Açık Meslek Lisesi Yada Açık Lise Okuyan Varmı?
-
arkadaşlar 13 yıl sonra liseye başlama kararı aldım evrakları aldım sorum açık liseye ve açık meslek lisesine giden hacılara:
ben açık meslek lisesine kayıt yaptırmak için evrakları para dahil yatırdım fakat bürodaki yetkili abi açık meslek mi açık lisemi dedi ben meslek lisesi elektronik 1.sınıf terkim ben yeniden açık meslek lisesini seçerisem ilk yıl 3 gün ikinci yıl 5 gün 3.yıl staj yapacakmışın akşam saat 6 dan 10 a kadar oda bana extra ters ama meslek lisesi diploması olsa iyi olur diyorum (bunu bitirince 2 yada 4 yıl unide okuyacagım o ayrı bi mesele ama oda elektrik üzerine olmalı)
ben şimdi açık meslek lisesine gitsem bana ne karı olur? açık liseye gitsem ne karı olur? açık lisede 2 yılda bitirirsin dedi yetkili abi? -
vukuat bunu yazdı
arkadaşlar 13 yıl sonra liseye başlama kararı aldım evrakları aldım sorum açık liseye ve açık meslek lisesine giden hacılara:
ben açık meslek lisesine kayıt yaptırmak için evrakları para dahil yatırdım fakat bürodaki yetkili abi açık meslek mi açık lisemi dedi ben meslek lisesi elektronik 1.sınıf terkim ben yeniden açık meslek lisesini seçerisem ilk yıl 3 gün ikinci yıl 5 gün 3.yıl staj yapacakmışın akşam saat 6 dan 10 a kadar oda bana extra ters ama meslek lisesi diploması olsa iyi olur diyorum (bunu bitirince 2 yada 4 yıl unide okuyacagım o ayrı bi mesele ama oda elektrik üzerine olmalı)
ben şimdi açık meslek lisesine gitsem bana ne karı olur? açık liseye gitsem ne karı olur? açık lisede 2 yılda bitirirsin dedi yetkili abi?Hocam ben Endustrı Meslek Lısesı 1.sınıftan bıraktım okulu , sallamadım okumadım sonra da , askerden geldım acik lıse ye kaydoldum , Genel Kultur e gectım. Askerden geleli 7 sene oldu yaklasık :D gecen ay bıttı lise dıplomamı aldım :D
Normal de kat be kat once bıterdı ama ben lay lay lom yaptım çok...
Sana 2 sene de bıtırırsın dıyen yetkılı halt etmıs cunku bır donemde en fazla 30 kredı alıyorsun ve sanırım 4 donem vardı 1 sene de , buna gore deli gıbı çalısır sınavlara gırersen alırsın şartlar bunlar :
http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=143AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
1. Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.)

- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
- Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
- Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
- Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,
2. Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler.)
- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
- Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,
Boyle deli gibi çalısıp alacaksan alırsın ama en fazla sallansan da 3 - 4 sene de alırsın :D
Ama o kadar yardırıyorsun en son şu sahne çok iyi :D
Kredi ve Dönem Bilgileri Öğrenci No : 2********* Adı : S*** Soyadı : T*** Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR Öğrencilik Durumu : DİPLOMA NOSU ALMIŞ GENEL LİSE ÖĞRENCİLERİ Toplam Dönemi : 13 AOL'de Okuduğu Dönem : 12 Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 60 Mezuniyet Bilgileri Mezuniyet Tarihi : 21/01/2013 Diploma Notu : **,** DiplomaNo : 562958 Diploma Güvenlik No : 2013808388**************
JiggSaw tarafından 12/Eyl/13 19:54 tarihinde düzenlenmiştir -
hacım benim için ders sıkıntı degil okurum öğrenirim 2 yıl olmazda 4 yıl olur oda sorun değil mesele şu ben haftada 4 gün okula gecede olsa gidemem devamsızlıktan kalırım o yüzden açık lise olması lazım ama açık lise diplomasıda benim işime yaramaz buna ek 2 yada 4 yıl elektrik okumam lazım hani mecbur kalırsam açık meslek seçecegim açık lise seçsem ne olur bana universiteye gitmemde ne gibi bir zorluk çıkarır.
ve birde şöyle bir durum var ben açık liseyi bitirip farkını okusam meslek yada teknik meslek liseli gibi olurmuyum? -
hocam pek bilgim yok ama akşam lisesi diye de bi muhabbet var onla karışmış olmasın
-
Üniversiteye devam edicem diyorsan açık lise oku direk mesleğe falan gerek yok,mezuniyet şartlarıda en az 8 dönem sınava girip 192 kredi toplaman.Dediği gibi kasarsan 2 yılda biter,sonrasındada 2 yıllık kazanmakta zorlanacağını düşünmüyorum.