folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Acikakademi.Com‘Un Eğitimi

Acikakademi.Com‘Un Eğitimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Bu sitenin reklamını şu sıralar illaki görmüşsünüzdür. Ben de gördüm ve biraz öğrenci psikolojisi birazda merakla "aha beleş eğitim koş!" dedim ve başladım bu eğitimee :) herşey iyi güzel, ilk başta seviye tespit sınavını yapmayayım baştan başlayayım adam akıllı diye düşündüm. Ama sonra baştaki konuların benim için gereksiz olduğunu görünce sınavı yapıp atlayayım bu konuları dedim ama sınavda veritabanı falan baştan sona sormuşlar tabi bilmediğim yerlerdende çıkınca 52,53 puan aldım :D hadi neyse dedim adamlar yapmış, hızlı hızlı geçeyim soruları yanıtlayıp bitireyim çabucak dedim.

Peki ne oldu? Bayaa bi gıcık kaptım bu eğitime..

-gereksiz ayrıntılar var

-işleyişte sıkıntı var

adam programlama öğrenmek istiyor,sen tutup .net platformunun JIT'inden bilmemnesinden bahsediyorsun ve bunları mecbur öğrenceksin diyorsun.

bu kısımlarda gereksiz yerler mevcut,aynı şekilde genel kültür gibi sorular soruyolar birde bölüm sonunda bu konulardan.

işleyişteki sıkıntıda şöyle bişey;

/* uyku yüzünden yanlış olmuş buralar :F */

Birde kod yazma olayı var tabi :) adamlar mekanizmayı kurmuş sen kodu yazıp butona tıklıyosun eğer yazdığın kod doğruysa puan alıyosun gayet basit.

Ancak koca mikrosoft bi regex yapamadımı böyle bi eğitime? kodu yazdım tamam dedim kodun yanlış dedi, niye; çünkü Console.WriteLine("Lütfen tekrar deneyin."); değilde Console.WriteLine("Lütfen tekrar deneyin"); yazmışım noktası yokmuş :)

lamba anahtarı resmi gösterip bu durumu hangi değişkenle saklarsın diyor, bool yazıyorsun yanlış diyor. Niye; çünkü bool degiskenAdi yazmalıymışım :D

Bu konuyu açma sebebim bu eğitimde beni çıldırtan şeyleri burada paylaşmak,eğerki bu eğitimi duymamış olan varsa duyurmak,başlayacak olanlarıda olası durumlara karşı uyarmak :)

Herşeye rağmen bu eğitimi bize sunan herkese teşekkür ediyorum :)

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam adam jit gösterecek tabi. Adama .net platformu yani windows platformunu gösteriyor. Bedava eğitim ama kendi teknolojilerine eğitim verecek tabi. Gidip php yada java gösterecek halleri yok. Ayrıca o kod derlenmez tabi. 2 kere a tanımlanmıs olurmu oyle.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam adam jit gösterecek tabi. Adama .net platformu yani windows platformunu gösteriyor. Bedava eğitim ama kendi teknolojilerine eğitim verecek tabi. Gidip php yada java gösterecek halleri yok. Ayrıca o kod derlenmez tabi. 2 kere a tanımlanmıs olurmu oyle.

-----------------------------

yahu ben onu demiyorum, tabi tutupta gelin java anlatıyoz deseler garip olurdu :D ama ince detaya gerek yoktu bence diyorum, programlama öğrenmek isteyen insana arka planda olan biteni anlatması çok genel kültür olmuş,onu diyorum ben.

ayrıca haklısın,benim gözümden kaçmış o ikinci tanımlama :| bende diyorum ne var bu kodda niye derlenmesin diye düşündüm durdum.

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

wasd hacım doğru diyorsun ben de senin gibi seviye tespit sınavını atladım ve baştan başlayayım bilmediklerimizi tamamlayalım dedim. ama eğitim ilerledikçe enteresan detaylar ile karşılaştım.

örneğin; hepimiz biliyoruz ki yazdığımız bir program derlenerek makina diline yani 1 ve 0 lara çevrilir fakat benim bilmediğim şuydu fiziksel bir devrede 1 in karşılığı 5 volt, 0 ın karşılığı 0 volt.

O kadar zaman takip ettiğim gereksiz "değişken nedir nasıl tanımlanır" ıvır zıvırlarının arasında bu tip gerçekten bu sektörde çalışan biri için fark yaratacak bilgiler hoş durmuş.

ben de biliyordum bir devrede voltaj varsa 1 yoksa sıfır olduğunu fakat bilmediğim kaç volt olduğuydu. hiç de araştırma gereği duymamıştım:)

Yani diyeceğim o ki bu tip ince nünanslar iş görüşmelerinde bile fark yaratmananıza vesile olur..

He bunlar benim şahsi görüşümdür microsoftu günahım kadar sevmem-onaylamam. fakat şu gerçeği görmezden gelemem. "Dünya MS ürünleri ile dönüyor.."

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

eğitimine bakmadımda seviye tespit sınavına girdim, sorular gayet güzeldi ezber 1-2 tane vardı (89 la geçtim : ) )

Toplam Hit: 1083 Toplam Mesaj: 5