Açıköğretimden Kpss İçin Hangi Bölüm İdeal ?
-
müridler hani fikir bilgi sahibi olanlarınız vardır kpss başvurdum açıköğretimden de okuyucam bölüm kamu da faydama olsun , ünvan yükseltme gibi olaylar varsa avantaj sağlasın istiyorum bunu bana verebilicek bölüm hangisidir sizce neden ?
-
iktisat bence
-
jawsap67 bunu yazdı:
-----------------------------
iktisat bence
Neden iktisat peki? -
Öncelikle Kpss,3 bölüme ayrılıyor.Kpss-A Kpss-B ve Kpss-Eğitim Bilimleri(öğretmen adaylarının girdiği)..Seni ilgilendirecek olan Ave B kısmı..Netten bir araştır hangisini istiyorsun.Hangisi ile hangi meslekler tercih edilebilir.Ona göre yazalım..Kpss dediğin şey 2 ekmek arası köfte=8 tl gibi basit bir denklen değil ki :) Daha önce Kpss-A diye bir şey duymadım o da ne ki diyorsan İşletmeyi seç çünkü okuması daha kolay ve muhtemelen hedefin B olacak.Kpss-A yı bir araştırayım belki bana da ekmek vardır diyorsan İktisat okumanda fayda var..Kpss başarısının okuduğun bölümle ilgisi var tabi ama önemli olan kişisel başarı.Birde Kamu yönetiminin sadece İsim benzerliği var KPSS ile .Yoksa okumanı tavsiye etmeyeceğim bölümlerden..
-
:D güzel kpps a ve b yi biliyorum b ye giricem ortaöğretim-önlisans olarak zaten amaç bölümden mezun olduktan sonra bişeyler vermesini beklemek sonrasında 4 yıllık bi bölüm olduğu için kpss a ya giricem mezuniyet sonrasında haklısın bu şekilde belirtmem daha iyi olurdu
-
Kpss B de 3e ayrılıyor :) Lise-Ön lisans ve Lisans olmak üzere.Lisans bitiren illaki A ya girecek diye bir şey yok.Ama benim tavsiyem İktisat okuman.Eğer B ye gireceksen Lisans mezunu olarak Gen kül.Gen Yet. çıkacak.Onu hedefliyorsan herhangi bir iibf 4 yıllık mezunu olman yeterli.Bu durumda kolay olan İşletmeyi seçebilirsin.Kpss-A ya gireceksen Hukuk-İktisat-Maliye-Muhasebe çözeceğinden..İktisat okuman daha mantıklı.Maliye ve muhasebeyi yaparsın.Ama iktisat temelinin olması iyi olur zira ileride gireceğin tüm sınavlarda iktisat ve hukuk mutlaka sorulur.Diğerleri seçmeli olur(Banka Uzman ve Müfetttişlik için)
-
hmm peki teşekkür ederim seçimim iktisattan yana olucak aydınlattığın için teşekkür ederim
-
konuyu baltalamak gibi olmasın ama ziraat bankası çalışan alımını nasıl yapıyo
-
mith bunu yazdı:
-----------------------------abim geçen yaz girdi işe matematik mezunuydu kpss puanı + mülakat ile girdi.Meslekle ilgili hiçbir soru sorulmamış
anca son zamanlarda işe alım politikalarını değiştirdiler ve bankacılıkla ilgili sorular+ingilizce+bi sürü angarya sorular soruyolarmış sınavda.Kpss yi kaldırmışlar
-
jawsap67 bunu yazdı:
mith bunu yazdı:
-----------------------------abim geçen yaz girdi işe matematik mezunuydu kpss puanı + mülakat ile girdi.Meslekle ilgili hiçbir soru sorulmamış
anca son zamanlarda işe alım politikalarını değiştirdiler ve bankacılıkla ilgili sorular+ingilizce+bi sürü angarya sorular soruyolarmış sınavda.Kpss yi kaldırmışlar
-----------------------------teşekkürler yardımsever mürid :)
-
mith bunu yazdı:
jawsap67 bunu yazdı:
mith bunu yazdı:
-----------------------------teşekkürler yardımsever mürid :)
-----------------------------rica ederim, inşallah olur :)
ancak şunu biliyorum ziraat te torpil yok (en azından gördüğüm, bildiğim kadarıyla)