Açıköğretim Kayıt İşlemleri
-
arkadaslar ben bu ygs'ye gırdım barajı gectım sımdı acıktan bı unıv. yazıcam ama 2. bı sınava fılan gırmeme gerek varmı yenı sınav sıstemınden bı cacık anlamıyorumda :D 2 yıllık bılgısayar prog. mezunuyum. sınav sonucunda LYS'ye gırebılır fln yazıo . Acıkogretım'e kayıt ıcın ne yapmam gerekıyor sımdı ?
-
Kontenjan gerekmeyen bölümler için ygs den 140 barajını geçmek yeterli. Ama bazı bölümler bütün ygs türlerinden 140'ı geçmeni istiyor bazı bölümler(kontenjanlı) her hangi bir ygs türünden yüksek puan isteyebiliyor.
Lys ye girmene gerek yok yani.
-
Lys'ye girmene gerek yok hocam..Ama tercih için lys sınavı sonrasını beklemen gerekiyor.. birde elindeki 2 yıllık diplomayla 3. sınıftan başlayabilirsin diyenlere kanma hocam.2 yıllık diplonmanı verirsen atıyorum aöf işletmeyi seçtin ve 3. sınıftan başladın.. bitirince işletme mevzunu oluyorsun.. verdiğin diploma ölüyor..
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------Lys'ye girmene gerek yok hocam..Ama tercih için lys sınavı sonrasını beklemen gerekiyor.. birde elindeki 2 yıllık diplomayla 3. sınıftan başlayabilirsin diyenlere kanma hocam.2 yıllık diplonmanı verirsen atıyorum aöf işletmeyi seçtin ve 3. sınıftan başladın.. bitirince işletme mevzunu oluyorsun.. verdiğin diploma ölüyor..
-----------------------------Aöf de Lisans tamamlamaya başlarken diplomanın aslını değil fotokopisini almıyorlarmı ? bence burada bi yanlışlık var mürid bilgisar okumuş tekniker ünvanı var. diplomayı verirse bilgisayarı niye okudu ozaman değilmi.
-
direk 3. sınıftan başlayamıyorsun, 1 sene hazırlık okuyacaksın 4 dersten, min 2 dersten geçersen 3. sınıftasın demektir.
aöf dgsye başvuracan sınava gerek yok.
iki bölümden birini seçebilirsin
İKTİSAT-İŞLETME
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------direk 3. sınıftan başlayamıyorsun, 1 sene hazırlık okuyacaksın 4 dersten, min 2 dersten geçersen 3. sınıftasın demektir.
-----------------------------Müridim intibak kalkmadımı.
-
aktas_967 bunu yazdı:
-----------------------------nolanded bunu yazdı:
-----------------------------direk 3. sınıftan başlayamıyorsun, 1 sene hazırlık okuyacaksın 4 dersten, min 2 dersten geçersen 3. sınıftasın demektir.
-----------------------------Müridim intibak kalkmadımı.
-----------------------------daha geçen sene intibakı bitirdim, bu sene 3. sınıftayım.
edit: hocam galiba 2011'in sonlarında kalkmış, şansa bak ki ben yararlanamadım
ama şöyle yapmışlar intibakta okutulan 4 dersi bu sefer 3. sınıfta karşınıza çıkarıyorlar.
hiç değilse 1 sene boşa gitmiyo güzel olmuş, gitti 1 senem vah vah hayırlısı diyelim :)
-
geçen sene intibak okuyup 4 dersten geçenlerin bu sene 3. sınıfta aldığı dersler:
TÜRK VERGİ SİSTEMİ
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
FİNANSAL YÖNETİM
PAZARLAMA YÖNETİMİ
MALİYET MUHASEBESİ
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİintibak sınıfı kalktıktan sonra 3. sınıfa kayıt olanlara okutulan dersler:
GENEL MUHASEBE
GENEL İŞLETME
İKTİSADA GİRİŞ
TÜRK VERGİ SİSTEMİ
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
FİNANSAL YÖNETİM
PAZARLAMA YÖNETİMİ
MALİYET MUHASEBESİ
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ
HUKUKA GİRİŞAyrıca bildiğim kadarıyla seneye işletme-iktisat dahil tüm aöf bölümleri kredili sisteme geçecek dolayısıyla bu derslerde de değişiklik olacaktır mutlaka, bilginize...