Açık Portlar Nasıl Kapatılır?
-
arkadaşlar birprogram sayesinde pc'mde mevcut açık portların olduğunu farkettim ne yapmamı önerirsiniz?please!!!
-
firewall kur
-
zone alarm programını kurdum bu kez sorun farklı programı disable etmeden nete giremiyorum.bu sefer harbi please yaw.
-
Bu bu işe başlayan bütün insanların ortak sorunudur aslında :)
port acıldıysa elbet kapatma careside vardır die düşünülür çünkü düz mantıkda :) ama aslında olay o değil...
Normalde portların acılması yada kapanması die bir sistem söz konusu değildir. Söz konusu olan bu portların bir sistem tarafından dinlenip dinlenmemesidir. yani aslında bilgisayardaki 65535 portun hepside acıktır.
bilgisayarda belli başlı dinlenen portlar vardır.(burada dikkat edin, acık port değil dinlenen port; çünkü bir port dinleniorsa eğer acıkdır) Mesela 80. port internet sayfalarına girmek için kullanılır, 21. port ftp lere ulaşmak için kullanılır bu liste senin sitemine göre uzar gider.
gelelim trojanların actığı portlara, burayı anladığınızda sistemin calışma mantığını kaptınız demektir zaten. mesela subseven 27374 portunu kullanmaktadır. siz subsevenı bir makinaya yüklediğiniz taktirde bu makina 27374 portunu dinlemeye alacaktır. bakın aslında port acıkdı ama o porta gelen verileri yorumlayacak bir sistem yoktu. siz subsevenı yemiş bir makinaya 27374 portuna subsevenın isteklerini yolladığınız vakit, arka tarafta 27374 portunu dinleyen trojan serverı bu porta gelen verilerin kendisini ilgilendirdiğini anlar ve verileri yorumlayarak işlemini yapar.
fakat siz subseven enfekte edilmemiş bir sisteme bağlanmaya çalışırsanız eğer o zaman 27374 portuna bağlantı verileri gelecek fakat arka planda yorumlayacak dosya olmadığından dolayı giden veriler bir işe yaramayacaktır.
Yani acık olan portların eğer trojan portları değilse bırak dağınık kalsınlar :)
-
yaw ben hepsinin kapalı olmasını istiyorum her ihtimale karşı.bunun bir yöntemi yokmu?
-
arkadaşım renagadealienin yazdıgı yazıyı okumadın mı bence yeterince açıkladı hepsi kapalı olursa internete nası girmeyi düşünüosun acaba? mail göndermeyi fln ? sen firewall kullan yanına bide antivirus al derim bn makineyi kasmayan bişey olsun bu yeterli bence öle port kapatmaya fln gerek yk piyasada bir sürü trojan var hepsinin portunu tajkip edebilcek misin her gün yenisi cıkıo
-
Gerçekten çok açıklayıcı olmuş..
Bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler..