Açık Liseye Giremeden Atıldım
-
hocalar ben geçen sene lise 3'teydim. normalde 2 sene meslek lisesindeydim, sonra şansım yaver gitti düz liseye geçtim ( katsayıdan kurtulmak için felan..)..
sonra işte lise 3te sınıfta kaldım ve açık öğretime kayıt oldum. hesabımın aktif olması için beklerken şununla karşılaştım;Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / FEN BİLİMLERİ Öğrencilik Durumu : İADE Kayıt Tipi : YENİ KAYIT Kayıt Tarihi : İade Sebebi : MESLEK LİSESİNDEN GENEL LİSEYE GEÇEMEZ
öğrencilik durumumda normalde "ön kayıt öğrencisi" yazıyordu. fakat bugün baktığımda böyle yazıyor :S. Ve de ben tastiknamemi düz liseden almıştım buraya kayıt olurken.
şimdi anlayanlara soruyorum;
ben açık öğretim sınvalarına giremiyecek miyim? normalde girebilirsem, bu sene öss'ye gircem :\ -
hocam meslekten nasıl düz liseye gectin sen hemde lise 3.te... ayrıca en doğru bilgiyi okul müdürü veya yarımcısı verir. okuluna giidip sorman daha mantıklı...
-
yarın sabah ilk işim o olcak zaten. mail de attım.
geçişim hiç kolay olmadı. fakat işte son anda aldılar. normalde meslek lisesindeyken de sayısal dersleri görüyordum. buraya geçince alttan 5 ders verdim.. -
Açık öğretim lisesinde düz liseden meslege geçebilirsin ama meslekten düz liseye geçilmiyor .. sınava falan giremiceksin .. kabul edilmemiş çünkü kayıt oldugun halk eğitimle görüş sınavlara az kaldı..
-
bende meslek lisesinde bir sene hazırlık okudum sonra da gittim düz liseye geçtim ordan da mezun oldum... geçilmez diye bir durum yok... ve hatırladığım kadarıyla meslek lisesinden düz liseye geçememe olayını kaldırmışlardı ha hala duruyorsa yapabileceğin tek bişi var benim gibi okulu mahkemeye vereceksin sonra kaydını düz liseye alacaksın... yalnız benim anlamadığım bişi var sen zaten meslek lisesinden düz liseye kayıt yaptırmışsın sonra da açık öğretime kayıt yaptırmışsın ve bu sorun oluşmuş. tastiknameni düz liseden aldıysan acık öğretim bürosuna gidip yalnışı düzelttireceksin hocam...
-
hocalar görüştüm, mecburiyetten açık meslek lisesine geçcem :/
ama asıl pislik şurada ;
ben kayıt yaptırmaya gittiğimde, böyle bişeyden neden bahsetmediler >:|
bi de, son gün söylüyorlar bana.... -
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
sen zaten meslek lisesinden düz liseye kayıt yaptırmışsın sonra da açık öğretime kayıt yaptırmışsın ve bu sorun oluşmuş. tastiknameni düz liseden aldıysan acık öğretim bürosuna gidip yalnışı düzelttireceksin hocam...
hocam işe o öyle değilmiş, mail olarak da sordum açık öğretime, dedikleri aynen şu;
"Meslek lisesinde 2 dönemden fazla öğrenim görüldüyse, mesleki açık liseye devam edebilir..." -
Açık Liseye Giremeden Atıldım : Yeni Mesaj
aga büyüksün. .:D
-
hkfull61 bunu yazdı:
Açık Liseye Giremeden Atıldım : Yeni Mesaj
aga büyüksün. .:D
ne alaka :|