cevap Vermiyor (Formata Bile)
-
Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda windows yükleme çubuğuna kadar geliyo bi anda mavi ekran verip çıkıyo yani tekrar başlatıyor.
format atmaya çalıştım hiç bir şekilde boot yaptırmıyor ne cd den nede usb den.
cd yi takıp cd boot ayarlayınca cd yi okumuyor usb diyince usb yi okumuyor..
güvenli kipte açılıyor sistem geri yükleme yapsamda aynı şey oluyor
ve en ilginci güvenli kipte açınca bütün donanımı tekrar yüklememi istiyor ama işlemci driverine kadar istiyor..ide satalar işlemci serial port ne varsa..yüklesemde açıp kapayınca gene aynısı oluyor
ne yapabilirim arkadaşlar?
-
ayrıca laptop güvenli kipte dvd yide görmüyor hiç bi şekilde..(biosdada görünüyor) ne yapabilirim ?
-
alt kapagı aç hhd ni sök başka bi pc de biçimle bios ayarlarını default yapıp denemekte fayda var. işlemci fanı ve pc ısısını konrol et.
-
aynı sorun bende de oldu..yükleme cubuğundan sonra mavi ekrn verip kapatıp yenidn açıodu..böle kısır bi döngü..hiç uğraşmadım..kurtarma dvd lerini oluşturmamıştım..servise verdim.format atmışlar sadece..olan dosyalara oldu ama oldu yani..
-
hocam başka bilgisayarda format atıldı hdd ye..ama servisten geldi 3 gün sonra yine böle oldu..bunun sebebi ne olabilir..
-
acilista alt + f10 mu ne yapinca acer ler otomatik fabrika ayarlarina donuyor
-
Acer larda böyle bi sorun oluyor.mavi ekran hatasının sebebi büyük ihtimalle biosda..Orda HDD ayarını ahci seç..sata kalırsa o problemi yapıo..normalde format attıktan sonra
gidip biosdan deiştir sata die yine mavi ekran verir..ilk etapda ona bak..dios default edilmişse sata olarak gelir..Sanırım kullandığın Model intel.AMD lerde böyle bişe yapmıyor.
driverları da stabil kurabilirsen gayet sorunsuz çalışır.bende bi acer kullanıcısıyım..bir çok tatava duydum.kötüdür şöyledir filan die..inanma böyle şeylerede.eğer az biraz sistemden anlıyorsan stabil bi kurulumla laptopun gayet güzel çalışır.
kolay gelsin..