Açıköğretimde Meslekten Düz Liseye Geçme(Yardım)
-
şimdi beyler ben açık öğretime kayıt oldum.1 hafta sonra pişman oldum şimdi dersler felan başlamadı ben meslekten düz liseye nasıl geçiş yapıcam?yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
-
Açık öğretimde düzden meslek lisesine geçiş daha sık olur çünkü daha kolaydır yüzyüze egitimden alınıcak krediler ile daha çabuk bitirilir.Ama sen ilaki düz liseye gidecem diyorsan sanırım ön kayıtlar başladı kesin kayıtlar ise eylül yaında yapılıcak.Kayıt oldugun halk egitim merkezinle irtibata geç dosların onların elindedir suan mesleklerin azami bir rakama ulasmalrı lazım açılmaları için.Yalnız bir önemli nokta var oda düz liseye kayıt yapıtracaksan sıfırdan başlıyacaksın yani 4 yılı göze alıcaksın.
-
şimdi hacılar benim merak ettiğim bi kaç bişey var ben meslek lisesi elektronik bölümüne kayıt oldum bane adamların dedidiğ şey ekimde gel ya arkadaşım ben kitaplarımı ne zaman alacam yüz yüze ders dedikleri olya nasıl katılcam hangi sıklıklarla katılcam kaç sene olukuycam hiç bi b'k sölemiyo ib..ler
-
vanhelsink bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi hacılar benim merak ettiğim bi kaç bişey var ben meslek lisesi elektronik bölümüne kayıt oldum bane adamların dedidiğ şey ekimde gel ya arkadaşım ben kitaplarımı ne zaman alacam yüz yüze ders dedikleri olya nasıl katılcam hangi sıklıklarla katılcam kaç sene olukuycam hiç bi b'k sölemiyo ib..ler
-----------------------------Bak sana elimden geldigince yardımcı olmaya çalısıcam.İlk önce normal olarak okudugun okul meslek miydi düzmüydü.Eger düzden meslege yada meslekten düze geçişte senin egitmin öngrenim yılını sıfırlıyorlar böylece 4 yıl okumak zorunda oluyorsun.Ancak düzden düze meslekten meslege olursa önceki okulunda okudugun yıllar kredi verilerek düşürülmiş oluyor
Şimdi meslekte yüzyüze egitim minimum senin gibi 8 kişinin olması ile bir sınıf açılıyor mesela x ilçesinde oturan adam aynı yerde egitme gitmesi için kendisi gibi 8 kişiye ihtiyacı var ama yoksa seni nerde 8 kişi toplanmıssa oraya veriyorlar.Egitim her okulda degişir o okulun planna göredir kimisi hafta sonu olur kimisi hafta içi.Ama büyük çogunlukla hafta sonu olur.Kitapları kayıt olduktan sonra siteden takip edicek daha sonra kayıt oldugun halk egitim merkezine gidip alıcan.
-
ben meslekte okuodum lise birden ter ettim.birde ben mesleğe kayıt oldum ama düz liseye nasıl geçicem
-
düzden mesleğe geçiyorsunda,, meslekten düze geçmen zor gibi. benim zamanımda yapmıyorlardı.
-
Kesin kayıtlar yapılmadı daha bulundugun ilin/ilçenin halk egitim merkezine gidecen ve onlara meslege geçiceginei söyliyecen başka yapıcagın yada yardım alıcagın kimse yok senin işin halk egitim merkezinde.Meslekten düze geçiş var bu arada ama dedigim gibi 4 yıl okuyacan sıfırdan.Askerligi tecil ettiremiyorsun düzde fakat meslekte tecil var
Sana tavsiyem meslege devam et düze geçme.